aaparzoch1 23.11.05, 12:57 Proszę powiedzcie mi ile razy dziennie musicie mierzyć poziom cukru. Jak to jest, który palec nakłuwacie najczęściej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ansien Re: Pytanie do diabetyków 23.11.05, 16:12 Cukier mierze 4 razy dziennie raz w tygodniu. A z palcami jest roznie. Poniewaz niedawno wykryto u mnie cukrzyce II, poki co zauwazylam, ze najciezej "wydobyc" krew z palca wskazujacego (i kciuka oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
magdola1 Re: Pytanie do diabetyków 23.11.05, 20:51 to wszystko zależy jaki tryb leczenia masz ustalony. Najczęściej mierzy się poziom cukru przy stosowaniu insuliny, nawet kilka razy dziennie. Z moich obserwacji najlepiej z opuszki III lub IV palca. Odpowiedz Link Zgłoś
aaparzoch1 Re: Pytanie do diabetyków 24.11.05, 08:07 O cukrzycy wiem od niedawna. I cały czas mam nadzieję, że tak ten poziom cukru jest przejściowy. Glukometr mam od dwóch dni. Do tej pory pobieram krew z kciuka i ta ilośc wystarczy do badania. Dzisiaj będę u lekarza na prywatnej wizycie, bo zapomniałam poprosić o wypisanie recepty na paski. Ile takich pasków (opakowań) przeważnie Wam wypisują ? Odpowiedz Link Zgłoś
ansien Re: Pytanie do diabetyków 24.11.05, 09:08 To zalezy od rodzaju cukrzycy i czestotliwosci mierzenia cukru glukometrem. W moim przypadku 1 opakowanie paskow starcza na okolo 1,5 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
monia263 Re: Pytanie do diabetyków 24.11.05, 13:55 ja musze mierzyć nawet do 6 razy na dobę, zmieniam palce i rece. Lekarz wypisuje mi 200 pasków po 50 szt. Mam starsznie skaczący cukier. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś