Gość: Lopez IP: *.plusnet.pl 11.10.02, 12:26 Odpowiedź nie jest dla mnie wcale taka oczywista. Proszę o jakieś konkretne informacje. Czy zawiera np. coś co służyło do wypłukania kofeiny, co i jak to cos działa, etc Pozdrawiam was Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? IP: 195.13.26.* 11.10.02, 16:37 Kofeine wyplukuje sie z kawy cieklym dwutlenkiem wegla, wiec zadnych sladow tego w kawie nie znajdziesz. Poza tym uwazam, ze kawa bezkofeinowa ma tylez sensu co piwo bezalkoholowe. Czyli niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? 14.10.02, 22:04 Doki przyznasz jednak ,że dla kogoś kto nie może żyć bez kawy a chwilowo nie powinien jej pić, to jednak ma sens.Np.karmiąca mama.Już nie karmię co prawda,ale pamiętam jak napadła mnie kiedyś ochota na kawę ,kupowałam wyłącznie bezkofeinową.Dawała chociaż sam smak kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jennifer Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 22:38 Doki, po raz kolejny wytykają ci, że się nie znasz na niczym, a zwłaszcza na medycynie, więc po co się w ogóle odzywasz? Nudzisz się? :-))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? IP: *.52-136-217.adsl.skynet.be 15.10.02, 22:57 Gość portalu: jennifer napisał(a): > Doki, po raz kolejny wytykają ci, że się nie znasz na niczym, a zwłaszcza na > medycynie, więc po co się w ogóle odzywasz? Nudzisz się? :-))) Pozdrawiam. Ja tego tak nie odebralem. Gdy ktos pisze do mnie, ze: "że dla kogoś kto nie może żyć bez kawy a chwilowo nie powinien jej pić, to jednak ma sens.", to ja do takiego tekstu nawet sie nie odnosze. Zyc mozna wlasciwie bez wszystkiego, moze z wyjatkiem tlenu, i to tez tylko jesli chcesz zyc dluzej niz 3 minuty. Zatem teksty o tym, ze ktos nie moze zyc bez kawy traktuje jako glupie pieprzenie (niestety, tak ostro!). Mozna nie moc sie obejsc bez codziennej dawki kofeiny, co konczy sie bolem glowy i ogolnym wstretem do swiata, ale akurat na to kawa bezkofeinowa nie zaradzi. Reszta skarg to uzaleznienia psychiczne i zwalcza sie je psychicznie, a konkretnie motywacja. Jakby ktos musial obejsc sie bez kawy, toby sie obszedl i koniec. Ale to stad, ze wraz z zanikiem dyscypliny przepadla tez gdzies samodyscyplina. Ale to juz inna historia. Jennifer, czy ja Ci przeszkadzam? Bo widzisz, jesli ktos zarzuca mi, ze "nie znam sie na niczym", to akurat nie jestem szczegolnie zmartwiony: sam wiem, na czym sie znam. Natomiast jesli np jakas liczba uczestnikow tego forum uprzejmie (lub mniej uprzejmie) poprosi, zebym sie wyniosl do wszystkich diablow, to ja poslucham. Myslisz, ze mi za to produkowanie sie tutaj placa? Nie, uwazam, ze jako lekarz powinienem cos tam doradzac. Twierdzi ktos, ze balamutnie? Staram sie, jak moge, nie mam, rzecz jasna, monopolu na prawde, ale i moi krytycy tez go nie maja, a jakos nikt do mnie nie wystapil z wyraznym i umotywowanym wskazaniem gdzie to mianowicie strzelilem kula w plot (choc nie przecze, ze moglo tak sie zdarzyc). Zrobcie nade mna glosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? 16.10.02, 08:55 Gość portalu: Doki napisał(a): Zrobcie nade mna glosowanie. Sam się prosiłeś! JESTEM PO TWOJEJ STRONIE. Dla zasady! Posiadanie odmiennych poglądów nie oznacza, że tylko nasze są najnajnaj...słuszniejsze. Nie mogę ocenić Twoich poprzednich wypowiedzi, bo wlazłem tu przypadkowo, w przerwie śniadaniowej. Pozdrawiam Fil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? IP: 213.216.82.* 16.10.02, 14:21 Doki myślę,że jennifer potraktował Cię zbyt ostro.Przecież tu nie chodzi o to kto jest mądrzejszy i czy jest lekarzem,ale podziela się swoją wiedzą i poradą na dany temat.Wcale to nie znaczy że musi się mieć rację.Jest to miłe,że nie jest nam obojętny czyjś problem. Uszanowanko. Odpowiedz Link Zgłoś
boroweczka1 Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? 16.10.02, 16:36 Doki mam prosbe, czy moglbys zajrzec na forum Dziecko i skomentowac moj post ""Mokry" kaszel", prosze i z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Nie o kawie 16.10.02, 11:00 Jennifer , nie wytykam Doki ,że nie zna się na niczym.Dziwię się że tak to odebrałaś.Wręcz przeciwnie, uważam że facet ma dużą wiedzę a zwłaszcza medyczną.Wiele osób (ja też) korzystało z jego porad na różnych forach i nawet sami go o to prosili.Nikt ci nie każe czytać wątków z jego udziałem. Doki, dziękuję za ocenę mojego posta. Nadal podtrzymuję to co o tobie napisałam wyżej, ale przykro mi ,że podsumowałeś moją wypowiedź jako "głupie pieprzenie" a nie jako coś w rodzaju przekomarzania.Szkoda że twoja wiedza nie idzie w parze z kulturą.Osobiście głosowałabym za tym żebyś został, z pożytkiem dla innych forumowiczów,mimo że sprawiłeś mi dużą przykrość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki przepraszam, ariana_ IP: 195.13.26.* 16.10.02, 16:45 ariana_ napisała: > Doki, dziękuję za ocenę mojego posta. Nadal podtrzymuję to co o tobie napisałam > > wyżej, ale przykro mi ,że podsumowałeś moją wypowiedź jako "głupie pieprzenie" > a nie jako coś w rodzaju przekomarzania.Szkoda że twoja wiedza nie idzie w > parze z kulturą.Osobiście głosowałabym za tym żebyś został, z pożytkiem dla > innych forumowiczów,mimo że sprawiłeś mi dużą przykrość. Masz racje, ariana_, przegialem. Przepraszam, na ogol staram sie zachowywac dystans i nie uzywac tak ostrego slownictwa. Nie wiem, co mnie napadlo, moze niewyspanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: przepraszam, ariana_ 16.10.02, 19:08 OK. Nie chowam uraz i nie zaśmiecam sobie pamięci przykrymi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 11:51 kłocicie sie tu a ja-kompletny laik-w koncu nie wiem-pic czy nie?innej nie powinnam ,a tak luuuubieee....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? 16.10.02, 15:56 Też jestem laikiem. Ja piłbym to co lubię! Wiadomo, że na coś trzeba będzie umrzeć. Z wisielczym humorem pozdrawia Fil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolin Re: KAWA BEZKOFEINOWA - czy zdrowa ? IP: 213.216.82.* 17.10.02, 10:49 Joasiu, to Ty musisz zdecydować czy pić kawę czy też nie.Wszysko nam w jakiś sposób szkodzi w większym lub mniejszym stopniu.Myślę ,że kawa bezkofeinowa w mniejszym stopniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś