misiaptysia Re: zapach z ust help..... 29.06.06, 12:57 mam taki klopot, codziennie rano mam bardzo brzydki zapach z ust, to przez zoladek chyba, mam takie dziwne uczucie ssania, nieprzyjemnie w kazdym razie, bo zęby na pewno mam zdrowe.i w ciagu dnia on znika.dlaczego tak sie dzieje?powiedzcie plis!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1410 Re: zapach z ust help..... 29.06.06, 13:28 To, że rano z ust pachnie brzydko, to raczej jest normalne po nocy... GOrzej, jeśli zauważasz, że coś się zmieniło, ten zapach się nasilił mocno itp. To ssanie w żołądku może być objawem np nadkwasoty, a nawet początku wrzodów, ale czasem to zwykły stres... Odpowiedz Link Zgłoś
idachoj Re: zapach z ust help..... 29.06.06, 14:43 albo to moze candida, taki grzyb, ktory rozwija sie w przewodzie [pokarmowym.Moze zrób posiew kalu na niego wlasnie.Wejdz na tutejsze forum candida tam dowiesz sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: zapach z ust help..... 29.06.06, 19:59 klio.umcs.lublin.pl/~drumil/pio/oddech.html tu są niektóre przyczyna nieświeżego oddechu, czesto jest to jednak spowodowane chorobami dziąseł albo zle dobrana protezka..poniewaz w Twoim wypadku nie ma to jak sądzę miejsca (zdjae sie ze nie ten wiek) polecam przebadanie w kierunku nadkwasoty/wrzodów , zażywanie cynku (od znajomych wiem że niektórym pomogło) albo tez po prostu dokładniejszą higienę jamy ustnej wieczorem ( nitka dentystyczna+szczotkowanie+płyn do płukania j.us.) Odpowiedz Link Zgłoś