Dodaj do ulubionych

kupując ciśnieniomierz

04.06.06, 21:26
Na co trzeba zwrócić uwage, chcąc kupic dobry ciśnieniomierz?
Obserwuj wątek
    • wciornastek chodzi o automat 04.06.06, 21:32
      pytam, bo ceny są zróżnicowane i nie wiem jak to sie ma do funkcjonalnosci.
      • fr-edza Re: chodzi o automat 05.06.06, 14:20
        Teraz najpopularniejsze sa te na nadgarstek,ale niestety często
        szwnkują,właściwie nie dorównuje dokładnośći starego ciśnieniomierza,ale za to
        jest łatwiejszy w użyciu:)
    • kasia1410 Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 15:20
      Wykluczyłabym ciośnieniomierz nadgarstkowy.
      Jeśli chodzi o automaty, to ja sugerowałabym taki z mankietem. Często te lepsze
      nie są tanie (ponad 200zł), ale mają na tyle dobre podzespoły, że mierzą
      ciśnienie z dużą dokładnością. Te lepsze nają też funkcję pomiaru przy arytmii
      serca.
      • fr-edza Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 15:27
        No widzisz Kasiu,zdania w tym temacie będą podzielone...wiadoma sprawa,ale i tak
        najdokładnieszy jest zwykły na pompkę,nawet moje znajome pielegniarki kupują takie:)
        • wciornastek Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 19:20
          czyli półautomat jest lepszy od automatu?
          W czym? że sie samemu pompuje?????
          • fr-edza Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 19:46
            W tym że sie nie psuje tak jak automatyczny,półautomatyczny zawsze pokazuje
            prawidłowy pomiar ciśnienia,a z automatycznym w 100% sprawnym jeszcze sie nigdy
            nie spotkałam :D
            • wciornastek Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 19:51
              ale chodzi ci o półautomatyczny z pompką i cyfrowym wyświetlaczem, a nie takim ze wskazowką??
              A ile musiałby najmniej kosztować, zeby byl dobry?
              • news21 Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 20:10
                Taki pólautomat z wyświetlaczem widziałam w aptece w promocji za 119 zł.
                • wciornastek Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 20:18
                  to ze ktoś napisal "promocja" nie znaczy ze to rzeczywiscie "promocja".
                  A zresztą nie wiadomo jaka to firma wyprodukowała.
                  a ceny są rózne i badz tu czlowieku mądry :/
                  • fr-edza Re: kupując ciśnieniomierz 05.06.06, 20:27
                    Polecałam Ci półautomatyczny,bo pracuję wśrod wielu pielęganiarek i one w domu
                    do własnego użytku maja tylko takie,nawet dla jednej ostatnio obeszłam pół
                    miasta żeby jej kupić taki na pompkę,bo w aptekach specjalnie ich nie
                    sprowadzają,żeby schodziły automatyczne,które się ciągle psuja i źle mierzą.Ja
                    kupiłam ten z pompką(zwykły),kosztował 100zł.
                    • kasia1410 Re: kupując ciśnieniomierz 06.06.06, 10:25
                      Z własnego doświadczenia mogę coś tu powiedzieć, ale pewnie zaraz ktoś
                      zaprotestuje :-) Spróbuję jednak ;-) Od lat mierzę ciśnienie różnymi aparatami,
                      cała moja i mojego męża rodzina ma mniejsze lub większe problemy z ciśnieniem i
                      z kilkoma aparatami do mierzenia ciśienia już w swoim życiusię spotkałam.
                      Oczywiście pierwsze były te zwykłe, z pompką manualną, stetoskopem i
                      wyświetlaczen wskazówkowym. Były lepsze i gorsze, niektóre wypuszczały same
                      powietrze z mankietu, inne niały jakieś luzy na wskazówkach.... no cóż nie były
                      idealne i bezawaryjne. Kolejna wada tych aparatów, to problem ze zmierzeniem
                      sobie samemu ciśnienia, usłyszeniu w słuchawkach tętna.... to dla młodego jest
                      zupełnie proste, ale starsze osoby nie były w stanie zmierzyć sobie ciśnienia,
                      nawet przy SPRAWNYM aparacie. Od kilku lat mam w domu automat z mankietem, sam
                      pompuje, sam wyświetla wartości ciśnienia oraz puls. Każdy bez wyjątku i bez
                      problemu potrafi zmierzyć sobie i innym ciśnienie. Byłam z tego ciśnieniomierza
                      na tyle zadowolona, że kupiłam taki sam teściom, też są bardzo zadowoleni.
                      Chcę podkreślić jedno, porównywałam te automaty ze zwykłymi, nawet raz
                      pielęgniarka w szpitalu je porównywała i automat mierzy naprawdę BARDZO
                      DOKŁADNIE!!! Ważne jest jedynie, aby w dobrym, właściwym miejscu umieścić
                      mankiet, tak aby mógł "wyczuć" puls. Oczywiście te z "promocji" nie zawsze są
                      ok, ja kupiłam dość dorgie automaty, ale jestem bardzo zadowolona.
                      To tyle, a decyzja należy do Ciebie ;-)
                      • wciornastek Re: kupując ciśnieniomierz 06.06.06, 15:02
                        W takim razie już nic nie jest jasne.. ;/

Alternatywa byla taka: automat albo półautomat z pompką, ale nie na wskazówki, tylko z cyfrowym wyświetleczem!

to jak w koncu jest, psują sie te automaty bardziej niz połautomaty, czy nie???
    • wciornastek Re: kupując ciśnieniomierz 11.09.06, 19:22
      To co w koncu z tymi automatami, psują sie bardziej czy mniej?
      Bo znowuż te ze wskazówkami są na pompke, która sie czesto psuje.
      • wciornastek Re: kupując ciśnieniomierz 05.10.06, 22:20
        wciornastek napisała:
        > To co w koncu z tymi automatami, psują sie bardziej czy mniej?
        > Bo znowuż te ze wskazówkami są na pompke, która sie czesto psuje.
        • gosiaz1 Re: kupując ciśnieniomierz 22.11.06, 09:41
          a możecie doradzić jakąś dobrą firmę półautomatycznego ciśnieniomierza?
          • green_land Re: kupując ciśnieniomierz 22.11.06, 09:50
            Hardtmann, tak jak plastry.
            Jest ok.
            • gosiaz1 Re: kupując ciśnieniomierz 22.11.06, 09:57
              Dzięki:)
              • karol63 Re: kupując ciśnieniomierz 22.11.06, 10:44
                Dobrej jakości jest japońskiej firmy Omron
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka