Dodaj do ulubionych

bialkomocz

22.11.05, 12:48
Od ponad 5 lat z tą dolegliwością boryka się moja 23 letnia córka. Nie ma zadnych ubocznych dolegliwości czuje sie dobrze. Dzisiejszy ogólny wynik badania moczu to 75 mg/100. Lekarka nie widzi innego wyjscia jak biopsja nerki.Moze jest ktoś kto byl w takiej sytuacji i powie mi czy ta biopsja jest konieczna, może sa jakieś leki po których to białko zginie.proszę o kontakt. Ewa
Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: bialkomocz 22.11.05, 14:13
      A robili jej proteinogram?
      • ewa1238 Re: bialkomocz 26.11.05, 19:37
        Witaj! wiesz ja nawet nie wiem co to za badanie,ten proteinogram jak byś mogła to proszę napisz na czym ono polega. Pozdrawiam. Ewa
    • zubr_zalogowany Re: bialkomocz 22.11.05, 17:45
      uprzedzajac dobre rady
      niezaleznie od innych badan najbardziej prawdopodobne jest ze biopsja bedzie w
      tym wypadku nie do unikniecia

bialko po biopsji nie zniknie, ale badanie to najlepiej wyjasni przyczyne
      • ewa1238 Re: bialkomocz 26.11.05, 19:48
        Witaj! dzięki za informacje.O tym, że białko po biopsji nie zniknie to wiemy,ale póki co szukamy innych możliwości.Pozdrawiam.Ewa
        • nupik Re: bialkomocz 29.11.05, 20:18
          radze zrobicbiopsje, to nic straszneo , da sie przezyc, a od razu bedzie mozna
          wykluczyc powazne przyczyny, albo w razie czegopodjac natychmiast leczenie,
          bialkomocz to nie jest dobry sygnal
          pozdrawiam
          nupik
          • ewa1238 Re: bialkomocz 30.11.05, 08:56
            Już teraz wiem że nie ma na co czekać ale człowiek się zawsze łudzi,że może samo zginie.Biopsja będzie prawdopodobnie jeszcze w grudniu,czekamy na tel. z kliniki.Dzięki za wszystkie informacje.Za jakiś czas napiszę co dalej z Agnieszką Pozdrawiam. Ewa.jestem na gg 6143477 jak byś miała więcej informacji to skontaktuj się ze mną.
            • bogusia36 Re: bialkomocz 30.11.05, 20:00
              NIE PISZESZ CZY MIAŁA INNE BADANIA(LIPIDY,ELEKTROLITY,USG,POSIEW,DOBOWA ZBIÓRKA
              MOCZU, I.T.P)..A TO WAŻNE BO BIOPSJA TO BADANIE INWAZYJNE I ROBI SIĘ JE
              PRAKTYCZNIE NA KOŃCU.POZDRAWIAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka