grzehuu 28.02.06, 22:13 Co zrobić by mieć białe zęby?? I ile kosztuje takie wybielenie u dentysty choć wydaje mi się że nie u każdego to mozna zrobić? Tylko nie mówicie mi o tym czymś z mango :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmalicka21 Re: Białe zęby 28.02.06, 23:22 1 do 1,5 tyś wybielanie jak oczywiście mycie nie wystarcza można próbować z chemicznymi sprawami kupowanyi w aptekach i sklepach nakładki żele specjalne pasty soda Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Białe zęby 01.03.06, 12:07 mmalicka21 napisała: > 1 do 1,5 tyś Pisze się tys, a nie tyś. Litera ś w słowie tysiąc w ogóle nie występuje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: Białe zęby 13.03.06, 22:42 Co Twój post wnosi do wątku????? Siedzisz na forum, żeby umoralniać innych i poprawiać błędy???? Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_kamikadze Re: Białe zęby 14.03.06, 10:43 Nie pisze się czterech lub pięciu wykrzykników. W jęz. polskim występują razem maksymalnie trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: Białe zęby 05.03.06, 23:59 Wybielanie strasznie niszczy zeby Nie stosuj wybielania bo efekt krotkotrwały Jesli chcesz bardzo sniezne zabki naloz takie cienki plytki na zeby stomatolog ci powie co i jak Cena chyba placilam 80 zl za jeden zabek ale efekt jest pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkolasinska Re: Białe zęby 06.03.06, 08:39 Ja uzywam pasty Denivit i takiego samego płynu do płukania. Pomaga. No moze to nie jest taki efekt snieznobiłej bieli ale osad po kawie zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyn81 Re: Białe zęby 07.03.06, 13:11 polecam niedrogie paski blendamed whitestrips, normalna cena ok 60zl, niedawno bylo promocja w sklepach rossman, i mozna bylo kupic za 40zl :) to bedzie juz moja 3 paczka, i efekt wybielenia jest zauwazalny - wczesniej palilem i mialem zolty osad na zebach. teraz mam juz go mniej, i jestem z nich zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
agnida Re: Białe zęby 08.03.06, 21:23 wybielalam i byly tak sniezne ze az przestraszylam sie ze poszlam za daleko za 2 miesiace wrocily do pierwotnego koloru. I to bez picia wina, herbaty (tylko chinska pilam) i bez cytrusowych drinkow. Dodam ze nie pale. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Białe zęby 08.03.06, 21:47 Ja wybielalam latem i efekt pozostaje dalej. Z natury nie mam bialych zebow ale po wybielaniu staly sie niemal biale. Nie pale, ale pije duzo kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaatrin Re: Białe zęby 09.03.06, 00:58 czy jak sie wybiela zeby, to wybielaja sie rowniez plomby? Jak jest plomba na zewnetrznej powierzchni zeba, to wydaje mi sie, ze moze inaczej zareagowac na wybielacz jak zab. Chcialabym sprobowac na razie tych paskow do wybielania ale mialam ubite zeby z przodu i mam "sztukowane". Odpowiedz Link Zgłoś
dzyn81 Re: Białe zęby 14.03.06, 22:41 katrin: przy wybielaniu zebow, plomby nie zmieniaja koloru. dlatego najlpierw nalezy wybielic zeby, a potem wymienic plomby na jasniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1977 Re: Białe zęby 14.03.06, 10:52 40 zlotych to okazja ..... ożesz kurcze :):):) to ja kupuje wypasione blendy czy colgaty za 10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Białe zęby 09.03.06, 10:33 Wybielałam dwa lata temu, efekt jest do dzisiaj. Mój facet również wybielił, jak zobaczył u mnie efekty. Wybielałam w gabinecie- profesjonalne nakładki i 4 strzykawki żelu kosztowały mnie 240 złoty. Nie wiem skąd te kosmiczne ceny u was?! Polecam ten zabieg, bo poprawia samopoczucie i motywuje do dbania o higienę jamy ustnej. Ból zębów pojawia się prz nadwrażliwości - to chyba normalne. Należy stosować w tym zasie fluoryzację żelem elmex. Ja mam bzika i powtarzam co jakiś czas wybielanie( żel kupuję na allegro - 65 zł - 4 strzykawki), mój chlopak nie - bo ma zdrowe podejście. Efekty mamy takie same, więc wybielanie utrzymuje się na zawsze. Widać to szczególnie po wypełnieniach, które były wykonane przed wybielaniem - mam na myśli tylnie zęby. Na szczęście nie musiałam się martwić o przednie zęby, bo nie mam tam wypełnień. Moja pani doktor stwierdziła ostatnio, że chyba zamówi mi specjalny kolor do wypełnień wybielanych zębów, bo te o odcieniu naturalnym nie pasują - nawet A1:)Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
barona Re: Białe zęby 09.03.06, 10:47 moj dentysta stwierdzil ze po wybieleniu mam B1? i co to okreslenie znaczy? Ciemniejsze niz A1? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ania107 Re: Białe zęby 09.03.06, 13:26 ja mam A1 bez wybielania. naturalne, bielutkie, ale za to słabe ;(. Co pół roku ląduję u dentysty i bynajmniej nie kończy się na kontroli. Wolałabym mieć troche ciemniejsze a zdrowe... Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Białe zęby 09.03.06, 15:22 Zazdroszczę Ci takich ładnych ząbków :)Tzn. naturalnego odcienia A1 Odpowiedz Link Zgłoś
martineres1 Re: Białe zęby 13.03.06, 22:26 He,He widze ze sie uaktywniaja chlopaki i dziewczyny o ktorych Talko napisal w "Duzym formacie",he,he Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Białe zęby 14.03.06, 11:18 Moja ciotka cale zycie - oprocz normalnego mycia zebow - szczotkuje zeby raz dziennie szczoteczka posypana sola spozywcza lub soda, zaleznie od tego, czy soda akurat byla w domu. I ma naturalne biale zeby. Wiadomo, ze biel nie bije po oczach, ale widac, ze zeby sa naturalnie biale i zaden dentysta nie maczal w tym palcow. Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: Białe zęby 09.03.06, 20:52 Zęby w kolorze lśniącej bieli ;) mocno mnie śmieszą. Nasuwają podejrzenie, że właściciel choć młody, to już dorobił się protezy, lub ma tak krzywe ząbki że nosi nakładki. Śnieżna biel jest nienaturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Białe zęby 09.03.06, 21:21 Więc nie należy przeginać z wybielaniem, ale niektórzy mają białe swoje naturalne zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: Białe zęby 10.03.06, 08:05 B1 jest tak samo biale jak A1 - tylko A1 m inny odcien (zoltawy) A ludzie sie rodza z A2 Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Białe zęby 10.03.06, 08:48 >>>Zęby w kolorze lśniącej bieli ;) mocno mnie śmieszą<< pewnie, nie ma to jak naturalne zolte z brazowym nalotem :)) i na pewno jak az takie biale to nie wybielone tylko od razu sztuczne :D Venus Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Białe zęby 10.03.06, 08:59 Żeby lśniąca biel nie wyglądała sztucznie, dobrze jest wstawić ze 2 - 3 złote koronki. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Białe zęby 10.03.06, 20:33 Niedawno wróciłam od mojej ulubionej pani stomatolog, wymieniłam sobie stare wypełnienie na nowe A1 z B1 i za tydzien znowu idę, bo lubię dbać o zabki:) Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Białe zęby 10.03.06, 22:51 Tylko wybielone zeby nie sprawiaja wcale wrazenia sztucznych! Natomiast mam kilka znajomych, juz starszych, ktore nalozyly sobie drogie nakladki, licowki. One naprawde wygladaja jakby mialy protezy!!! Ich "sztuczne" zeby sa rowne i gesto osadzone, dlatego nienaturalne. A snieznobiale wcale nie sa ... Mimo to wygladaja jak protezy. Odpowiedz Link Zgłoś
cheesey Re: Białe zęby 13.03.06, 12:15 a co to sa wypelnienia? I kto zmienia z B1 na A1? przeicez B1 jest bielsze. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec.a 90 zł komplet 13.03.06, 22:54 Ja kupiłam u dentystki dwie strzykawki z żelem wybielajacym, który wciskam do wcześniej przygotowanej silikonowej nakładki na zęby. Stomatolog powiedziała, że jedna strzykawka starczy na cztery zabiegi- ja już widzę, ze wystarczy na znacznie dłużej, a zadowalający mnie efekt osiągnęłam po trzeciej nocy przespanej z nakładką na zębach. Strzykawki są bardzo małe, ale żelem smaruje się tylko tą powierzchnię silikonowej nakładki, która dotyka zewnętrznych ścianek zęba - tych co je widać jak się szczerzymy ;D. Cena jednej strzykawki w gabinecie w podwarszawskim Legionowie to 20 zł, a za nakładkę zapłaciłam 50 zł (robią na wymiar[wycisk] oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
stoolejarz przeciez ty itam masz zje..y ryj 14.03.06, 06:50 i nic ci nie pomorze Odpowiedz Link Zgłoś
mo25 ? nazwy firm 14.03.06, 08:07 napiszcie prosze jak sie nazywaly te zele w strzykawkach co sie je nalewa do nakladek, i jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
prokris Re: ? nazwy firm 14.03.06, 08:46 mi nikt nie zapłacił za reklamę żelu do wybielania zębów, więc dodam od siebie coś - żadna rewelacja, zęby potrafią boleć po tym jak jasna cholera i żadna tabletka nie pomaga, i to wcale nie nadwrażliwe, ale każde, bo uszkadza się szkliwo. a efekt nie utrzymuje się na długo, zwłaszcza, jak niedługo po zabiegu napijemy sie kawy na przykład, wtedy jest jeszcze gorzej.. Odpowiedz Link Zgłoś
moniazabka Re: ? 14.03.06, 09:15 ja nie mam zebow naturalnie bialych.pytalam swoja dentystke czy moge je wybielic.polecial mi paste Blanx. powiedziala ze to najzdrowszy sposob i najbezpieczniejszy.jest siwetna chociaz przyznam ze na efekty musialam troche poczekac.jest to jedyna znana mi pasta rekomendowana przez WHO. dentystka rowniez opowiadala mi jak to jej znajoma chciala sobie wybielic zeby.lekarz dal jej zel wszystko pieknie,tylko tak chciala przyspieszyc wybielanie ze zel zjadl jej szkliwo,porobily sie nadzerki zeby maja rozowy odcien i bola ja przy kazdym posilku..smutne ale tak to jest jak sie chce upiekszyc na sile. Odpowiedz Link Zgłoś
mo25 prokris jak nie chcesz podac nazwy to poprostu nie 14.03.06, 10:30 podawaj a nie sie o tym rozpisuj , chce sobie wybielic i to moja sprawa wiec sie pytam tych bardziej uczynnych uczestnikow forum jakich oni konkretnie preparatow uzywali, za odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
4man4 Re: Białe zęby-www.radent.pl 14.03.06, 11:18 Zgłoś sie do nas! Pomozemy znależć dopowiedni gabinet. www.radent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mo25 Re: Białe zęby-www.radent.pl 14.03.06, 12:11 Rany !!!!!!!!! chce tylko nazwe preparatu zeby go sobie sama kupic a tu albo jakis dziwak co to nie bedzie za darmo nikogo reklamowal albo , dentysta samosiereklamujacy ............... dalej czekam na tych co wiedza jak sie nazywa preparat w strzykawkach Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Białe zęby-www.radent.pl 14.03.06, 20:38 Kup sobie żel Opalescence na allegro i wybierz stężenie 15 lub 20%, ja wybielałam jakiś czas temu i powtarzam ten zabieg co jakiś czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
testardo szałwia 19.03.06, 22:12 Nacieranie liśćmi świeżej szałwi też rozjaśnia zęby. Odpowiedz Link Zgłoś