Dodaj do ulubionych

jak spac krocej?????????????

IP: proxy / 217.153.35.* 18.11.02, 22:40
Mam problem. Musze spac okolo 10 godzin aby normalnie funkcjonowac.
Doswiadczalnie sprawdzilem, ze moj idealny rytm to: do lozka okolo 1.30-2,
wstawanko 11.30-12. Ale tak sie pracowac nie da. Wiec w praktyce wyglada to
tak: do wyrka 23 wstawanko 8.30-9 (jesli 9 to znaczy, ze sie spozniam do
roboty). I cholera brakuje mi czasu w ciagu dnia i wieczorem - stad pytanie,
czy mozna wyregulowac czas snu? Tak, zeby po odcierpieniu tygodnia lub
miesiaca (no dobra pol roku) spac stale po 7 godzin i nie byc cale dnie
snietym??? Moze jakiemus spiochowi sie to udalo? Z gory uprzedzam - opinie
rannych ptaszkow oraz insomniakow malo mnie obchodza. Czekam na patent od
kogos z tym samym problemem co moj, ale przezwyciezonym.
buzka
susel
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: jak spac krocej????????????? IP: *.ss.shawcable.net 19.11.02, 01:12
      Jezeli naprawde twoj organizm musi spac 10 godzin to sie tak po prostu nie da
      tego zredukowac do 7. Chroniczne niedospanie wypali w koncu jakas choroba albo
      wypadkiem.
      Zafundowanie sobie porzadnej gimnastyki 2x w tygodniu w czasie ktorej rytm
      serca wzrosnie do 70% predkosci maksymalnej moze zredukowac potrzebe snu o
      okolo godziny dziennie.
      • Gość: eli Re: jak spac krocej????????????? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 09:32
        ja proponuje nawet niewielka dawke cwiczen rano (ok 20 min). Mnie daja energie
        do zycia, no moze nie na caly dzien, ale przynajmniej poranek latwiej jest
        przezyc.
      • Gość: FILA Re: jak spac krocej????????????? IP: 195.117.68.* 19.11.02, 19:46
        ZAREJESTRUJ DZIAŁALNOŚĆ NA WŁASNY RACHUNEK , WEJDŻ W KONTAKT Z U.S I Z.US
        POCZYTAJ PRZEPISY PODATKOWE A JAK ROZGRYZIESZ PODATEK VAT.
        TO DAJĘ CI SŁOWO JESTEŚ BEZ PROBLEMU POZDR.
    • Gość: jaacek Re: jak spac krocej????????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 21:38
      Też lubię długo spać, ale studia medyczne i zawód lekarza po prostu mnie tego
      oduczyły - ponieważ nie wyrabiam się w ciągu dnia, stopniowo zatrzymałem sie
      na ok. 5 godzinach snu na dobę (jeden z nauczycieli Freuda mawiał, ze nie
      powinien zajmować się medycyną ten, kto wymaga więcej, niż 5 godzin snu na
      dobę). Przestało mi to przeszkadzać, ale jeśli mam okresy luzu - znów śpię
      długo i szczęsliwie. Więc po prostu życie zmusza do czuwania, a tolerancja jest
      kwestią wytrenowania. Czekam teraz na pierwszy zawał, ale pocieszam się, że
      słynny kardiochirurg Prof. Mol z Łodzi sypiał do starości po 2 godziny na dobę
      w kilku piętnastominutowych kawałkach i dobrze funkcjonował. Oczywiście nauczył
      się tego za młodu na dyżurach.
      • Gość: ladybird77 Re: jak spac krocej????????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.02, 15:20
        ja przez to przeszlam.
        teraz spie okolo 6 godzin i jest ok.
        ide spac okolo 12.30-1-biore cieply prysznic.
        nastawiam sobie budzik w radiu, do tego zwykly budzik jakies 10min po radiu...
        jak juz gra mi ta muzyka to jakos jest lapiej.wyskakuje z wyrka okolo 7 i znow
        pod prysznic a muzyka gra,gra..glosno gra.....
        nie podsypiam w ciagu dnia, bo czasu brak-niestety.
        w weekendy tez nie , bo sie jeszcze douczam.

caly czas sobie mowie, ze jak umre to sie porzadnie wyspie.
        • Gość: leila tez jestem czlowiekiem z gr.b IP: 212.237.42.* 21.11.02, 12:13
          ja kupilam sobie geriawit z zen-szeniem pobudza ,dodaje energi wiec sztucznie
          podtrzymywana ,ale funkcjonuje-jeszcze...klade sie o 22 wstaje o 6.30 dla mnie
          calkiem nienormalnie ,ale coz takie zycie.jak mialam wolne kladlam sie o 24
          wstawalam o 10 rano to dopiero bylo zycie!a teraz dosypiam po poludniu nieraz
          ok godziny mimo geriawitu, a i tak ok 22 padam z nog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka