Dodaj do ulubionych

Dieta Cambridge

09.10.05, 18:39
Tą dietę stosuję już drugi raz,dlatego że przerwałam pierwszy raz dietę,bo
wydawało mi się ,że za dużo schudłam.Teraz po 2 tygodniach powróciłam do
niej.Przynosi szybko niesamowite efekty,ale czy po mnie również grozi efekt
jojo ? Co dzieje się z przemianą materii po skończeniu diety ? Porawia się
czy spowolnia ?Informacje na diecie mówią,że nie ma po niej efektu
jojo.Trzeba bardziej patrzeć na to co się je po tej diecie?
Dodam,że ćwiczę pare razy w tygodniu i to regularnie,ale miewam często napady
głodu.
Obserwuj wątek
    • artur.kalinski Re: Dieta Cambridge 17.10.05, 10:51
      Jeżeli stosujesz dietę Cambridge zgodnie z zaleceniami na opakowaniu to dziwię
      się, że w ogóle masz siłę na jakiekolwiek ćwiczenia. Jest to przecież dieta
      bardzo niskoenergetyczna (400-600kcal).
      Efekty faktycznie są szybkie, ale co potem? Kiedy masz się nauczyć, jak tak
      naprawdę powinnaś się żywić, skoro stosujesz same zupki???

Efekt jo-jo wynika z faktu, że po diecie odchudzającej wraca się do "normalnego"
      (czytaj nadmiernie kalorycznego) odżywiania niemal natychmiast. Tymczasem
      wychodzenie z kuracji odchudzającej powinno trwać przynajmniej tyle samo ile
      sama kuracja a dieta odchudzająca ma nas nie tylko odchudzić, ale też (a może
      przede wszystkim) NAUCZYĆ PRAWIDŁOWEGO ODŻYWIANIA.
      • luna-26 Re: Dieta Cambridge 18.10.05, 15:31
        Prawda,jak pierwszy raz ją stosowałam,to nawet na spacer nie mogłam pójśc,ale
        drugim razem miałam niesamowicie dużo energii(nie wiem dlaczego),ale idąc za
        tym co Pan napisał...wnioskuję,że nie grozi mi efekt jojo.Przed dietą
        odzywiałam się już zdrowo i dużo ćwiczyłam.Nie jadłam w porduktów
        smażonych,tłustych a słodycze tylko sporadycznie w niewielkich ilościach.Teraz
        po diecie jem jeszcze więcej warzyw i pije dużo wody,co kiedyś dla mnie było
        przekleństwem,bo nie mogłam się zmusić,żeby wypić nawet 0,5 litra wody.Ćwiczę
        już 4-5 razy w tygodniu a nie 2-3.
        Nie byłam i tak nigdy gruba,bo przy wsroście 177 ważyłam 64 kg.Teraz mam o 6 kg
        mniej i jest super...

Dziękuje bardzo za informacje o diecie Montignac.Kiedyś stosowałam się do
        podobnego żywienia,teraz moge sobie je odnowić :)
    • rotkaeppchen1 Re: Dieta Cambridge 17.10.05, 14:01
      Znaczna czesc tego, co ubylo na wadze, to woda i miesnie - niestety to czeste
      na tego typu dietach. Dlatego po powrocie do normalnego odzywiania szybko waga
      wraca do punktu wyjscia lub nawet rosnie.
    • aganiok32 Re: Dieta Cambridge 18.10.05, 15:10
      Nigdy w życiu Cambridge! Myślałam, że się przekręcę. A 2 koleżanki wylądowały w
      szpitalu po tym dziadostwie.
      • luna-26 Re: Dieta Cambridge 18.10.05, 15:32
        A co Ci dolegało ? Czemu kolezanki były w szpitalu ? Ja się fatalnie czułam
        tylko przez pierwsze 3 dni,potem było bardzo dobrze.Zupke kurczak z grzybami do
        tej pory stosuje jak jeden z posiłków w ciągu dnia :)
        • aganiok32 Re: Dieta Cambridge 19.10.05, 16:37

jedna po jakimś czasie od stosowania diety przez 3 tygodnie wylądowała z
          kamieniem w nerce, lekarz stwierdził, że może być to efektem tej diety
          druga podczas diety po prostu straciła przytomność na ulicy...
          • fafik29 Re: Dieta Cambridge 21.10.05, 16:48
            Ja tez to przeszłam, miałam zaburzenia snu, że nie wspomne o żołądku i
            wypróżnianiu. Może to dobre dla samobójców, ale ja po niespełna 2 tygodniach
            dałam za wygrana
            • luna-26 Re: Dieta Cambridge 24.10.05, 18:32
              Przecież tą dietę nie każdy może stosować, dlatego trzeba wcześnej wypełnić
              kartę zdrowia i prowadzić ją pod nadzorem lekarza,a może Twoje koleżanki
              zapomniały o tym tak MAŁO istotnym fakcie???
              Każdy organizm innaczej reaguje na takie zmiany i ja też przez pierwsze 3-4 dni
              miałam problem ze spaniem,ale brałam ziołowe tabletki uspokajające,a z
              wypróżnianiem nie miałam absolutnie problemów...wręcz przeciwnie-
              codziennie ,regularnie rano.
              A przy grugim podejściu do tej diety ,było zupełnie rewelacyjnie,bo właśnie
              miałam na tyle jeszcze energii,że mogłam ćwiczyć,ale może też dlatego,że od
              początku miałam mało kg do zgubienia - 5 kg pierwszym razem ,a drugim tylko 2
              kg.
              Teraz jestem już 3 tygodnie po diecie ,jem co chce,ale z umiarem i ćwiczę
              dużo,do tego jem 2 suplementy i jak narazie nie przytyłam ani grama,nadal ważę
              58 kg :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka