Gość: tata IP: *.acn.pl / 10.69.4.* 29.01.03, 22:52 Mam grypę żoładkową. Boli mi cały brzuch i mam nudności. Jak to leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: grypa żołądkowa IP: *.usask.ca 29.01.03, 23:47 Czeste mycie rak moze zapobiec chorobie u czlonkow rodziny. Pic Ginger Ale (raczej chyba diet ale tez z cukrem tez moze byc) choc nie wiem czy ten junk drink jest w Polsce osiagalny. W kazdym razie redukuje on troche poziom nudnosci w brzuchu. Jedzenie mozna sobie zwlaszcza na poczatku w ogole darowac. Potem mozna wprowadzac cos lekkostrawnego jak kaszke na wodzie czy ryz. Jak mocno boli brzuch mozna tez wziasc cos na zobojetnienie soku zoladkowego z tych ogolnie dostepnych preparatow na zgage albo tez Tagamet. Jezeli jest goraczka mozna tez wziasc Tylenol. Zdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: grypa żołądkowa 30.01.03, 04:57 Czesc Artur - sasiedzie zza dwoch prowincji. Widze ze podchodzisz do problemu naturalnie. A co Ty na to? jezeli Ci powiem iz nawet najgorsza grypa zoladkowa, a takze inna, 'uchodzi' juz na drugi dzien, po zazyciu tajemniczego ziolka z tak zwanego 'The Apache Indian bag'. Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: grypa żołądkowa 30.01.03, 05:02 Czesc Artur - sasiedzie zza dwoch prowincji. Widze ze podchodzisz do problemu naturalnie. A co Ty na to? jezeli Ci powiem iz nawet najgorsza grypa zoladkowa, a takze inna, 'uchodzi' juz na drugi dzien, po zazyciu tajemniczego ziolka pochodzacego z tak zwanego 'The ........... Indian bag'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: grypa żołądkowa IP: *.ss.shawcable.net 30.01.03, 06:01 uve napisał: A co Ty na to? jezeli Ci powiem iz nawet najgorsza grypa zoladkowa, > > a takze inna, 'uchodzi' juz na drugi dzien, po zazyciu tajemniczego ziolka > pochodzacego z tak zwanego 'The ........... Indian bag'. I co myslisz ze ci za to zaplace? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Re: grypa żołądkowa IP: *.szpitalna.ngo.pl 30.01.03, 10:22 Czy mam lezec w lozku? Goraczki nie mam. Czy przy grypie zoladkowej bierzy sie naprzykład, gripeks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: grypa żołądkowa IP: *.univ.szczecin.pl 30.01.03, 13:03 mialam taka grype w ubieglym tyg pzrez dwa ni nic nie jadla a oprocz tego bolal mnie caly tulow. nie moglam sie nawet pzrekrecac w lozku. ale musialm wyzdrowiec wiec zazywalam gripex "C", rutinoscorbin a w piatek zazylam antybiotyk (bez wizyty u lekarza). i on mnie postawil na nogi. fakt ze to byly tylko 3 czy 4 tabletki ale efekt byl piorunujacy. wpadlam ze skoro mi nie zaszkodzi (bo leczy rowniez choroby) to mi pomoze. tym sposobem sie wyleczylam. i lezenie w cieple. powodzenia i zdrowia Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: grypa żołądkowa IP: *.rxfiles.ca 30.01.03, 15:40 Gość portalu: Tata napisał(a): > Czy mam lezec w lozku? Goraczki nie mam. Czy przy grypie zoladkowej bierzy sie > naprzykład, gripeks? Nie mam pojecia co to jest gripeks. A lezec nie trzeba. Przy zwyklej grypie lepiej sie polozyc bo ma ona powazne powiklania i lepiej jej nie zaniedbywac. Grypa zoladkowa nie ma znanych powaznych powiklan. Poza tym jak lezysz to mniej zarazasz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: grypa żołądkowa IP: *.rxfiles.ca 30.01.03, 16:28 Gość portalu: Artur napisał(a): > Czeste mycie rak moze zapobiec chorobie u czlonkow rodziny. > Pic Ginger Ale (raczej chyba diet ale tez z cukrem tez moze byc) choc nie wiem > czy ten junk drink jest w Polsce osiagalny. W kazdym razie redukuje on troche > poziom nudnosci w brzuchu. > Jedzenie mozna sobie zwlaszcza na poczatku w ogole darowac. Potem mozna > wprowadzac cos lekkostrawnego jak kaszke na wodzie czy ryz. > Jak mocno boli brzuch mozna tez wziasc cos na zobojetnienie soku zoladkowego z > tych ogolnie dostepnych preparatow na zgage albo tez Tagamet. > Jezeli jest goraczka mozna tez wziasc Tylenol. > Zdrowka! Przy powyzszym leczeniu choroba nie powinna trwac wiecej niz 1-2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: grypa żołądkowa IP: 157.25.122.* 30.01.03, 16:10 pewnie Was to zszokuje, ale trudno. Moj chlopak, bedac dzieckiem zachorowal na grypę i katar zołądka. Nic nie pomagało, zadne antybiotyki, chemie itd. dzieciak sie strasznie meczył. Przypadkowo jego ojciec usłyszał od znajomego "znachora", ze na takie dolegliwosci najlepsze jest sadło psa pomieszane z wodka. To bylo ponad 20 lat temu i podobno wtedy sadlo z psa mozna było dość łatwo dostać (pomimo ze nie było wietnamskich barow). Dzieciak na nastepny dzien po zaaplikowaniu "leku" byl zdrów jak ryba. Przypadek.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: grypa żołądkowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.03, 18:53 W listopadzie przeszedłe ją bardzo ostro - trafiłem nawet do szpitala zakaźnego z podejrzeniem salmonelli. Podawano mi antybiotyk (jaką penicylinę) i płyny fizjoligiczne, poneiważ bardzo się odwodniłem (biegunka i wymioty). Reszta rodziny (żona, wcześniej szwagier i jego dziewczyna) pozarażliśmy się od siebie, mimo mycia rąk - może trochę to zapobiega, kto wie. W każdym razie prawie dwa tygodnie jadłem kleik ryżowy, gotowane mięsko i coś niecoś innego. W każdym razie trzeba dużo pić wody mineralnej (może być nawet gazowana) i nie próbować jeść na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: grypa żołądkowa IP: *.ca 31.01.03, 16:38 Gość portalu: mmm napisał(a): > W listopadzie przeszedłe ją bardzo ostro - trafiłem nawet do szpitala zakaźnego > > z podejrzeniem salmonelli. > Podawano mi antybiotyk (jaką penicylinę) i płyny fizjoligiczne, poneiważ bardzo > > się odwodniłem (biegunka i wymioty). > Reszta rodziny (żona, wcześniej szwagier i jego dziewczyna) pozarażliśmy się od > > siebie, mimo mycia rąk - może trochę to zapobiega, kto wie. > W każdym razie prawie dwa tygodnie jadłem kleik ryżowy, gotowane mięsko i coś > niecoś innego. W każdym razie trzeba dużo pić wody mineralnej (może być nawet > gazowana) i nie próbować jeść na siłę. Widzisz? Szkoda ze nie przeczates mojego postu wczesniej a uniknalbys wielu przykrosci. Odpowiedz Link Zgłoś