helena_50 19.02.06, 21:01 slyszalam ze sa mocne nie zmywalne kosmetyki do tuszowania bialych plam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotakatarzyna Re: bielactwo 20.02.06, 22:13 A zaglądałaś na forum o bielactwie? Wprawdzie ludzie tam niechętnie odpowiadają, ale można poczytać. Są to Dermotan i System-tan, dość drogie. Dostać je można w Warszawie, w Poradni Leczenia Bielactwa na Towarowej. Moja ośmioletnia córka choruje na bielactwo. Kosmetyków na razie nie stosujemy, ale usiłujemy leczyć to paskudztwo, właśnie w tej poradni. Odpowiedz Link Zgłoś
helena_50 Re: bielactwo 20.02.06, 22:28 dorotakatarzyna napisała: > A zaglądałaś na forum o bielactwie? Wprawdzie ludzie tam niechętnie odpowiadają > , > ale można poczytać. Są to Dermotan i System-tan, dość drogie. Dostać je można w > Warszawie, w Poradni Leczenia Bielactwa na Towarowej. Moja ośmioletnia córka > choruje na bielactwo. Kosmetyków na razie nie stosujemy, ale usiłujemy leczyć t > o > paskudztwo, właśnie w tej poradni. Odpowiedz Link Zgłoś
helena_50 Re: bielactwo 20.02.06, 22:31 bardzo dziękuje czy podane nazwy preparatów to kosmetyki czy leki gdzie znajde w internecie troche więcej o tej chorobie Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: bielactwo 20.02.06, 23:34 www.vitiligo.prv.pl Na tej stronie jest Księga Gości, w której można znaleźć wypowiedzi chorych osób. Tylko jakoś teraz nie daje się tam wejść, spróbuj przez stary adres tam podany. Jest też forum, możesz i tam zajrzeć. Te preparaty to są tylko kosmetyki, one nie leczą. Może podam numer do poradni 022-6243033. Tam w recepcji są bardzo miłe panie, wszystko powiedzą. Na razie jest to jedyne miejsce, gdzie można leczyć tę chorobę, wszyscy lekarze do tej pory twierdzili, że jest nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
martina_wawa Re: bielactwo 21.02.06, 19:19 Ja rowniez choruje na bielactwo. Odwiedzilam mnostwo lekarzy zarowno w Warszawie jak i poza nia. Wszedzie mowili ze nie mozna tego wyleczyc,ze musze sie z tym pogodzic. Tylko bardzo trudno to zrobic. Slyszalam o tej klince. Jednak po opiniach tylu lekarzy nie moge uwierzyc ze bielactwo mozna wyleczyc. Bardzo bym chciala zeby byla to prawda-to jest moje marzenie ale podchodze do tego z dystansem. Dlatego prosze,powiedz mi jak wyglada leczenie Twojej corki. Czy rzeczywiscie sa ludzie ktorzy wyleczyli sie w tej klinice z tej choroby? Czy widac u Twojej corki choc niewielka poprawe? I wogole jezeli moglabym prosic to opisz jak to wszystko wyglada. Nie chce tego slyszec od lekarzy i pan w recepcjii bo wiadomo ze oni jako pracownicy beda zachwalac. Zalezy mi na opinii kogos,kto sie tam leczy. Pozdrawiam i zycze corce zdrowia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: bielactwo 22.02.06, 21:58 Trafiłyśmy do poradni w czerwcu. Ania choruje od trzech lat, i co roku plamy się powiększają. Lokalna dermatolog powiedziała, że na razie nie można tego leczyć, leczenie stosuje się powyżej 12 lat. Straciłam nadzieję, ale odzyskałam ją po wizycie na Towarowej. Na pierwszej wizycie Ania została obejrzana pod lampą Wooda. Widać wtedy plamy, które jeszcze są niewidoczne, ale wkrótce się pojawią. Zalecono jej szczegółowe badania: tarczyca, wątroba, poziom cynku, kwasu foliowego i witaminy B12. Dostała do picia zioła Vitiligo z zielarni na Rakowieckiej, a do smarowania krople Vitiligo od Bonifratrów. Zalecono opalanie się na słońcu - ale do 11 rano i po 16. Pod koniec lata nie wierzyłam własnym oczom - plamy wokół oczu zaczęły się zmniejszać! W badaniach okazało się, że poziom cynku jest za niski, więc zalecono branie tabletek z cynkiem. I od jesieni miała się naświetlać trzy razy w tygodniu. Do naświetlań służą specjalne lampy UVB o długości fali 311 nm. Przed naświetlaniami smaruje się preparatem Vitix. Niestety, w naszym mieście - mieszkam w Szczecinie - nigdzie nie ma takich lamp. Zaczęłyśmy naświetlania lampą Helarium w szpitalu, ale okazało się że to nie ta, na dodatek wkrótce się zepsuła. Właściwie od trzech miesięcy leczenie stoi w miejscu, mała nadal łyka suplementy. Wkrótce otwierają gabinet, gdzie będzie ta właściwa lampa - zaczynamy od nowa, i głęboko wierzę że nam się uda. Przeczytałam już mnóstwo na temat bielactwa, bardzo dużo dowiedziałam się w poradni. Teraz już jestem pewna, że to nie jest defekt kosmetyczny, jak niektórzy próbują mi wmówić. To choroba całego organizmu, i najpierw trzeba znaleźć przyczynę. A może być ich wiele - od genetyki, przez choroby tarczycy, po zatrucie kadmem. W poradni spotykałam osoby, które były już prawie wyleczone, oglądałam zdjęcia wyleczonych. No i na w.w. stronie też czesto opisywane były takie przypadki. Jeśli nam się uda - na pewno dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
martina_wawa Re: bielactwo 23.02.06, 00:59 Dziekuje bardzo:-) Ja szczerze mowiac dawno juz stracilam nadzieje ze mozna to wyleczyc chociaz czesciowo ale teraz pojawila sie znow iskierka nadzieji. Moze i u mnie nie jest jeszcze za pozno i warto sprobowac. Bardzo chcialabym zeby i mnie sie udalo.To jest moje najwieksze marzenie od kilku lat...:-( Jezeli mozesz to dawaj znac jak idzie leczenie Ani. Trzymam za nia kciuki:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bielactwo 21.02.06, 21:31 dorotakatarzyna napisała: > www.vitiligo.prv.pl Ze strony vitiligo: "WSPOMAGANIE TERAPII BIELACTWA I ŁUSZCZYCY ZABIEGAMI AKUPUNKTURY I PREPARATAMI SUPLEMENTACYJNYMI LECZENIE HOMEOPATIĄ I AKUPUNKTURĄ ZIOŁOLECZNICTWO LUDOWE I KLASZTORNE" bielactwo-vitiligo.wizytowka.pl To jeszcze chyba tylko mis tybetańskich brakuje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: bielactwo 22.02.06, 21:38 Chyba zaglądałeś na inna stronę niż ja :) Owszem, zioła stosuje się w leczeniu, ale ogólnie jest to zwykła konwencjonalna medycyna. Ja nie wierzę w homeopatię i akupunkturę, i nie wydawałabym na to pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bielactwo 23.02.06, 00:02 dorotakatarzyna napisała: > Chyba zaglądałeś na inna stronę niż ja :) Podałem link do tej strony. To oficjalna strona vitiligo. > Owszem, zioła stosuje się w leczeniu, ale ogólnie jest to zwykła konwencjonal > na medycyna. Napisałaś o swojej córce: "Dostała do picia zioła Vitiligo z zielarni na Rakowieckiej, a do smarowania krople Vitiligo od Bonifratrów." To nie jest konwencjonalna medycyna, tylko ziołolecznictwo. > Ja nie wierzę w homeopatię i akupunkturę, i nie wydawałabym na to pieniędzy. Ja też, dlatego zaniepokoiła mnie ta strona. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bielactwo 21.02.06, 21:26 dorotakatarzyna napisała: > A zaglądałaś na forum o bielactwie? Wprawdzie ludzie tam niechętnie odpowiada > ją, ale można poczytać. Są to Dermotan i System-tan, dość drogie. O System-tan nawet Google nic nie wie. Dermotan to nie żaden lek, tylko antyseptyczny preparat do mycia rąk i ciała. Do dostania w wielu sklepach. www.cosmetic.pl/pro/?grupa=6&art=1135964594&dzi=1135962776 S. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: bielactwo 22.02.06, 21:40 Być może są różne preparaty o tej samej nazwie, zupełnie innego producenta. Ten do maskowania bielactwa to taki jakby barwiący płyn. Nie dostaniesz go w sklepie kosmetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bielactwo 21.02.06, 21:27 helena_50 napisała: > slyszalam ze sa mocne nie zmywalne kosmetyki do tuszowania bialych plam "Jeżeli zmiany bielacze są drobne, pozostaje jedynie maskowanie ich odpowiednim makijażem, np. kosmetykami firmy Makryon z serii Dermacolor Camuflage System." www.resmedica.pl/zdart80012.html Czy sa one niezmywalne - nie wiem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
helena_50 Re: bielactwo 21.02.06, 22:01 mam jeszcze jedną prosbe gzie moge kupic kosmetyki firmy MAKRYLON i firmy KRYOLAN nie jestem z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: bielactwo 21.02.06, 22:08 używalaś kiedyś wyszukiwarki? calkiem przydatne urządzenie takie rzeczy np. można znaleźć www.kryolan.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś