alex05012000 Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 08.11.05, 12:02 niekoniecznie, ale zawsze lepiej do badań krwi być na czczo..., można wypic coś niesłodzonego-kawa, herbata, woda... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_22 Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 08.11.05, 12:37 To nie ma zadnego znaczenia,ani wpływu na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 08.11.05, 18:16 Boże co za chrzanienie ,badanie tsh ROBI SIĘ nad czczo, mozna ewentualnie na godzine przed badaniem wypić szkalnke niegazowanej wody mineralnej ,zadnej kawy ,soków ani herbat,pozdrawiam Kasia z forum choroby tarczycy i hashimot.Do osób tu wyżej podpisanych po co piszecie głupoty i mącicie dziewczynie w głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: do katerina 09.11.05, 12:10 mnie robili w szpitalu - na oddziale specjalistycznym, nie musiałam byc na czczo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: do katerina 09.11.05, 13:11 to dziwne bo ja robie tsh co 5 miesięcy od 2 lat i zawsze pytaja czy jestem na czczo Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_22 Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 09.11.05, 14:14 Katerina 24 nie chrzań.Jestem na euthyroxie od 10 lat.Miałam tych badań trochę Więc nie opowiadaj,że tsh robi się na czczo. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 09.11.05, 15:30 Nie chrzanie ale dzieki za zwrócenie uwagi,byc moze placówka do której chodze i robię badania ma "lewe"info. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 09.11.05, 15:33 dzwoniłam też własnie do Centrum Medycznego w Warszawie 458-70-00i powiedziano mi że na czczo więc zanim zaczniesz pisac że chrzanię opieprz służbe zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 09.11.05, 15:37 katerina24 napisała: > dzwoniłam też własnie do Centrum Medycznego w Warszawie 458-70-00i powiedziano > mi że na czczo więc zanim zaczniesz pisac że chrzanię opieprz służbe zdrowia. Bzdura, od 11 lat regularnie robię testy tsh. Robiłam to badanie w wielu różnych miejscach - przychodnia endokrynologiczna szpitala bielańskiego, spółdzielnie ZDROWIE, spółdzielnia na Waryńskiego, szpital Orłowskiego i pewnie jeszcze w paru miejscach i NIGDZIE i NIGDY nie musiałam być na czczo. Co więcej, robiłam badanie o różnych porach dnia i może przez te lata ze trzy razy pielęgniarka pobierająca krew zapytała, czy jestem na czczo, ale zaraz potem dodała, że to bez znaczenia. Pytałam też o to moją doktor endokrynolog i odpowiedziała, że to bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka ps. 2 09.11.05, 15:39 przepraszam, enter mi się wcisnął. Katerina24, a kto Ci powiedział w centrum medycznym, że na czczo - lekarz czy recepcjonistka? Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: ps. 2 09.11.05, 15:54 no to sie tylko wieszac że zawsze jeżdziłam taki kawał na głodniaka ,info od Pań pielęgniarek pochodzi a w recepcji tez od lekrza nie uświadczysz nawet tam no ale wiekszość z nich [pań endo tam pracujących] nawet badan dawać nie chce także o czy tu mówimy,aczkolwiek wprowadziłam w takim razie koleżanke w błąd sama w nim tkwiąc,pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: ps. 2 09.11.05, 15:55 miało byc w recepcji tez tak mówią,a info od lekarki nie otrzymałam Odpowiedz Link Zgłoś
chora6 Re: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t) 09.11.05, 18:19 Nie, nie i jeszcze raz nie. Natomiast bez łykania hormonów tego dnia przed badaniem. Dlatego lepiej zrobić je rano, aby można było łyknąć tyroksynę. Odpowiedz Link Zgłoś