Gość: piotr IP: *.ti.telenor.net / *.ti.telenor.net 25.08.02, 23:53 na jaka cholere utrzymujemy te dywizje urzedasow nierobow ? co jeszcze moze byc dowodem albo brakiem dowodu ? choroba juz nie wystarczy ?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: raans a studencka ksiazeczka zdrowia??? chyba tez jest? IP: *.chello.pl 22.01.03, 01:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent? Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 00:12 Kasy Chorych to okradanie płacących ogromne składki rzeczy naszych obywateli. Proponowany Fundusz to podwojone złodziejstwo. Ja jak i wielu innych przymusowych składkowiczów - państwo nakazu i przymusu - utrzymujemy rzesze mataczzy i dorobkiewiczów. Płacę dużo, a płaciłam już bardzo dużo i co mam z tego wielkie nic !!!!!!!!!!! Jak jestem chora to nie mogę stać się pacjentem, bo nie chcą mnie ci którzy zagarnęli moje pieniądze do swojej kabzy na swoją nową chatę lub furę. Lekarze pierwszego kontaktu zarabiają po kilka tysięcy złotych miesięcznie, a ja znów wydaję kolejne w miesiącu pieniądze na lekarza prywatnie, na pełnopłatne leki, na badania niezbędne do rozpoznania choroby. Lekarz pierwszego kontaktu, który zwija moje pieniądze mówi, że jestem zamłoda i mam wysmukłą budowę i kręgosłup mnie nie ma prawa boleć, a reszta to nie denerwować się i będzie dobrze. Badania nie są do niczego potrzebne to on tu decyduje i następny proszę. Czy to nie jest złodziejstwo. Ten system już nie jest chory, dawno powinien spłonąć na stosie. Podpis: Pacjent, który musi wziąć kredyt na prywatnego lekarza, bo pieniądze zagrabił mu system i dał komuś na wakacje na Majorce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam+ Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego IP: *.premex.pl 01.03.03, 10:02 Jestem lekarzem pierwszego kontaktu, pracując 9 godzin dziennie zarabiam 950 zł. Pokaż mi tych lekarzy którzy zarabiają kilka tysiecy. Chciałbym ich poznac i dowiedziec się jak to robią . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego IP: proxy / 62.29.253.* 23.01.03, 16:16 a co maja zrobic studenci zaoczni Odpowiedz Link Zgłoś
s.dorota1 Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego 17.03.03, 20:57 pracować mają... heh... a skoro pracują - opłacają składki i to słono!! zatem do roboty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego IP: *.osowa.gda.osk.pl / 192.168.0.* 24.01.03, 07:21 Głosujmy na SLD. Posłowie SLD naprawiają to, co zepsuł Buzek, a co wiele lat idealnie funkcjonowało pod opieką dawnego SLD, czyli PZPR. Nie było wtedy kolejek do lekarzy, , specjaliści byli o wiele lepsi, za nic nie trzeba było płacić, cały personel miło się uśmiechał do pacjentów, a nie nerwowo ruszał oczyma, jak teraz! W szpitalach obiady były tak obfite i smaczne, że często w porze ich wydawania całe rodziny pacjentów przychodziły korzystać ze stołówki szpitalnej. I nikt nie pytał, czy zapłaciłem jakieś składki zdrowotne, to by była niezręczność w stosunku do pacjenta. A samopoczucie pacjenta liczyło się przede wszystkim. Pacjent źle się czujący, to pacjent chory, a chodziło o to, żeby był zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego IP: *.wpisz.com / 10.0.2.* 27.01.03, 19:22 no nie... Piotrze? Ty na pewno wiesz co mówisz? Ja po PRL-u widzę moich rodziców lekarzy, którzy poświęcili życie pracując i nie mając z tego kopletnie nic, widzę szpitale, które pielęgnują marnotrawstwo i dopiero teraz uczą się (niestety boleśnie dla wsyzstkich) dlaczego nie można np mieć starych kaloryferów odkręconych na max, a nad nimi otwartych okien, widzę pacjentów, którym się należy wszystko, a którzy nie muszą np przestrzegać podstawowych zasad bezpieczeństwa w szpitalu bo: "jak to każdy ma prawo mieć grzałkę bo takie są prawa pacjenta" i nie w PRLu był raj... Raj będzie jesli każdy będzie wiedział co do niego należy i rzetelnie to wykonywał, a do tego nie potrzeba SLD ani żadnej innej partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz rodzinny Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego IP: *.eimg.pl 28.02.03, 22:49 a mnie nie zapłacili za pacjentów z innych kas za rok2001 i2002! Odpowiedz Link Zgłoś
s.dorota1 Re: 5 dowodów ubezpieczenia zdrowotnego 17.03.03, 20:52 rozumiem obawy kas chorych gdy chcą ustrzec się przed osobami nieubezoieczonymi ale dlaczego wszystkich traktują jak przestępców, człowiek płaci ciężkie pieniądze na utrzymanie stada durnowatych urzędników a gdy zachoruje i tak musi zapłacić za byle waciki, a wszystko przez to że w ZUSie panuje megabajzel: martwe dusze, pogubione zgłoszenia do ubezpieczenia, reforma funduszy nic nie pomoże dopóki nie zmniejszy się zatrudnienia w zusowym molochu!! Odpowiedz Link Zgłoś