ela696 04.04.06, 23:31 W jakiej pozycji jest najzdrowiej spać i jak ustawic łózko? Podobno ma to znaczenie w którą stronę świata mamy skierowana głowę. Pytanie tylko w którą? Może wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gory_szalenstwa Re: Zdrowy sen 05.04.06, 01:56 Najzdrowiej spać na plecach (rozluźnienie całego ciała). Śpij na w miarę twardym podłożu, gdyż to umożliwi optymalną pozycję dla kręgosłupa. Ważne jest aby nie spać na żyłach wodnych i innych ciekach. bez pomocy radiestety lub silnej intuicji cieżko to samemu zbadać. Było przeprowadzonych wiele badań i większość z nich wykazuje że najoptymalniej jest spać z głową skierowana ku północy. Od jakiegoś czasu śpię na kokosowym materacu. Jest bardzo twardy, ale można się przyzwyczaić. Dla osób bardziej wrażliwych polecam miękkie materace (dostosowujące się podczas spania do sylwetki) z tempur. Mam poduszkę z tego tworzywa i jestem zachwycona. Duzy minus-cena. Sa koszmarnie drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdrowy sen 05.04.06, 16:39 gory_szalenstwa napisała: > Najzdrowiej spać na plecach (rozluźnienie całego ciała). Najlepiej spać w takiej pozycji, która jest najwygodniejsza. > Śpij na w miarę twardym podłożu, gdyż to umożliwi optymalną pozycję dla > kręgosłupa. To zależy od stanu tegoż kręgosłupa. W skrócie - najlepsza jest średnia twardość. > Ważne jest aby nie spać na żyłach wodnych i innych ciekach. bez > pomocy radiestety lub silnej intuicji cieżko to samemu zbadać. Najlepiej skorzystaj z oferty trzech radiestetów, nie pokazując oczywiście kolejnemu tego, co stwierdził poprzedni. Dostaniesz trzy całkiem różne "mapki" złych i dobrych do spania miejsc. Metoda sprawdzona praktycznie przez moich znajomych. > Było przeprowadzonych wiele badań i większość z nich wykazuje że najoptymal > niej jest spać z głową skierowana ku północy. Dasz linka do opisu takich badań ? ;) > Od jakiegoś czasu śpię na kokosowym materacu. Jest bardzo twardy, ale można > się przyzwyczaić. Dla osób bardziej wrażliwych polecam miękkie materace > (dostosowujące się podczas spania do sylwetki) z tempur. Mam poduszkę z tego > tworzywa i jestem zachwycona. Duzy minus-cena. Sa koszmarnie drogie! Dobre są też materace wielowarstwowe. Niektóre mają stronę zimową (mniej przewiewną) i stronę letnią. Cena dobrych materacy rzeczywiście jest niestety wysoka, ale jak często kupujemy materac ? A korzystamy z niego co noc. S. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Zdrowy sen 06.04.06, 14:40 > Najlepiej skorzystaj z oferty trzech radiestetów, nie pokazując oczywiście > kolejnemu tego, co stwierdził poprzedni. Dostaniesz trzy całkiem różne "mapki" > złych i dobrych do spania miejsc. Metoda sprawdzona praktycznie przez moich > znajomych. Znowu klamiesz. Ta metoda to plotka z jakies gazetki dla kobiet, co juz zostalo na forum dowiedzione (po tym jak pierwszy raz klamales na ten temat). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdrowy sen 06.04.06, 17:18 are.1 napisał: > Znowu klamiesz. Ta metoda to plotka z jakies gazetki dla kobiet, co juz zosta > lo na forum dowiedzione (po tym jak pierwszy raz klamales na ten temat). Nie kłamię teraz i nie kłamałem wtedy. Historia jest autentyczna. Na forum nic nie zostało dowiedzione, o czym każdy może sie przekonać osobiście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=13404109&a=25419701 więc po co kłamiesz ? Tu na szczęście nie możesz mojej odpowiedzi wyciąć, więc wracaj lepiej do swojego grajdołka i tam sobie kłam do woli. Spadaj kłamco. S. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Zdrowy sen 07.04.06, 02:14 Tak jak pisalem: klamales wtedy i klamiesz teraz. Poza tym Twoja obsesja wysmiewania "glupot" i "zabobonow" dobinie swiadczy o tym ze nie czujesz sie, ze tek powiem, zrealizowany intelektualnie. Moja rada: bardziej uwazaj zeby sie nie osmieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Zdrowy sen 07.04.06, 02:19 Na forum Med naturalna zostales zabannowany za wysmiewanie ciezko chorej osoby. Ale psychoterapii behawioralnej juz na Tobie probowalismy, a inna sie publicznie nie nadaje, wiec Are out. Odpowiedz Link Zgłoś
norm.alka Dobry materac! 07.04.06, 10:54 Podpowiedzcie mi - jaki jest najlepszy materac (bez względu na cenę, ale nie koszmarnie drogi!) i gdzie go kupić w Warszawie. Chodzi mi o materac dla aler- gika z astmą. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dobry materac! 07.04.06, 13:05 norm.alka napisała: > Podpowiedzcie mi - jaki jest najlepszy materac (bez względu na cenę, ale nie > koszmarnie drogi!) i gdzie go kupić w Warszawie. Chodzi mi o materac dla aler- > gika z astmą. To chyba zależy od tego, na co jest uczulony ? Są specjalistyczne sklepy z materacami: www.wyspijsie.com/ www.materace-warszawa.pl/ i wiele innych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdrowy sen 07.04.06, 13:06 Jesteś zwykłym oszczercą oskarżającym innych bez śladu dowodów. Może jakąś terapię naturalną powinieneś zastosować ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdrowy sen 07.04.06, 13:00 are.1 napisał: > Tak jak pisalem: klamales wtedy i klamiesz teraz. Nie kłamałem ani wtedy, ani teraz. Nieudolnie usiłujesz zamykać oczy na fakty. Twoja sprawa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Zdrowy sen (bluff) 09.04.06, 09:54 are1, o ile jestem ostrozna czytajac rady snajpera, to tym razem powiem ze ma 100% racje! Widzialam szwedzki program dokumentalny ktory zajmowal sie wlasnie radiestetami i ich wiarygodnoscia. Reporter telewizji umeblowal pokoj i wprowadzil pierwszego "speca". Tem poprzestawial meble. Potem wszedl nastepny i pozmienial te poprzestawiane juz meble. potem trzeci, i na koniec czwarty. Po wizycie czwartego, LOZKO - bo o nie chodzilo - znalazlo sie na dokladnie tym samym miejscu, w ktorym stalo na poczatku!!! To nie zadne plotki z kobiecego czasopisma, tylko test przeprowadzil bardzo powazny dziennikarz, ktory czesto odslania takie bluffy. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Zdrowy sen (bluff) 09.04.06, 09:59 Tez cos takiego widzialem w TVN - i Snajper pewnie tez to tam widzial. Nie chodzi mi o to ze te eksperymenty sie nie odbyly, tylko ze Snajper klamie ze je widzial na wlasne oczy. Co do tego ostatniego nie mam zadnych watpliwosci. Pozdr. Do Snajpera: Snajper, pamietasz tego "profesorka", ktory najglosniej Cie bornil przed zabanowaniem na naszym forum? Zniknal razem z handlarzami superziolek. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdrowy sen (bluff) 09.04.06, 13:58 are.1 napisał: > Tez cos takiego widzialem w TVN - i Snajper pewnie tez to tam widzial. Nie > chodzi mi o to ze te eksperymenty sie nie odbyly, tylko ze Snajper klamie ze > je widzial na wlasne oczy. Co do tego ostatniego nie mam zadnych watpliwosci. Opisywałem to, co zrobili moi znajomi. Widocznie wiele osób wpadło na ten sam, prosty w koncu do wymyslenia, pomysł. Tak samo można sprawdzić irydologów i inych szamanów. Efekt testu pewnie będzie podobny. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdrowy sen (bluff) 09.04.06, 14:00 are.1 napisał: > Tez cos takiego widzialem w TVN - i Snajper pewnie tez to tam widzial. Acha. Programu w TVN nie widziałem, tego jakiegoś pisemka dla kobiet też nie czytałem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Zdrowy sen (bluff) 09.04.06, 14:37 A ja widzialem program w TVN. Byla tam jakas dziewczyna (aktorka w realu) ktora udawala chora. Jeden po drugim przyjezdzali do niej (starannie wybrani przez TVN, co bylo widac) "uzdrowiciele" i wszystko bylo nagrywane przez ukryte kamery. Kazdy z tych co przyjechali wyjezdzal bogatszy o niue mniej niz 400 zl. A ile wydali Twoim wyimaginowani znajomi? Are ponownie out. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zdrowy sen (bluff) 09.04.06, 20:34 are.1 napisał: > Are ponownie out. Już raz ci pisałem. Spadaj oszczerco do swojego grajdołka. Tam możesz swobodnie naiwnych ludzi oszukiwać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
m_marta_m Re: Zdrowy sen 09.04.06, 15:25 Myślę, że najzdrowiej spać w pozycji, która dla nas samych jest wygodna. A co do kierunku głowy podczas snu-nie wiem, czy rzeczywiście ma to jakieś znaczenie? Ja ze swoim łóżkiem "wędrowałam" po całym pokoju - nie ze względu na kierunek ułożenia głowy, tylko ze względu na lepsze ustawienie pokoju. Tak więc moje łóżko stało w różnych miejscach, a moja głowa podczas snu była już skierowana we wszystkie strony :) i w każdym z tych miejsc spało mi się dobrze. teraz zasypiam z głową skierowaną na południe i też jest dobrze, nie mam problemów ze snem :) najważniejsze, to przed snem nie zaprzątać sobie głowy problemami (jeśli takie są), "odciąć" się od nich. nie najadać się przed snem, oczywiście też ważny jest odpowiedniej twardości materac i wywietrzony pokój. czyli wszystko to, co zawsze się radzi :) a to, czy głowa będzie skierowana na wschód, czy południe chyba (?) nie ma znaczenia :) o żyłach wodnych słyszałam, ale też podchodzę do tego sceptycznie. no chyba, że ani w jednym, ani w drugim mieszkaniu i pokojach żadna żyła nie przechodziła i dlatego mnie to nie spotkało :)) Odpowiedz Link Zgłoś