asia_k2 04.08.05, 23:29 Może ktoś ma doświadczenie w tej sprawie? Czy uda mi się go pozbyć pijąc np. jakieś leki, czy też czeka mnie już tylko zabieg? Dzięki za pomoc. Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cota Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 05.08.05, 08:38 ooo ja też mam podobny kamyk, nota bene - każdy mówi mi inną jego wielkość (?) i też bardzo bym chciała go urodzić, aby nie iść na zabieg. Urolodzy też się do tego skłaniają, choć mój lekarz rodzinny mówi, iż moczowód ma średnicę ok. 0,5 cm, więc jest to prawie niemożliwe. Ja już cuda wyprawiam i nic...:( teraz staram się pić jak najwięcej wody (której nota bene nie znoszę) + ginjal - moczopędny. Szkoda, iż wycofali już theopaverin, może tez by trochę pomógł. Ja szukałam w necie i nic nie znalazłam jak przyspieszyć/zruszyć kamyka :( Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 05.08.05, 11:10 To dziwne, że nic nie znalazłaś, metoda rozbijania kamieni wewnątrz nerki jest znana i dość popularna już od dawna. Mój mąż to miał - zabieg lekki łatwy i przyjemny, kamień zostaje rozbity na piasek i łatwo schodzi. Zobacz np. tu: www.lithomed.com.pl/oferta.htm Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 05.08.05, 11:43 że przyjemnye to się tak średnio zgodzę. Natomiast łatwy, a i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
abush do cota 05.08.05, 13:40 jak juz sie koniecznie chcesz popisywac łaciną dziewczynko - to wyraz notabene piszemy razem... Odpowiedz Link Zgłoś
maksymdyzio Re: do cota 05.08.05, 13:46 Obie formy sa poprawne. Zreszta w samej lacinie te wyrazy to dwie odmienne formy, pisane wlasnie osobno: "nota" to Imperativus praesentis activi od czasownika noto, notare, a "bene" to przyslowek. Dowod: www.slownik- online.pl/kopalinski/E019D9CB197EA555C125657000611C68.php Co do kamienia - moja mama rozbila go poprzez stosowanie diety, o ktorej pisalem tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=27314650&a=27350511 Nie wiem czy Tobie to pomoze, ale takie oczyszczenie organizmu to naprawde dobra sprawa. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maksymdyzio Re: do cota 05.08.05, 13:47 www.slownik-online.pl/kopalinski/E019D9CB197EA555C125657000611C68.php Moze tym razem sie uda, jesli nie - pas... Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: do cota 05.08.05, 14:01 też sprawdzałam - obie formy są poprawne. Nie rozumiem ponadto co powyższy mail wnosi do tematu o kamyku. To forum zdrowie, a nie ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek144 Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 05.08.05, 23:47 Jak najszybciej usunąć.Mam tendencję do kamyczków. Z nerki rodziłam, bo był mały.Ale w woreczku żółciowym miałam 2 piękne po 1,5cm każdy. Myślałam, że uda się je jakoś rozpuścić. Stosowałam różne zioła lecz one dalej rosły.Aż powiedziałam basta w marcu tradycyjną operacja zostały usunięte.Teraz czuje się fantastycznie.Powodzenia Renata Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k2 Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 08.08.05, 00:08 dzięki za pomoc. wynika z tego, że jednak nie uniknę zabiegu :( pozdrawiam, asia Odpowiedz Link Zgłoś
chocim Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 08.08.05, 09:54 Proponuję pić wodę JAN z Wysowej Zdroju ok 2 litrów dziennie przez ok. 2 tygodni i kamięń powinien zniknąć . Jedź do Wysowej i pij dużo wody, a o kamieniach zapomnisz. Jadę tam juz 3 raz jest super cisza spokój, nie to co Krynica tłumy ludzi i samochody. POWODZENIA. chocim@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 08.08.05, 10:47 GINJAL, Dwa razy dziennie po jednej tabletce. W aptece, bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
abush Re: Jak pozbyć się 1 cm kamienia w nerce ? 08.08.05, 15:07 zalezy jaki to kamień - bo jeśli składa się ze szczawianów wapnia - to niestety żadne tam wody jej kamienia nie rozpuszczą - cóż to za ułańska fantazja???? Odpowiedz Link Zgłoś