gosiamp12 02.12.05, 12:52 Ponad 110 (norma do 40) juz nie wiem ani ja ani lekarze co mu jest juz miał chyba wszystkie badania i hbs i hcv i wzw toksoplazmoze, cytomegalie pozatym wszystkie wyniki ok. Czy ktos cos wie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duszkan Re: Wysoki AspAt Alat u niemowlaka 02.12.05, 19:36 Enzymy takie jak AspAT i AlAT nie pochodzą tylko z wątroby ale również z mięśni. Jeśli placówka która zajmuje sie Twoim dzieckiem doszła już do kresu swoich mozliwości diagnostycznych pozostaje im skierować dziecko do CZD- do Kliniki Gastoroenterologii Dziecięcej lub (jeśli objawy mogą sugerować takie podłoże hipertransaminazemii) do Poradni Zaburzeń Metabolicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mzn1 Re: Wysoki AspAt Alat u niemowlaka 08.12.05, 22:46 napisalam na maila gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamp12 Re: Wysoki AspAt Alat u niemowlaka 09.12.05, 10:23 Ja rowniez odpisałam na meila, bedziemy w kontakcie!Pozdrawiam!!!!!!! I dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: Wysoki AspAt Alat u niemowlaka 09.12.05, 17:31 Chyba że źle zrozumiałam do kogo był wysłany. Odpowiedz Link Zgłoś