Dodaj do ulubionych

ciężki oddech

17.08.05, 12:25
Co to może być? Nic mnie nie boli, a oddycha mi się dość ciężko, nie ma
świstów, ani kaszlu, nie czuję ciała obcego, ale oddech mam ciężki, szybko
się męczę. Czy to może byc po prostu brak kondycji w wyniku palenia
papierosów (już rzuciłam), niskiego ciśnienia, czy też objawy nerwicowe, lub
anemia. Dodam, że 10 m-cy temu urodziłam dziecko, w ciąży i po miałam
stwierdzoną anemię.
Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.
Ania
Obserwuj wątek
    • magda985 Re: ciężki oddech 17.08.05, 15:10
      Czy ciężkośc w oddychaniu odczowasz przy zmianie pogody ?
      • betty_boop Re: ciężki oddech 17.08.05, 15:52
        Nie, raczej to się nie łączy, mimo, że jestem wrażliwa na pogodę. To się nasila
        jak o tym myślę i się denerwuję, a jak zapominam jest lepiej. To chyba jednak
        nerwowe.
        Ania
    • wcyrku1 Re: ciężki oddech 17.08.05, 18:05
      A oddychasz pszez nos? - proponuję b.proste działanie. Po osiagnięciu wprawy Ty
      również możesz stosować nawet do likwidacji początków kataru, odtykania nosa w
      5sekund/lekki oddech/. Relaksujesz się przywołując w pamięci obraz jakiegoś lasu
      po deszczu, rzeczkę z wolno płynącą wodą /jakieś mile wspomnienia tego typu/, po
      chwili przykładasz opuszki palców wskazujących do boków nosa. Przesuwasz wolno,
      miękko do skrzydełek nosa. W rowku o nasady skrzydełek wykonujesz zdecydowany
      ucisk paznokciami. Nastepnie zpowrotem wzdłuż boków do nasady nosa aż do
      miejsca dokładnie między brwiami. Tutaj również wykonujesz zdecydowany ucisk
      paznokciami. Te czynności wykonujesz w seriach po ok. 40 razy, kilka x/dzień.
      Jak pisałem to ćwiczenie przywraca lekki oddech i likwiduje katar. Po nabraniu
      wprawy wystarczy pomyślec że wykonuje sie to cwiczenie i już działa. Ja od lat
      nie mialem kataru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka