Dodaj do ulubionych

PĘKAJĄCE NACZYNKA NA NOGACH

30.08.05, 14:45
Kochani. Co wiecie na temat przyczyn popękanych naczynek krwionośnych na
nogach? Jak się ich pozbyć? Pojawiają się u mnie w zastraszającym tempie, mam
26 lat! Czy przyczyną może być korzystanie z depilatora mechanicznego???
Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • lidia1001 Re: PĘKAJĄCE NACZYNKA NA NOGACH 30.08.05, 15:33
      Raczej nie ma to związku z depilatorem. To po prostu zaczynające się problemy z
      naczyniami. Może bierzesz hormony, albo chodzisz w wysokich butach, albo dużo
      siedzisz lub stoisz w pracy? Ja też to mam z tych wszystkich powodów, a mam 29
      lat. Kup sobie jakiś żel na żylaki np. Lioton 1000 albo Venoruton. A jak nie
      bedzie pomagało, to pozostaje tylko wizyta u chirurga naczyniowego, bo to może
      się pogłębiać i doprowadzić do żylaków.
      • a50 Re: PĘKAJĄCE NACZYNKA NA NOGACH 30.08.05, 20:12
        Wiem od chirurga naczyniowego, że niekoniecznie pękające naczyńka przekształcają się w żylaki - warto się wybrać żeby ocenił. Natomiast już zaraz możesz sobie kupić jakikolwiek wyciąg z rutyny (rutinoskorbin lub jest taki specjalny na pękaące naczyńka, ale teraz nie pamiętam- w aptece doradzą). Mogę Cię tylko zmartwić, że lepiej nie będzie, wiem co mówię bo mam również.
    • patiobibok Re: PĘKAJĄCE NACZYNKA NA NOGACH 31.08.05, 14:51
      Dzieki... no nie jest to pocieszające... O dziwo ja nie prowadze
      siedzacego/stojacego trybu zycia, nie przyjmuje hormonow... zastanawia mnie
      wiec czy to nie depilator - jesli nawet nie jest przyczyna, to moze poglebia
      ten problem? Mam dosc wrazliwa skore, wystarczy silniejsze nacisniecie i juz
      siniaki... Jesli ktos jeszcze moglby cos dodac w tej sprawie, bede bardzo
      wdzieczna. Nie chce mi sie isc do lekarza... ;)Dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka