strador 28.09.05, 14:59 mój poziom cukru to 65. nic mi to nie mówi.proszę o wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kol.3 Re: poziom cukru 65 ??? 28.09.05, 17:22 Chyba jest to prawidłowy poziom. Zawsze miałam tyle i żaden lekarz nie zwracał mi uwagi na nieprawidłowości. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: poziom cukru 65 ??? 28.09.05, 17:24 Prawidłowy poziom cukru na czco zaczyna się od 60. Odpowiedz Link Zgłoś
starsailor44 Re: poziom cukru 65 ??? 29.09.05, 20:34 ja mimo wszystko bylabym czujna i mierzyla cukier przez jakis czas. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: poziom cukru 65 ??? 30.09.05, 15:20 znam ten problem , bo już przerobiłam taki a nawet niższy poziom cukru - świeadczy to o złej pracy trzustki , w większości wypadków wystarczy odpowiednia dieta , ja po roku diety już dwa razy ribiłam badania kontrolne i mam wszystko w normie / nawet cholesterol się unormował / Odpowiedz Link Zgłoś
am55 Re: poziom cukru 65 ??? 30.09.05, 15:26 maranka proszę napisz co to za dieta i kto ją ustala mam problem z mężem ciągle ma niski cukier i nie mogę go przekonać aby poszedł do lekarza może jak poczyta to szybciej mi się uda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: poziom cukru 65 ??? 01.10.05, 10:15 Gdy cukier jest niski ,oprocz przyczyn chorobowych ,moze miec wplyw stres ,duzy wysilek ,lub nieregularne spozywanie posilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: poziom cukru 65 ??? 01.10.05, 14:26 Kto z wypowiadających się jest lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: poziom cukru 65 ??? 01.10.05, 15:43 kol.3 napisała: > Kto z wypowiadających się jest lekarzem? Dlaczego pytasz? Ja nie jestem lekarzem.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: poziom cukru 65 ??? 01.10.05, 18:18 Prawidlowy poziom to ok 100 na czczo, ale oczywiscie sa widelki od - do. Ostanio moja ginekolozka - endokrynolozna "nakazala" mi kupienie ksiazki Szczupla bez wyzeczen Michela MONTIGNAC. Opisuje on tam metode odzywiania, ktora nie tylko pozwala na doprowadzenie masy ciala do normy (nie jest to dieta) ale wlasnie zachodzace w organizmie reakcje zwiazane z prawidlowym lub nieprawidlowym odzywianiem. Polecam te ksiazke wszyskim, nawet osobom szczuplym, poniewaz zasady odzywiania przedstawione tam sa bardzo podobne w przypadku osob z nadwaga jak i bez. Te pierwsze musza sie tylko troszke bardziej ograniczac i nie robic zadnych odstepstw od zasady. Wiecej u mnie na blogu, zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś