karola971 01.12.05, 19:30 Uwielbiam słodka herbatę czy kawę... na czas diety piłam jednak wszystko gorzkie.. Teraz che zakupic słodzik? Czy toon mi nie zaszkodzi albo zniweczy efekt odchudzania??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur.kalinski Re: SŁODZIK 06.12.05, 12:32 Stosowanie słodzika do słodzenia herbaty czy kawy nie jest szkodliwe i nie zniweczy efektów odchudzania. Ja jestem jednak zwolennikiem ograniczania wprowadzania substancji sztucznych do organizmu i jeśli gorzki smak herbaty jest przez Ciebie akceptowalny to radzę przy tym pozostać, gdyż kubki smakowe bardzo szybko przyzwyczajają się do zmian stosowanych stężeń cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
karola971 Re: SŁODZIK 06.12.05, 23:00 "gdyż kubki smakowe bardzo szybko przyzwyczajają się do zmian stosowanych stężeń cukru." oto wypowiedź naszego eksperta;) Ale to znaczy dziewczynki ze jeżeli wypije jedną herbatę dziennie z łyżeczką słodziku to będzie mi się po słodziku bardziej chciało "cos " słodkiego? Ze niby słodzik pobudza mój apetyt na słodycze?:> Odpowiedz Link Zgłoś
monaluiza Re: SŁODZIK 06.12.05, 14:06 karola971 napisała: > Uwielbiam słodka herbatę czy kawę... na czas diety piłam jednak wszystko > gorzkie.. Teraz che zakupic słodzik? Lepiej już użyć cukru. Po co używać czegoś takiego jak aspartam (słodziki), co do którego jest już zbyt wiele wątpliwości, żeby to zlekceważyć. Po co się truć kiedy nie ma takiej potrzeby ? Monaluiza Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: SŁODZIK 06.12.05, 14:44 bo slodzikiem mozna slodzic 'bezkarnie', a od cukru rosnie poopa? Odpowiedz Link Zgłoś
monaluiza Re: SŁODZIK 06.12.05, 16:00 cioccolato_bianco napisała: > bo slodzikiem mozna slodzic 'bezkarnie', dobrze, że ten cudzysłów :-))) , bo to wcale może nie być bezkarne ! > a od cukru rosnie poopa? :-))))))))))) To zależy ile tego cukru spożywasz :-)))))))))))))))))))))) Monaluiza Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: SŁODZIK 06.12.05, 16:49 nic nie jest obojetne dla zdrowia i organizmu, a ja pijam duzo roznych herbat i niestety lubie slodkie.. wiec z dwojga zlego wole slodzik niz cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
karola971 Re: SŁODZIK 06.12.05, 23:01 gdyż kubki smakowe bardzo szybko przyzwyczajają się do zmian stosowanych stężeń cukru." oto wypowiedź naszego eksperta;) Ale to znaczy dziewczynki ze jeżeli wypije jedną herbatę dziennie z łyżeczką słodziku to będzie mi się po słodziku bardziej chciało "cos " słodkiego? Ze niby słodzik pobudza mój apetyt na słodycze?:> Odpowiedz Link Zgłoś