26.05.06, 10:43
słyszał o leczeniu sokiem z cytryny i jak to pomaga i na co?
Obserwuj wątek
    • artemika Re: Czy ktoś 26.05.06, 10:49
      jesli mozesz to poczytaj ksiązki tombaka,,pisze on tam o kuracji sokiem z
      cytryny.kiedys robiłam taka kurację.jesli byłabys zainteresowana i nie miała
      dostepu do ksiazki, to moge ci taka kuracje opisac..w tym momecie spiesze sie do
      pracy, ale jesli bedziesz chciała to nie ma sprawy, napisze ci ja poznjeij...
      • anna451 Re: Czy ktoś 26.05.06, 10:57
        dzięki
        • snajper55 Re: Czy ktoś 26.05.06, 11:51
          anna451 napisała:

> dzięki

W tej książce zajdziesz więcej absurdalnych metod "leczenia". Czytaj po małym
          kawałku, bo inaczej pękniesz ze śmiechu. ;)

S.
    • snajper55 Re: Czy ktoś 26.05.06, 12:18
      anna451 napisała:

> słyszał o leczeniu sokiem z cytryny i jak to pomaga i na co?

Rozumiem, że masz lekarstwo, tylko nie wiesz co nim możesz wyleczyć i jak ? ;))

S.
    • dzioucha_z_lasu Re: Czy ktoś 26.05.06, 12:44
      Słyszałam, że na szkorbut pomaga. Wybierasz się w długi rejs...? :D
    • artemika Re: Czy ktoś 27.05.06, 21:16
      ksiazka tombaka jest rewelacvyjna, stosowałam rozne z jego polecanych metod i
      duzo mi pomogły..jesli chodzi o kuracje cytryna to stosuje sie ja w
      chorbach:osteoporoza, padagra, reumatyzm,kamienie zołciowe i nerkowe, anemia,
      dna moczowa, choroby nerwowe, cukrzyca, nadwaga , nadcisnienie, katar zoładaka,
      choroby watroby..uwalnia ona organizm od substacji trujacych..oczysza organizm
      ze złogów i truciznm, kltore zalegaja w naszym organizmie..
      kuracja profilaktyczna:
      dzien 1 i 10-jedna cytryna
      dzuen 2, i 9- 2
      dzien 3 i 8 -3
      dzuen 4 i 7- 4
      dzuien 5 i 6- 5
      piemy sok z e swiezo wycisnietych cytryn
      kuracja leczniczza
      dzien 1 i 12-5 cytryn
      dzien 2 i 11-10
      dzien 3 i 10-15
      dzien 4 i 9- 20
      dzien 5, 6, 7,8-25
      sok nalezy pisc 3-5 razy dziennie
      to tak w skrocie/pozdr
      • snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 00:16
        artemika napisała:

> ksiazka tombaka jest rewelacvyjna, stosowałam rozne z jego polecanych metod i
        > duzo mi pomogły..jesli chodzi o kuracje cytryna to stosuje sie ja w
        > chorbach:osteoporoza, padagra, reumatyzm,kamienie zołciowe i nerkowe, anemia,
        > dna moczowa, choroby nerwowe, cukrzyca, nadwaga, nadcisnienie, katar zoładaka,
        > choroby watroby.

Czyżbyś twierdziła, że na kołtuna i suchoty nie pomagała ???

S.
        • anna451 Re: Czy ktoś 28.05.06, 12:47
          po pierwsze snajper nie popisuj się nikt ci nie każe czytac tych postów.A
          artemice dziękuję.
          • artemika Re: Czy ktoś 28.05.06, 13:09
            snajper po co wchrzaniasz sie w cos co cie nie interesuje??!?!!?!?!?kompletnie
            tego nie rozumiem...wiekszposc lekarzy to matoły, nie umieja pomoc
            pacjentowi..wiec racze sobioe naturalnymi metodami, ..jesli nie masz problemow
            ze zdrowiem, to po co siedzisz na tym forum???
            • snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:24
              artemika napisała:

> snajper po co wchrzaniasz sie w cos co cie nie interesuje??!?!!?!?!?

Ależ mnie to interesuje ! Gdzież bym się dowiedział, że cytryną można wyleczyć
              cukrzycę i osteoporozę. Przecież nie od lekarza. ;)

> kompletnie
              > tego nie rozumiem...wiekszposc lekarzy to matoły, nie umieja pomoc
              > pacjentowi..wiec racze sobioe naturalnymi metodami,

Czy już się cytryną wyleczyłaś ? Niech zgadnę z czego... Z nadciśnienia ? Z
              choroby nerwowej ?

> ..jesli nie masz problemow ze zdrowiem, to po co siedzisz na tym forum???

A zasz kogoś kto nie ma problemów ze zdrowiem ? Poza tymi, co się cytryną ze
              wszystkiego uleczyli, oczywiście. ;)))))))

S.
              • artemika Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:28
                a wogóle to o co ci chodzi???jedni stosuja metody konwencjonalne, inni
                niekonwencjonalne..sęk w tym, aby czuc poprawę.chyba o to nam wszystkim chodzi
                • artemika Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:29
                  no własnie do czego pcha cie twoja głupota???
          • snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 14:26
            anna451 napisała:

> po pierwsze snajper nie popisuj się nikt ci nie każe czytac tych postów.

Pcha mnie do tego ciekawość. Ciekawość, czy istieją granice ludzkiej głupoty.

S.
      • dr-divlo Re: Czy ktoś 30.05.06, 01:05
        >artemika napisała:
        >jesli chodzi o kuracje cytryna to stosuje sie ja w chorobach(...), kamienie
        >zołciowe i nerkowe

Bzdury.
        Zacytuję z "Toksykologii" Seńczuka (str 301, wit C, nowe wydanie):

"Duże dawki wit C wywieraja działanie moczopędnie. Powodują zakwaszenie moczu co
        może upośledzić wydalanie słabych kwasów oraz zasad i prowadzi do krystalizacji
        szczawianów, moczanów, cytrynianów, kwasu aminosalicylowego i sulfonamidów. JEST
        TO WAŻNE, ponieważ podstawowym zagrożeniem związanym ze stosowaniem duzych
        dawek wit C jest związane z tym ryzyko powstawania KAMIENI SZCZAWIANOWYCH w
        drogach moczowych"
        • snajper55 Re: Czy ktoś 30.05.06, 10:01
          dr-divlo napisała:

> Bzdury.
          > Zacytuję z "Toksykologii" Seńczuka (str 301, wit C, nowe wydanie):
          >
          > "Duże dawki wit C wywieraja działanie moczopędnie. Powodują zakwaszenie moczu
          > co może upośledzić wydalanie słabych kwasów oraz zasad i prowadzi do krystali
          > zacji szczawianów, moczanów, cytrynianów, kwasu aminosalicylowego i sulfonami
          > dów. JEST TO WAŻNE, ponieważ podstawowym zagrożeniem związanym ze stosowa
          > niem duzych dawek wit C jest związane z tym ryzyko powstawania KAMIENI SZCZA
          > WIANOWYCH w drogach moczowych"

Nawiedzonych nie przekonasz, oni wiedzą lepiej. Będą się na jakiegoś Tombaka
          powoływać czy innego kretyna. Powiedzą, że Tombak to cała prawda, że Tombak to
          złoto. ;)

S.
    • halszka48 Re: Czy ktoś 28.05.06, 22:56
      Tak pomaga, ale bardziej psychicznie. W moim przypadku po zastosowaniu kuracji
      30 cytryn w/g schematu być może organizm się oczyścił, ale nabawiłam się
      zapalenie śluzówki żołądka. Jestem zwolenniczą medycyny naturalnej, ale ta
      kuracja dla mnie nie była odpowiednia.
      • snajper55 Re: Czy ktoś 28.05.06, 23:56
        halszka48 napisała:

> Tak pomaga, ale bardziej psychicznie. W moim przypadku po zastosowaniu kuracji
        > 30 cytryn w/g schematu być może organizm się oczyścił, ale nabawiłam się
        > zapalenie śluzówki żołądka. Jestem zwolenniczą medycyny naturalnej, ale ta
        > kuracja dla mnie nie była odpowiednia.

Polecam homeopatię. Na pewno żadnych niepożądaych efektów nie będzie. Co prawda
        pożądaych także nie... ;))

S.
    • artemika Re: Czy ktoś 30.05.06, 11:09
      ja mowie o sobie,że mi pomogło..jesli mnie cos nie iteresuje, to nie wypowiadam
      sie na ten temat/nawiedzona nie jestem!!!żaden cholerny lekarz mi nie pomiogł, a
      kuracje tombak tak..dla takiego leczenia tez sa przeciwskazania,,osobiba piszaca
      o tym że podrrazniła sobie błone sluzaowa żoładka, napewno nie ma zbyt zdrowego
      żoładka, jesli potem miała prblemy..o porzeciwskazaniach tombak tez pisze...ale
      macie problem,!!!!mnie interesuje zastosowanie takich metod w leczeniu, dla was
      to głupota.i oczym tu debatowac????nie macie swoich problemoów?>??
      • snajper55 Re: Czy ktoś 30.05.06, 14:51
        artemika napisała:

> dla was to głupota.i oczym tu debatowac????

Na przykład o tym, że takie brednie szkodzą ludziom, którzy albo się nie leczą,
        wierząc w zapewnienia nawiedzonych uzdrowicieli lub zwykłych oszustów, lub
        zaleconym postępowaniem bezpośrednio sobie szkodzą.

S.
        • artemika Re: Czy ktoś 30.05.06, 19:19
          martwisz sie o mnie???ja miło:)
          • snajper55 Re: Czy ktoś 31.05.06, 00:12
            artemika napisała:

> martwisz sie o mnie???ja miło:)

Nie o Ciebie. O tych, którym doradzasz.

S.
      • dr-divlo Re: Czy ktoś 09.06.06, 14:45
        artemika napisała:
        > kuracje tombak tak..dla takiego leczenia tez sa przeciwskazania,,osobiba piszac
        > a
        > o tym że podrrazniła sobie błone sluzaowa żoładka, napewno nie ma zbyt zdrowego
        > żoładka, jesli potem miała prblemy..

fakty są jasne- nadmiar wit.C może podrazniać śluzówkę żołądka. Kwas askorbinowy
        jest słaby, ale przecież zawsze to kwas. A 30 cytryn to chyba trochę duzo, co?
    • artemika Re: Czy ktoś 08.06.06, 18:25
      kazdy ma rozum i wolną wole, ..,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka