Dodaj do ulubionych

Paciorkowiec

16.10.05, 20:19
Wykryto u mnie paciorkowca i gronkowca zlocistego. Musze powiedziec ze jakos
nie najlepiej sie czuje posiadajac wspollokatorow mojego organizmu. Czy ktos
moze wie cos na temat autoszczepionek. Jak w sposob skuteczny mozna sie tych
przyjemniakow pozbyc, ale nie kuracja antybiotykowa. Bylabym wdzieczna za
jakąs odpowiedz i pomoc
Obserwuj wątek
    • zubr_zalogowany Re: Paciorkowiec 16.10.05, 20:23
      > Jak w sposob skuteczny mozna sie tych
      > przyjemniakow pozbyc, ale nie kuracja antybiotykowa.

w zaden
      • nowak.anka Re: Paciorkowiec 16.10.05, 21:31
        czyli nie da sie ich wogole pozbyc. Ten gronkowiec to u wiekszosci ludzi
        podobno jest, ale ten paciorkowiec to jakos mnie nie urzadza. Moze cos wiesz na
        temat leczenia tego??
        • zubr_zalogowany Re: Paciorkowiec 16.10.05, 21:43
          a jest po co sie pozbywac?
          masz jakies objawy? z czego pobrano material? i w jakim celu?
          paciorkowce tez krzywdy nie musza robic
          • nowak.anka Re: Paciorkowiec 16.10.05, 22:04
            objawy to kaszel, czeste stany jak po anginie. Material pobrano z gardla, w
            celu ustakenia co jest przyczyna wlasnie stanow ktore wygladaly jakbym byla po
            anginie, ale samej jako takiej nie mialam.
            • zubr_zalogowany Re: Paciorkowiec 16.10.05, 22:10
              zakladajac ze material nie byl zanieczyszczony to gronkowiec moze tam byc, ale
              paciorkowiec raczej nie w gardle, szczegolnie jesli miewasz anginy

dlatego pewnie warto pobrac antybiotyk, pod warunkiem ze w wynik posiewu
              pokazesz lekarzowi ktory go zlecal a on sie ze mna zgodzi, bo ja nie lecze przez
              internet
              • nowak.anka Re: Paciorkowiec 16.10.05, 22:22
                Ale ja nie miewam wlasnie angin. Tylko moje gardlo wygladalo jak po anginie ale
                jej nie mialam, nigdy nie mialam anginy. A ta lekarka ktora zlecala to badanie
                widziala wyniki i powiedziala ze albo antybiotyk ale tego wole uniknac bo juz
                sie najadlam antybiotykow w zyciu juz za duzo, po drugie szczepionki, a po
                trzecie wyciecie migdalkow
                • zubr_zalogowany Re: Paciorkowiec 16.10.05, 22:29
                  nie jestem w stanie ocenic tego co masz w gardle

niezaleznie od tego jak chcesz to wyleczyc (o ile chcesz i jesli trzeba), musisz
                  brac antybiotyk

tym bardziej ze autoszczepionki sa postepowaniem ostatniej szansy i bierze sie
                  je podczas leczenia antybiotykiem
    • amistan Re: Paciorkowiec 16.10.05, 20:51
      a ja też mam. i pewnie jeszcze parę innych kolegów tu i ówdzie. Ty zresztą też na pewno mnóstwo... dopóki dobrze z nimi żyję a oni (może one?) ze mną - dobrze mi z tym. jakbym się ich pozbył to kto wie CO zajęłoby ich miejsce? a właściwie to wiem, więc to "status quo" odpowiadami mi niezmiernie. a gronkowca złocistego to w co drugiej kuchni można z kurzu uchodować pewnie. jak koniecznie chcesz sterylizować wszystko wokół to zamiast zaczynać od Ciebie (co może być czasem wręcz groźne) zacznij od kota sąsiada - za drobną opłatą weterynarz wysterylizuje zwierzaczka trwalej i bezpieczniej niż Ty kiedykolwiek swą jamę ustną.
    • airbus340 Re: Paciorkowiec 17.10.05, 10:31
      Głupoty wypisują. Częste stany zapalne, ropne naloty w gardle i migdałkach
      napewno nie są stanem pożadanym. Nie napisałaś,jak długo to się utrzymuje, jak
      uciążliwe są to dolegliwości.Czy wyhodowane bakterie to tzw. "wzrost obfity-
      +++ " czy może pojedyncze kolonie? Jeśli pomimo leczenia antybiotykami to się
      utrzymuje,to to są wskazania do np. usunięcia migdałków.Najczęściej chore
      migdałki są ulubionym miejscem przesiadywania i namnażania sie bakterii,
      szczególnie paciorkowców i gronkowca.Z migdałkow,jak już sie towarzystwo
      namnoży,to potem rozsiewa sie po całym organizmie i może powodować choroby
      nerek,płuc,serca,stawów. To są wskazania do usunięcia migdałków,ale czy tak
      jest w Twoim przypadku-to musi zdecydowac lekarz, po zbadaniu Cie i to nie
      przez internet.... Najlepiej laryngolog.
      • zyrafa46 Re: Paciorkowiec 17.10.05, 12:47
        Znam kilka naturalnych, zdrowych sposobów na zoo w gardle i nie tylko w gardle.
        Jednak akurat "dbam naturalnie o oczy", czyli piszę tu w okularach
        ajuwerdyjskich. To jest zdrowe, lecz męczące przy dłuższych tekstach. Jeśli
        jesteś z Polski oddzwonię do Ciebie i wszystko powiem ustnie. Na priv wymienimy
        się telefonami. Pozdrawiam serdecznie, życzę zdrowia ze "zwierzyńcem" ale tylko
        przyjaznym i tylko w przewodzie pokarmowym.
        Żyrafa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka