Dodaj do ulubionych

zatkany nos

28.02.14, 14:48
od kilku lat używam kropli do nosa bo na ciągle jest zatkany lekarze laryngolodzy mówią że to alergia i żadne leki ani kropelki nie pomagają tylko afrin odtyka nos ale teżz nie na długo.Nie dawno trawiłam do kolejnego laryngologa ,który zaproponował mi podcięcie czegoś tam w nosie jestem troche zdziwiona bo nikt do tej pory nie proponował mi takiego zabiegu.Zaznaczam że z przegrodą nosową jest wszystko ok Proszę kogos kompetentnego w tym temacie o odpowiedż czy takie zabiegi stosuje sie w przypadku alergii i czy nie ma jakichś przykrych następstw.dziękuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • zetka50 Re: zatkany nos 28.02.14, 15:17
      forum.gazeta.pl/forum/w,216,115332706,115332706,Wiecznie_zatkany_nos.html
    • sp9tcu Od sp9tcu 28.02.14, 19:44
      Nie rób żadnego zabiegu
      poproś o buderhin w arozolu
      bardzo dobry i tani
      krople tylko pogarszają sytuacje
      niszczą sluzuwkę
    • mamalgosia Re: zatkany nos 28.02.14, 20:19
      Całkiem możliwe, że to przez nadużywanie kropli
      • sonia-3 Re: zatkany nos 28.02.14, 21:11
        Najprawdopodobniej, chodzi o przerośnięte małżowiny nosowe i zbieg mukotomii ( przycięcie tych małżowin). Mi pomógł steryd do nosa Avamys. Brałam dość długo ( ok. 3 miesięcy), ale przeszło i nie muszę juz stosować innych kropli ( ja brałam nagminnie Sudafed). No i obeszło sie bez zabiegu. Teraz jest już dobrze.
        • asia_968 Re: zatkany nos 02.03.14, 16:28
          dziękuje wszystkim za odpowiedzi ,teraz biore avamys tak na próbę może pomoże ale najlepiej działa z afrinem .ktoś napisał o wodzie morskiej żeby spróbować. Woda pomaga tylko normalnym nosom a jak się ma problem i używa takich środków jak afrin to woda to po prostu żenada.Jeśli chodzi o ten zabieg to tak chodzi o podcięcie małżowin.Tylko ciekawa jestem czy po długim czasie po zabiegu problem nie powróci.
          • ecli Re: zatkany nos 02.03.14, 16:51
            Ja od 3 miesięcy mam zatkany nos, najgorzej jest w nocy bo nie mogę oddychać nosem ani buzią bo mam astmę, inhalatory działają dopiero po 30 min a do tego czasu mam wrażenie że już długo nie pociągnę i się w końcu uduszę. Wiosna, lato, jesień jest super przychodzi zima a ja ledwo dysze jak można być uczulonym na zimno ?uncertain
            • cygany4 Re: zatkany nos 02.03.14, 19:49
              zrób sobie TK twarzoczaszki, u mnie problem był podobny a po 6 latch leczenia okazało sie ze to torbiel szczęki, guz uciskał zatoki przynosowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka