anna451 26.05.06, 10:43 słyszał o leczeniu sokiem z cytryny i jak to pomaga i na co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artemika Re: Czy ktoś 26.05.06, 10:49 jesli mozesz to poczytaj ksiązki tombaka,,pisze on tam o kuracji sokiem z cytryny.kiedys robiłam taka kurację.jesli byłabys zainteresowana i nie miała dostepu do ksiazki, to moge ci taka kuracje opisac..w tym momecie spiesze sie do pracy, ale jesli bedziesz chciała to nie ma sprawy, napisze ci ja poznjeij... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 26.05.06, 11:51 anna451 napisała: > dzięki W tej książce zajdziesz więcej absurdalnych metod "leczenia". Czytaj po małym kawałku, bo inaczej pękniesz ze śmiechu. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 26.05.06, 12:18 anna451 napisała: > słyszał o leczeniu sokiem z cytryny i jak to pomaga i na co? Rozumiem, że masz lekarstwo, tylko nie wiesz co nim możesz wyleczyć i jak ? ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Czy ktoś 26.05.06, 12:44 Słyszałam, że na szkorbut pomaga. Wybierasz się w długi rejs...? :D Odpowiedz Link Zgłoś
artemika Re: Czy ktoś 27.05.06, 21:16 ksiazka tombaka jest rewelacvyjna, stosowałam rozne z jego polecanych metod i duzo mi pomogły..jesli chodzi o kuracje cytryna to stosuje sie ja w chorbach:osteoporoza, padagra, reumatyzm,kamienie zołciowe i nerkowe, anemia, dna moczowa, choroby nerwowe, cukrzyca, nadwaga , nadcisnienie, katar zoładaka, choroby watroby..uwalnia ona organizm od substacji trujacych..oczysza organizm ze złogów i truciznm, kltore zalegaja w naszym organizmie.. kuracja profilaktyczna: dzien 1 i 10-jedna cytryna dzuen 2, i 9- 2 dzien 3 i 8 -3 dzuen 4 i 7- 4 dzuien 5 i 6- 5 piemy sok z e swiezo wycisnietych cytryn kuracja leczniczza dzien 1 i 12-5 cytryn dzien 2 i 11-10 dzien 3 i 10-15 dzien 4 i 9- 20 dzien 5, 6, 7,8-25 sok nalezy pisc 3-5 razy dziennie to tak w skrocie/pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 00:16 artemika napisała: > ksiazka tombaka jest rewelacvyjna, stosowałam rozne z jego polecanych metod i > duzo mi pomogły..jesli chodzi o kuracje cytryna to stosuje sie ja w > chorbach:osteoporoza, padagra, reumatyzm,kamienie zołciowe i nerkowe, anemia, > dna moczowa, choroby nerwowe, cukrzyca, nadwaga, nadcisnienie, katar zoładaka, > choroby watroby. Czyżbyś twierdziła, że na kołtuna i suchoty nie pomagała ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: Czy ktoś 28.05.06, 12:47 po pierwsze snajper nie popisuj się nikt ci nie każe czytac tych postów.A artemice dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
artemika Re: Czy ktoś 28.05.06, 13:09 snajper po co wchrzaniasz sie w cos co cie nie interesuje??!?!!?!?!?kompletnie tego nie rozumiem...wiekszposc lekarzy to matoły, nie umieja pomoc pacjentowi..wiec racze sobioe naturalnymi metodami, ..jesli nie masz problemow ze zdrowiem, to po co siedzisz na tym forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:24 artemika napisała: > snajper po co wchrzaniasz sie w cos co cie nie interesuje??!?!!?!?!? Ależ mnie to interesuje ! Gdzież bym się dowiedział, że cytryną można wyleczyć cukrzycę i osteoporozę. Przecież nie od lekarza. ;) > kompletnie > tego nie rozumiem...wiekszposc lekarzy to matoły, nie umieja pomoc > pacjentowi..wiec racze sobioe naturalnymi metodami, Czy już się cytryną wyleczyłaś ? Niech zgadnę z czego... Z nadciśnienia ? Z choroby nerwowej ? > ..jesli nie masz problemow ze zdrowiem, to po co siedzisz na tym forum??? A zasz kogoś kto nie ma problemów ze zdrowiem ? Poza tymi, co się cytryną ze wszystkiego uleczyli, oczywiście. ;))))))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
artemika Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:28 a wogóle to o co ci chodzi???jedni stosuja metody konwencjonalne, inni niekonwencjonalne..sęk w tym, aby czuc poprawę.chyba o to nam wszystkim chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
artemika Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:29 no własnie do czego pcha cie twoja głupota??? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:26 anna451 napisała: > po pierwsze snajper nie popisuj się nikt ci nie każe czytac tych postów. Pcha mnie do tego ciekawość. Ciekawość, czy istieją granice ludzkiej głupoty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: Czy ktoś 30.05.06, 01:05 >artemika napisała: >jesli chodzi o kuracje cytryna to stosuje sie ja w chorobach(...), kamienie >zołciowe i nerkowe Bzdury. Zacytuję z "Toksykologii" Seńczuka (str 301, wit C, nowe wydanie): "Duże dawki wit C wywieraja działanie moczopędnie. Powodują zakwaszenie moczu co może upośledzić wydalanie słabych kwasów oraz zasad i prowadzi do krystalizacji szczawianów, moczanów, cytrynianów, kwasu aminosalicylowego i sulfonamidów. JEST TO WAŻNE, ponieważ podstawowym zagrożeniem związanym ze stosowaniem duzych dawek wit C jest związane z tym ryzyko powstawania KAMIENI SZCZAWIANOWYCH w drogach moczowych" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 30.05.06, 10:01 dr-divlo napisała: > Bzdury. > Zacytuję z "Toksykologii" Seńczuka (str 301, wit C, nowe wydanie): > > "Duże dawki wit C wywieraja działanie moczopędnie. Powodują zakwaszenie moczu > co może upośledzić wydalanie słabych kwasów oraz zasad i prowadzi do krystali > zacji szczawianów, moczanów, cytrynianów, kwasu aminosalicylowego i sulfonami > dów. JEST TO WAŻNE, ponieważ podstawowym zagrożeniem związanym ze stosowa > niem duzych dawek wit C jest związane z tym ryzyko powstawania KAMIENI SZCZA > WIANOWYCH w drogach moczowych" Nawiedzonych nie przekonasz, oni wiedzą lepiej. Będą się na jakiegoś Tombaka powoływać czy innego kretyna. Powiedzą, że Tombak to cała prawda, że Tombak to złoto. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
halszka48 Re: Czy ktoś 28.05.06, 22:56 Tak pomaga, ale bardziej psychicznie. W moim przypadku po zastosowaniu kuracji 30 cytryn w/g schematu być może organizm się oczyścił, ale nabawiłam się zapalenie śluzówki żołądka. Jestem zwolenniczą medycyny naturalnej, ale ta kuracja dla mnie nie była odpowiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 23:56 halszka48 napisała: > Tak pomaga, ale bardziej psychicznie. W moim przypadku po zastosowaniu kuracji > 30 cytryn w/g schematu być może organizm się oczyścił, ale nabawiłam się > zapalenie śluzówki żołądka. Jestem zwolenniczą medycyny naturalnej, ale ta > kuracja dla mnie nie była odpowiednia. Polecam homeopatię. Na pewno żadnych niepożądaych efektów nie będzie. Co prawda pożądaych także nie... ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
artemika Re: Czy ktoś 30.05.06, 11:09 ja mowie o sobie,że mi pomogło..jesli mnie cos nie iteresuje, to nie wypowiadam sie na ten temat/nawiedzona nie jestem!!!żaden cholerny lekarz mi nie pomiogł, a kuracje tombak tak..dla takiego leczenia tez sa przeciwskazania,,osobiba piszaca o tym że podrrazniła sobie błone sluzaowa żoładka, napewno nie ma zbyt zdrowego żoładka, jesli potem miała prblemy..o porzeciwskazaniach tombak tez pisze...ale macie problem,!!!!mnie interesuje zastosowanie takich metod w leczeniu, dla was to głupota.i oczym tu debatowac????nie macie swoich problemoów?>?? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 30.05.06, 14:51 artemika napisała: > dla was to głupota.i oczym tu debatowac???? Na przykład o tym, że takie brednie szkodzą ludziom, którzy albo się nie leczą, wierząc w zapewnienia nawiedzonych uzdrowicieli lub zwykłych oszustów, lub zaleconym postępowaniem bezpośrednio sobie szkodzą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś 31.05.06, 00:12 artemika napisała: > martwisz sie o mnie???ja miło:) Nie o Ciebie. O tych, którym doradzasz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: Czy ktoś 09.06.06, 14:45 artemika napisała: > kuracje tombak tak..dla takiego leczenia tez sa przeciwskazania,,osobiba piszac > a > o tym że podrrazniła sobie błone sluzaowa żoładka, napewno nie ma zbyt zdrowego > żoładka, jesli potem miała prblemy.. fakty są jasne- nadmiar wit.C może podrazniać śluzówkę żołądka. Kwas askorbinowy jest słaby, ale przecież zawsze to kwas. A 30 cytryn to chyba trochę duzo, co? Odpowiedz Link Zgłoś