Dodaj do ulubionych

Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami.

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 13:17
Czy ktoś zna wypróbowany, skuteczny sposób, lek na
hemoroidy ? Czy lepsze są środki roślinne czy
chemiczne ? Ew. do jakiego lekarza należy zwrócić się
z tym problemem, choć wolałabym tego uniknąć ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. IP: *.sasknet.sk.ca 20.04.01, 19:53
      Miki,
      Trudno powiedziec jak bardzo zaawansowany jest rozwoj choroby a bez tego trudno
      ci cos radzic. Podejrzany jest ten twoj lek przed lekarzami. Lekarze sa po to
      by ci pomoc. Jedni to robia lepiej a drudzy gorzej - jak w kazdym innym
      zawodzie (hydraulicy tez sa dobrzy i tez sa partacze, ale jezeli zatka ci sie
      ubikacja to przeciez kogos wezwiesz, a nie obrazisz sie na caly swiat i
      zaczniesz chodzic za stodole). Byc moze nie spotkales (las) na swojej drodze
      dobrego lekarza, ale nie powinienes (lub nie powinnas) traci nadzieji.
      Sa liczne leki i zabiegi ktore moga byc wskazane ale najpierw pacjent musi byc
      zbadany.
      Niemniej zostawie jedna rade jako ze jest ona pewnie dobra w kazdym stadium
      choroby. Okolice odbytu trzeba trzeba utrzymywac w nienagannej czystosci
      zawsze.
      W tym celu najlepiej uzywac zamiast papieru toaletowego mokre "wipsy" dla
      niemowlat- te bez zapachu. Takie "wipesy" trzeba nosic zawsze przy sobie. Rozne
      firmy produkuja rozne rodzaje, ale wszystkie sa lepsze niz najlepszy papier
      toaletowy lub nawet podmywanie woda po wyproznieniu. Czystosc pomoze zredukowac
      stany zapalne ktore w tej chorobie sa duzym problemem i najwazniejszym zrodlem
      bolu.
      Bardziej czynny tryb zycia moze zapobiec pogarszaniu sie choroby.

• Gość: mind Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. IP: *.swipnet.se 21.05.01, 12:40
        Uzywalem kiedys masc Herbapolu Neo-aesculan na co prawda bardzo lagodna forme hemoroidow. Pomoglo.
    • brutus1 Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. 21.04.01, 15:00
      Po pierwsze- czy ktoś badał ? Czy napewno są to żylaki odbytu. Dość często
      zdarza się,że pacjenci są długo leczeni na tzw. "hemoroidy" bez potwierdzenia
      choroby. Gdy trafią do kogoś, kto ich dokładnie zbada okazuje się, że przyczyna
      dolegliwości jest zupełnie inna. Moja rada ( jestem chirurgiem) należy
      bezwzględnie zgłosić się do lekarza, najlepiej do chirurga, który powinien
      obejrzeć okolicę odbytu, zbadać palcem i w zależności od wyniku zlecić dalszę
      badania( rektoskopia, wlew). Radzę nie lekceważyć dolegliwości, bo nierzadko
      zdarza się, że pod maską żylaków mogą się kryć inne groźne choroby. Jeżeli są
      to tylko żylaki, to również w zależności od stopnia nasilenia choroby( są
      cztery stopnie zaawansowania)różne jest leczenie. W żylakach, które nie
      wychodzą z odbytu leczenie jest zachowawcze( maści, czopki), natomiast w
      żylakach wychodzących należy poddać się leczeniu operacyjnemu.
      Nie mogę udzielić skutecznej rady nie widząc pacjenta.
      Życzę zdrowia.
      A.J.
      • Gość: Steven do brutusa IP: 212.160.130.* 19.05.01, 17:31
        A czym grozi, jeśli nie leczy się hemoroidów? Jakiś
        rak czy coś takiego? A czy taka operacja jest
        uciążliwa (miesiąc w łóżku, nietrzymanie stolca itp)?
        Podobno są teraz jakieś nieoperacyjne metody
        (widziałem w gazecie ogłoszenia). Mógłbym cię prosić o
        odpowiedż na te pytania...
      • Gość: wesko Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. IP: *.bloor1.on.home.com 24.05.01, 01:49
        Jezeli wychodza na zewnatrz i krwawia,to tylko chirurg moze ci pomoc.Wiem
        poniewaz mialem ten problem przez 15lat.Jest to zabieg,ktory trwa 2min.
        doslownie,bezbolesny,poniewaz polega na podwiazaniu,nie zadna operacja.Do
        tygodnia odpadna,niema zadnych dolegliwosci przy zalatwianiu sie.Juz
        zapomnialem gdzie one byly.

• fibin Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. 21.04.01, 22:53
      Kolega twierdzi, że wyleczył krwawiące hemoroidy w kilka tygodni spożywając
      codziennie na czczo łyżkę stołową wyciskanej na zimno oliwy z oliwek z
      cytryną. Pzdr:)
      • Gość: krzys Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. IP: *.tnt19.nyc3.da.uu.net 21.05.01, 05:57
        ostatnio mialem, z krwawieniami. Mam znajomego lekarza homeopate. Zalecil
        czopki propolisowe lub czopki homeopatyczne Avenoc i masc o tej samej nazwie.
        Pomoglo. Przy tym trzeba trzymac diete. Powstrzymac sie od miesa i tluszczow,
        bialego cukru i bialej maki, jak tez nabialow. Jechalem na sokach, owocach i
        roznych zbozach (kasza jaglana, ciemny ryz, gotowana pszenica), ciemne pieczywo
        (najlepiej chleb weget.Przeszlo. ale wiem ze diete musze trzymac. Poza tym nie
        mozna na sile wyciskac kupy. Ja przed zalatwieniem sie, codziennie rano robilem
        lewatywy z rumianku.
    • Gość: John Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. IP: *.pegaz.stream.pl 21.05.01, 17:27
      Można z tym szybko skończyć stosując dietę doktora Kwaśniewskiego - książki są
      w księgarniach. Poprawa nastąpi po kilku dniach, wyleczenie po kilku
      tygodniach - pod warunkiem ścisłego przestrzegania diety. Dieta jest bardzo
      dobra - na początku może szokować.
      Nie ma potrzeby praktykowania ekshibicjonizmu w gabinecie lekarskim.

Pozdrowienia
    • Gość: m Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. IP: 213.25.153.* 21.05.01, 18:12
      moja mama myslę, że juz na zawsze pozbyła sie hemoroidów, pijac aloes z
      zurawina. Prosty sposób, wymaga jedynie systematycznosci i higieny jak napisał
      ktos wyżej. żeby złagodzic objawy zewnętrzne uzywa się aloesu w żelu i
      jednocześnie smaruje i robi czopki, by działał we wnatrz. Jesli masz pytania:
      magdalene@poczta.fm
      • Gość: kruk Re:Ostroznie z dieta "Kwasniewskiego" IP: *.tnt18.nyc3.da.uu.net 21.05.01, 18:45
        uwaga na diete Kwasniewskiego, bo tluszcze zwierzece tym bardziej zwiekszaly
        moj problem z hemoroidami!
        • Gość: chris Re:Ostroznie z dieta IP: *.proxy.aol.com 26.05.01, 09:11
          Gość portalu: kruk napisał(a):

> uwaga na diete Kwasniewskiego, bo tluszcze zwierzece tym bardziej zwiekszaly
          > moj problem z hemoroidami!

Mam pytanie czy stosowales diete dr.Kwasniewskiego?
          chris
    • Gość: Steven Hemoroidy - ON CLINIC IP: 212.160.130.* 24.05.01, 13:59
      A czy ktoś zna ON CLINIC. Reklamują się w gazetach, że robią to bezoperacyjnie.
      Ktoś z tego korzystał?
    • Gość: dorota Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. IP: *.nq.net 28.06.01, 23:02
      Michal Tombak autor kilku ksiazek wydanych w polsce radzi wystogac czopek z
      surowego ziemniaka i zaaplikowac w odbyt jak czesto nie pamietam ale sprobuj
      dorota
    • hserwin Re: Pomóżcie proszę !!! Mam duży problem z hemoroidami. 29.12.01, 19:52
      Moja koleżanka stosuje maść ziołowa w którą zaopatruje sie na Targach Zdrowia i
      Zywności,a kupuje ją u skośnookich.Tubka kosztuje ok.15 złi jest podobno
      rewelacyjna.Nie mogę potwierdzić bo jak na razie nie mam takich problemow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka