Dodaj do ulubionych

trudnosci z oddychanien

IP: *.unl.edu 16.09.02, 16:32
Od kilku lat mam okresowe trudnosci z oddychaniem. Mam uczucie, ze brakuje mi
powietrza i musze co jakis czas zaczernac wiecej powietrza. Przeszedlem
wszelkie badania pluc i serca. Wszystko w porzadku. Czy macie jakies pomysly
co to moze byc ? Czy moze klimat, czy moze cos w domu ?
Pozdr, Lolek.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotrek Re: trudnosci z oddychanien IP: *.acn.waw.pl 17.09.02, 20:33
      Wygląda na to że to zaburzenia na tle nerwowym.Też kirdyś odczuwałem takie
      dolegliwości ,bałem się że to serce,łykałem nerwowo powietrze.Kiedy badania
      typu ekg wykluczyły chorobe serca.Prawdopodobnie kiedy próbujesz złapać więcej
      powietrzaparadoksalnie może Ci go brakować .Psychiatra z pewnością Ci pomoże
      ale na razie postaraj się spróbować kontrolować to samemu.Możesz nosić ze sobą
      dobre wyniki badań i spójrz na nie kiedy poczujesz się gorzej.
      Pozdrawiam
      • Gość: piotrek Re: trudnosci z oddychanien IP: *.acn.waw.pl 17.09.02, 20:40
        Pokręciłem ten list trochę ale jestem po zawalonej nocy.
        Sorry
        • flora1 Re: trudnosci z oddychanien 18.09.02, 13:43
          Czy miałeś badania w kieunku alergii??? Często przy alergii np: na pyłki
          roślin, kurz pleśń, występują dolegliwości ze strony układu oddechowego.
    • Gość: Lilly Re: trudnosci z oddychanien IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.09.02, 19:17
      Może to astma? Masz podobne objawy.
      • flora1 Re: trudnosci z oddychanien 19.09.02, 09:42
        Gość portalu: Lilly napisał(a):

> Może to astma? Masz podobne objawy.

Rzeczywiście, takie są początki astmy alergicznej :-(((
    • Gość: krrr Re: trudnosci z oddychanien IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 18.09.02, 19:37
      Ja mam podobnie. To już trwa ponad 10 lat i jest dosyć męczące, ale nic na to
      nie mogę poradzić. Też mnie badali pod różnym kątem i nic nie wyszło. A
      najgorzej jest, jak się najem. Wtedy już kompletnie nie da się oddychać :(
      • Gość: Zibi Re: trudnosci z oddychanien IP: *.pl / 192.168.16.* 18.09.02, 20:07
        Miałem podobny problem do czasu aż zdechł w domu chomik.
        • Gość: Lolek dzieki IP: *.unl.edu 19.09.02, 15:25
          Gość portalu: Zibi napisał(a):

> Miałem podobny problem do czasu aż zdechł w domu chomik.
          Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi. Chyba jest w nich czesc prawdy. Zdechly
          mi juz dwa chomiki, i teraz jeszcze pies i kot w kolejce. Moze rzeczywiscie to
          nerwowe, mialem kiedy ataki paniki. Badan na alergie nia mialem i astmy jako
          takiej nie mam ale moge, to mi powiedzial lekarz, byc wrazliwy na lokalny
          klimat. czytalem nawet gdzies, ze watroba moze uciskac prszepone i to moze
          powodowac problemy z oddytchanie. dziesiaj akurat jest lepiej. Od jakiegos czasu
          masuje stopy chinskimi kulkami (chinese balls)po pol godziny sesja, w
          szczegolnosci gorna partie stop, pod palcami od nog. To jest refleksologia
          i chyba mi to pomaga. Ta czesc stop odpowiada podobno wlasnie plucom.
          Pozdrawiam wszystkich i dziekuje.
          Lolek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka