sedek_marcin
20.02.08, 10:12
Witam.Chcialbym wszystkich przestrzec przed nukleoplastyka i laserem.Nukleoplastyka to metoda ktora jeszcze nikomu nie pomogla.Laser moze i komus pomogl,ale moga byc po nim duze powiklania.Ja chcialbym opisac nukleoplastyke,gdyz znam ja ze swojego przypadku i chcialbym przestrzec przed nia.Generalnie mialem wypukline na L5-S1 i przepukline modelujaca worek oponowy na L4-L5.Trafilem prywatnie do Konstancina do CKiR do doktora Pawła Lisa.Ten obejrzal moj rezonans i stwierdzil ze moj przypadek jest idealny do nukleoplastyki i ze jest bardzo duza szansa ze mi pomoze.Niestety w to uwierzylem.Wydalem na zabieg 5000zl.Zamiast mi pomoc to pogorszylo moj stan.Gdy trafilem do doktora po zabiegu ten stwierdzil z rozbrajajaca szczeroscia ze skutecznosc tej metody to 80% a ja mialem duzego pecha i znalazlem sie w tych 20% ktorym nie pomoglo!Szkoda ze nie wspomnial o takiej mozliwosci przed zabiegiem a dopiero gdy wydalem juz gruba kase.Generalnie chcialbym wszystkich przestrzec ze probujcie zawsze rehabilitacji i broncie sie przed zabiegami rekami i nogami bo bardzo czesto sa one nie potrzebne i tylko po to zeby wyrwac kase ,a nie zeby pomoc.Sorry za tak dlugi artykul,ale mam nadzieje ze ustrzeze on innych przed bledem jakim ja popelnilem.