jupik7 04.04.06, 21:52 Czy rwanie dolnej ósemki jest ZAWSZE trudne? ( normalnie wyrośnięta) - czeka mnie to jutro. Dodam, że górne "wyszły" jak z masła. Pocieszcie mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diastema Re: usuwanie ósemek 04.04.06, 21:56 Nie zawsze jest trudne. Moze to byc zwykla ekstrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
ala261 Re: usuwanie ósemek 04.04.06, 22:11 mialam rwane dwie osemki dolne i wszystko poszło szybko i bezproblemowo Odpowiedz Link Zgłoś
jupik7 Re: usuwanie ósemek 04.04.06, 22:56 Dzięki,zwykle opowieści na ten temat to horrory Odpowiedz Link Zgłoś
jupik7 Re: usuwanie ósemek 05.04.06, 11:30 Już jestem po !!! Poszło jak z płatka chociaż ząb miał rozdwojone korzenie i zaczynał cały pękać na dwie połowy. Mam wspaniałego dentystę !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: usuwanie ósemek 05.04.06, 16:46 jupik7 napisała: > Już jestem po !!! Poszło jak z płatka chociaż ząb miał rozdwojone korzenie i > zaczynał cały pękać na dwie połowy. Mam wspaniałego dentystę !!!!! Jak jeszcze powiesz, że taniego, to nie uwierzę. ;))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
abush Re: usuwanie ósemek 05.04.06, 20:01 królu złoty - a gdzie taki dentysta jest z takimi cenami??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: usuwanie ósemek 05.04.06, 20:09 Ja płacę 50 zł za zęba bez wzgledu na stopień trudności, tzn. za zaleczenie szyjki płacę 50 zł oraz odbudowę również tyle samo. Jestem jednak stałym klientem i lubię dbać o zęby.:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: usuwanie ósemek 05.04.06, 21:10 ida37 napisała: > Ja płacę 50 zł za zęba bez wzgledu na stopień trudności, tzn. za zaleczenie > szyjki płacę 50 zł oraz odbudowę również tyle samo. Jestem jednak stałym > klientem i lubię dbać o zęby.:) I za lecznie kanałowe plus wypełnienie też 50 PLN ???????? Gdzie ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
fdg Re: usuwanie ósemek 30.07.06, 14:06 O mamo! Jak tanio! Ja wczoraj usuwaną miałam dolną ósemkę, zabieg trwał godzinę i chwilami wątpiłam w to, że uda się go w ogóle zakończyć sukcesem, bo chirurg i nie mógł poradzić sobie z podwiniętymi korzeniami. Nic to na szczęście nie bolało, ale było bardzo nieprzyjemne, po prostu koszmarne. A gdy w domu zaczęło schodzić znieczulenie, to nie wiedziałam co ze sobą zrobić z bólu, myślałam, że oszaleję, bo bolała mnie cała szczęka, ucho, gardło i migdałek... Na szczęście dostałam przeciwbólowy lek na receptę, który szybko mi pomógł. Dziś jestem bardzo spuchnięta i zasiniaczona. Wyglądam, jakby mnie ktoś pobił. Za całą tę wątpliwej przyjemności 'imprezę' zapłaciłam 220zł i mdli mnie, gdy pomyślę, że czeka mnie to wszystko raz jeszcze. Brrrrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: usuwanie ósemek 30.07.06, 14:44 fdg napisała: > Za całą tę wątpliwej przyjemności 'imprezę' zapłaciłam 220zł i mdli mnie, gdy > pomyślę, że czeka mnie to wszystko raz jeszcze. Brrrrrrr.... Można to zrobić darmo, w ramach NFZ. A co do odczuć - w sporej części zależą one od umiejętności stomatologa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: usuwanie ósemek 30.07.06, 17:20 skrzystam z okazji i zapytam o dobrego i niedrogiego dentydste/chirurga ktory ,moglby usunac osemki w Warszawie (najchetniej Wola, Centrum, Bemowo, Okęcie lub Żoliborz, ale jeśli naprawde dobry to moze byc nawet na drugim koncu W-wy:)). Jeśli ktoś zna prosze o wpisy :) z gory wielkie dzieki. Musze zrobic porzadek rowniez z moimi osemkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
kika317 Re: usuwanie ósemek 14.08.06, 16:25 Nie przejmuj się. To nie te czasy, że boli. Przy dobrym znieczuleniu i sprawnym chirurgu nie ma problemu. Ale musisz sie liczyc z tym, że przez kilka dni bedziesz spuchnieta i bedziesz miała problemy z jedzeniem. Ale to szybko mija.Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś