Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie chce mi się pić?

IP: 195.205.4.* 15.07.01, 18:08
W TV lekarz powiedział, że w upały trzeba pić. Ile? Najlepiej tyle ile
podpowiada nam organizm. I to jest mój problem: mój organizm chce wypić rano
filiżnake zielonej herbaty i... koniec. Przez cały dzień nie chce mi się pić,
muszę się zmuszać. Wystarcza mi ta jedna herbatka, nawet w najwiekszy upał.
Dodam, że prawie wcale się nie pocę, rzadko sikam.
Czy powinienem coś z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Yano Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 18:08
      A jadasz może regularnie ogórki albo arbuzy?
      W ogóle jak wygląda Twoja dieta i tryb życia?
    • Gość: ww Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 194.202.164.* 18.07.01, 08:33
      Jestes nie uleczalnie chory....
      • Gość: Seba Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 195.205.4.* 18.07.01, 11:14
        Gość portalu: ww napisał(a):

> Jestes nie uleczalnie chory....

Nie szkoda Ci czasu na złośliwości? A nawiasem mówiąc: zadbaj o ortografię.
        • Gość: ww przepraszam.... napijmy sie!!! .... twoje zdrowie IP: 194.202.164.* 18.07.01, 12:27
    • Gość: rico Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 195.136.25.* 18.07.01, 10:55
      Może masz zbyt bierny styl życia. Siedząca praca, brak wysiłku fizycznego
      powoduje, że organizm nie zużywa dużo wody. Więcej ruchu, uprawiaj jakiś sport
      choćby bieganie. Od razu poczujesz przemożne pragnienie. Twoje sytuacja jest
      dość niebezpieczna, może grozić ci odwodnienie organizmu. Pragnienie jest
      naturalną potrzebą uzupełnienia płynów.
      • Gość: MI Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 195.94.213.* 18.07.01, 11:09
        mam podobny dylemat. oczywiscie jak siedze na sloncu w czterdziestostopniowym
        upale, to w koncu chce mi sie pic, ale w "normalnych" warunkach to chyba
        moglabym w ogole nie pic. jak slysze, zeby wypijac 1,5 litra wody dziennie to
        mysle, jak to w ogole mozliwe. ja po prostu nie LUBIE napojow. kawe pije
        towarzysko, soki tez mi za bardzo nie smakuja, herbaty nie lubie. nie mowiac o
        kolorowych napojach gazowanych w ktorych doslownie WIDZE plywajace pierscienie
        benzenowe i inne srodki koloryzujace i konserwujace. coraz czesciej zdarza mi
        sie zrobic sobie cos do picia i nawet nie zaczac pic.

i co??? normalne czy uleczalne?
        • Gość: MI MI TEZ IP: 195.94.213.* 18.07.01, 11:14
          a szczytem jest to, ze nawet tabletki mi sie popic nie chce i polykam bez
          popijania.
      • Gość: Seba Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 195.205.4.* 18.07.01, 11:18
        Gość portalu: rico napisał(a):

> Może masz zbyt bierny styl życia. Siedząca praca, brak wysiłku fizycznego
        > powoduje, że organizm nie zużywa dużo wody. Więcej ruchu, uprawiaj jakiś sport
        > choćby bieganie. Od razu poczujesz przemożne pragnienie. Twoje sytuacja jest
        > dość niebezpieczna, może grozić ci odwodnienie organizmu. Pragnienie jest
        > naturalną potrzebą uzupełnienia płynów.

Ja nie pytam, czy będzie mi się chciało pić, kiedy zacznę biegać, bo to jest
        akurat oczywiste, tylko, czy przyjmownie małej ilości płynów jest groźne dla
        organizmu. Odwodnienie też raczej mi nie grozi. Gdyby mi groziło, pewnie organizm
        domagałby się picia. Mnie chodzi raczej o to, czy pijac mało nie przyczyniam się
        do odkładania w organiżmie jakichś toksyn czy innych syfów. Po prostu może być
        tak, że mało piję, to mało się pocę i sikam, czyli mało wydalam, czyli dużo
        odkładam. To jest mój problem.
        • Gość: rico Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 195.136.25.* 18.07.01, 13:15
          Gość portalu: Seba napisał(a):

>To jest mój problem.

Jeden problem, to nie problem - sto problemów to jest problem.
          Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko przymuszać sie do picia nawet wtedy, gdy
          nie czujesz takiej potrzeby. Polecam piwo - doskonale oczyszcza nerki z toksyn i
          jest moczopędne. Tylko bez przesady z tym piwem :-)))
          • Gość: Seba Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 195.205.4.* 18.07.01, 18:54
            Gość portalu: rico napisał(a):

> Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko przymuszać sie do picia nawet wtedy, gdy
            > nie czujesz takiej potrzeby. Polecam piwo - doskonale oczyszcza nerki z toksyn
            > i
            > jest moczopędne. Tylko bez przesady z tym piwem :-)))

Kochany, na piwo to nie musisz mnie namawiać. To akurat lubie pić. Problem w tym,
            że jak nie piję akurat piwa, to w ogóle nic nie piję.

• Gość: MPK Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 10.129.132.* / *.acn.pl 18.07.01, 23:22
              Bardzo ciekawy program satyryczny piszecie. Czy są jakieś nagrody? Ile trzeba
              wypić?
              MPK
              • Gość: Seba Re: Dlaczego nie chce mi się pić? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 17:25
                Gość portalu: MPK napisał(a):

> Bardzo ciekawy program satyryczny piszecie. Czy są jakieś nagrody? Ile trzeba
                > wypić?
                > MPK

Nic nie trzeba wypić. Trzeba zjeść prosię, a konkretnie prosie1.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka