joko5 23.02.06, 09:33 U mojej córki wykryto paciorkowca, miano ASO chyba 1000. Skąd to się mogło pojawić u córki (11 lat) i co z tym robić? do jakiego lekarza iść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flig Re: Paciorkowiec 26.02.06, 18:49 Lekarz pierwszego kontaktu. Jeśli on uzna że to konieczne - laryngolog, kardiolog, reumatolog. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Paciorkowiec 02.03.06, 14:26 Córka była na badaniach w szpitalu i właśnie tam wykryto pacirkowca, przy wypisywaniu otrzymaliśmy kartę informacyjną ze wszystkim wynikami i badaniami, spytaliśmy się (bo nie znamy się na medycynie) czy wyniki są prawidłowe, pani doktor prowadząca wnikliwie przestudiowała kartę wypisu i stwierdziła, że wszystko jest OK. Na wszelki wypadek poszkiszmy z wynikami do naszego pediatry i okazało się, że nie wszystko jest OK. Powtarzamy teraz wszystkie badania prytatnie, bo okazało się, że szpitalny sprzęt ma już ponad 30 lat i może jest niesprawny dlatego np. eeg wyszło nieprawidłowo. Gdybyśmy jednak posłuchali lekarza w szpitalu nawet nie wiedzielibyśmy, że córka ma paciorkowca i trzema podawać antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
liina Re: Paciorkowiec 02.03.06, 14:52 Witam, a gdzie ma tego paciorkowca? W wymazie z czego on wyszedl? Z gardla czy z czego? Byc moze migdalki sa zrodem skad sie sieje ten paciorkowiec na stawy i caly organizm. Antybiotyk owszem jest potrzebny, ale trzeba najpierw ustalic zrodlo roziewu,jezeli to sa migdalki, to byc moze trzeba je usunac, bo najczesciej zaczyna sie od migdalkow , potem idzie na stawy, nerki i na miesien sercowy. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: Paciorkowiec 02.03.06, 15:03 Ja bym radzila konsultacje u reumatologa. Moze to nie miec nic wspolnego z migdalami. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
ad1974 Re: Paciorkowiec 02.03.06, 15:06 Ja też mam córeczkę 9 lat(post podwyższone ASO)1700 ASO.I chodzi o to że w gardle nie ma paciorkowca.Ja się niecierpliwię bo z forum dowiedziałam się że powinna brać antybiotyk a mi lekarz każe czekać.Mam jeszcze skontaktować się z kardiologiem.Ale Odpowiedz Link Zgłoś
ad1974 Re: Paciorkowiec 02.03.06, 15:14 A czy można mieć takie wysokie ASO a nie mieć tego paciorkowca?I czy dziecko może chodzić do szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Paciorkowiec 18.03.06, 22:21 Córka miała wymaz z gardła, więc chyba paciorkowiec usadowił się na migdałach, narazie bierze Ospen raz dziennie, to ma trwać 3 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Paciorkowiec 17.05.06, 15:01 Powracam po trzech miesiącach. Córka cały ten czas brała Ospen. Badania zrobione i ASO wyszło 1100, lekarka każe czekać jeszce trzy m-ce i powtórzyć badanie, ale to mi się nie podoba. Kogo polecicie we Wrocławiu, aby udać się na konsultacje. Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: Paciorkowiec 08.06.06, 23:41 Wysokie ASO oznacza przewlekłe nosicielstwo paciorkowca beta hemolizujacego typu A. Miejscem gdzie sie on znajduje są zwykle migdałki podniebienne lub zęby. Wymaz z gardła nie musi wykazać jego obecności. Trzeba przede wszystkim wykluczyć próchnicę zębów i/lub przewlekłe zapalenie migdałków (laryngolog dziecięcy). Posiew miałby uzasdnienie jeśli wykonywanoby go z treści migdałka podniebiennego. Poza tym podwyższone ASO nie oznacza choroby reumatycznej, uszkodzenia serca czy stawów. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Paciorkowiec 09.06.06, 08:27 Próchnica wykluczona, do stomatologa chodzimy srednio raz na kwartał, córka bardzo dba o zęby. Boję się, że paciorkowiec może zaatakować serce lub nerki, czuję niedosyt po wizycie u naszego pediatry. Chciałabym trafić do odpowiedniego specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Paciorkowiec 09.06.06, 09:29 Może tak lampa Zeptera pomoże na tego paciorkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
myszor1980 Re: Paciorkowiec 07.08.06, 18:53 Witam.U mnie też rozpoznano paciorkowca w gardle.Brałam antybiotyk(nie pamiętam nazwy)Pomogło na 2 tygodznie,teraz znowu problemy z gardłem,jeszcze większe niż poprzednio.Czekam na wyniki.Wiem,że paciorkowce dobrały się do mojej tchawicy- zapalenie.Mam nadzieję,że teraz uda się wszystko ładnie wyleczyć. Pozdrawiam i czekam na widomości. Odpowiedz Link Zgłoś
burza95 Re: Paciorkowiec 09.06.06, 10:29 Mam podobny problem z córka jedenastoletnią.Po 3 tyg. w szpitalu ASO dalej bardzo wysokie i do tego migdałki nieciekawe.Wracam doleczenia homeopatycznego. Homeopata zapisał NOTAKEHL I FORTAKEHL firmy sanum i chyba streptococinum D30 obiecał dziecko z tego wyciągnąć wcześniej prawie przez miesiąc brała mocne zntybiotyki. Wiem że te leki to leki izopatyczne oparte na penicylinie ale nie będące antybiotykiem .Mój homeopata powiedział że wyleczył już kilkoro dzieci z tak podwyższonym ASO (prawie 3000)przy czym chciałabym zaznaczyć ,że jest on lekarzem pediatra i homeopatie stosuje od 10 lat.Kilkakrotnie wyciągnął moje dziecko skutecznie z różnych przypadłości.Musiałabyś znależć we Wroclawiu dobrego homeopatę -pediatrę z wykształcenia.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Paciorkowiec 09.06.06, 11:18 Dzięki za słowa otuchy, a więc istnieje jakaś szansa na poprawę. Poszukam u siebie homeopaty. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanior Re: Paciorkowiec 08.08.06, 15:17 Ospen to beznadziejny antybiotyk podawany z uporem maniaka przez pseudolekarzy. I kto podaje antybiotyk raz dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: Paciorkowiec 08.08.06, 18:28 a co wszystkie antybotyki trzeba podawac czesciej? pierwsze slysze..a co Ospenu..hmm no rodzaj penicyliny..moze za czesto te antybiotyki łykasz i takie podstawowe juz na Ciebie nie dzialaja... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc123qw Re: Paciorkowiec 29.05.13, 14:12 Nie zgodze sie z tym ze nalepiaja jakies hologramy i na tym sie konczy. Gdyby nie mcpz to teraz siedzialambym dalej w depresji w domu i nawet do pracy nie chodzila, bo mialam borelioze, ktora uniemozliwiala mi normalne funkcjonowanie w spoleczenstwie. Siedzialam calymi dniami w domu, bo bylam w takim stanie, ze nawet do sklepu balam sie wyjsc. Podstawa terapii u nich sa nosniki holograficzne, ale oprocz tego odbywa tez sie terapie biorezonansem, Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Paciorkowiec 03.06.13, 08:07 gosc123qw napisał(a): > Nie zgodze sie z tym ze nalepiaja jakies hologramy i na tym sie konczy. Gdyby > nie mcpz to teraz siedzialambym dalej w depresji w domu i nawet do pracy nie ch > odzila, bo mialam borelioze, ktora uniemozliwiala mi normalne funkcjonowanie w > spoleczenstwie. Przecież ty jesteś spamerem na usługach tej firmy. Jedyne twoje posty to reklamujące tą firmą więc daruj sobie bajeczki o tym jak ci pomogli. > Siedzialam calymi dniami w domu, bo bylam w takim stanie, ze na > wet do sklepu balam sie wyjsc. Mniej spamuj, więcej wychodź z domu. > Podstawa terapii u nich sa nosniki holograficzne > , ale oprocz tego odbywa tez sie terapie biorezonansem, Podstawą terapii? Podstawą oszustwa chyba. Odpowiedz Link Zgłoś