zmanka 09.01.06, 21:55 Pod wpływem nawet najmniejszego stresu, minimalnej dawki alkoholu dostaję na szyi czerwonych plam.Niedawno,lekarz badał mi gardło a na szyi zostawił odcisk jakby mnie dusił.Wg. niego to jakaś skaza skóry. Co sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmanka Re: Czerwone plamy na szyi 10.01.06, 19:24 babucik napisała: > To jest dermografia Dzięki. A czy to się jakoś leczy? Bo jest naprawdę bardzo uciążliwe.Np. widać po mnie że jestem zdenerwowana. Odpowiedz Link Zgłoś
sadelko_pimpka Re: Czerwone plamy na szyi 10.01.06, 22:22 Ja niestety też to mam-niestety na internecie niczego konkretnego nie znalazłam,ale może tu sie ktoś orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś
babucik Re: Czerwone plamy na szyi 11.01.06, 12:35 Moja córka ma to od dziecka, a ma teraz 27 lat ,gdy była mała lekarze mówili,że taka jej uroda. Teraz łączę to z jakąś niedomogą organizmu ( może przerost candidy?) Odpowiedz Link Zgłoś
zmanka Re: Czerwone plamy na szyi 11.01.06, 16:50 Znalazłam w necie, że może to być spowodowane gwałtownym rozszerzeniem naczyń krwionośnych u osób z niskim ciśnieniem (jestem niskociśnieniowcem)a do złagodzenia objawów stosuje się lek Alerzina.Mam zamiar spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Czerwone plamy na szyi 11.01.06, 19:38 mysle, ze to moze byc nadmiar histaminy Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczka1 Re: Czerwone plamy na szyi 13.01.06, 22:01 hej, ja też mam ten problem, jak się stresuję to dostaję plam na twarzy i szyi. Bardzo mnnie to irytuje. Wstydzę sie przez to chodzić na rozmowy o pracę i w ogóle rozmawiac z obcymi. Odpowiedz Link Zgłoś