queen.maya 22.11.05, 16:51 bielizna? Może troche śmieszne pytanie, ale prosze o odpowiedż. Grzebanie w wyszukiwarce nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdola1 Re: czy przy owsikach czuć brzydki zapach i brudz 22.11.05, 17:01 a co wpisywałaś - wpisz owsica. CO SIĘ DZIEJE Z DZIECKIEM? Najczęściej u dziecka można zaobserwować : - utratę apetytu - spadek masy ciała - bladość skóry - podkrążone oczy - ciągłe osłabienie - zaburzenia snu - nadpobudliwość związana ze świądem - zmiany wypryskowe w okolicy odbytu Objawami dodatkowymi są: - pobudzenie ruchowe - trudności w koncentracji - zgrzytanie zębami Odpowiedz Link Zgłoś
queen.maya Re: czy przy owsikach czuć brzydki zapach i brudz 22.11.05, 17:15 wszystkie te objawy mała ma- w mniejszym lub większym stopniu. Dodatkowo brudne majteczki i okropny zapach. Badanie kału nie wykazało jaj pasozytów, ale bardziej ufam swojej intuicji niz NFZ ;) Tak, wpisałam też 'owsica', ale nic o brzydkim zapachu nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdola1 Re: czy przy owsikach czuć brzydki zapach i brudz 22.11.05, 20:22 a czy miała kał na pasożyty czy ukierunkowany na owsiki? No i pamiętaj, że nie zawsze musi być wynik dodatni badania. Niekoniecznie w danej próbce znajda się owsiki. Pogadaj z lekarzem w realu. Niech obejrzy dziecko. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
queen.maya Re: na owsiki- LIŚĆ OLIWNY 23.11.05, 14:25 trafiłam wreszcie do sensownego lekarza; pani zaleciła kurację liściem oliwnym; słoik z 60 pastylkami kosztuje ok. 45 zł,mozna kupić bez recepty, moze być stosowany jako suplement diety. Ma wytruwać wszystkie robaki i grzyby w ciele; "owsiki będą wychodzić gniazdami"-cytat p.aptekarki. Mojej córce robiłam badania na pasożyty w kale, lecz ani takie badanie, ani posiew nie muszą wykazac owsików. A one i tak będą. Za klka dnie naopisze, jak się udało spotkanie pierwszego stopnia z owsikami ;) Odpowiedz Link Zgłoś