Dodaj do ulubionych

wstydliwy problem - wyproznianie

20.07.06, 07:52
Dlaczego moje stolce sie " rozpadaja"? nie sa takie "zbite" tylko w częsciach
:/ Moze to byc spowodowane zbyt duza iloscia blonnika w diecie? dodam ze
cierpie jescze na gazy i wzdecia. i naprawde zdrowo sie odzywiam. pomorzcie
Obserwuj wątek
    • maadzia10 Re: wstydliwy problem - wyproznianie 21.07.06, 10:15
      ja tez tam mam ;|
      niestety utrudnione wypróznianie jest spowodowane mała ilościa spozywanych
      węglowodanów...
      • darciak5 Re: wstydliwy problem - wyproznianie 21.07.06, 17:20
        też tak miałam...piłam zieloną herbate i pomogło
    • astro_glide Re: wstydliwy problem - wyproznianie 22.07.06, 02:37
      Jakbys naprawde sie zdrowo odzywiala ,nie mialabys problemow z
      wyproznianiem .Po drugie : wlasciwa ,zdrowa kupa nie powinna byc twarda jak
      klocek ,tylko luzna ,
      • evila23 Re: wstydliwy problem - wyproznianie 22.07.06, 22:59
        odzywiam sie naprawde zdrowo wiec nie w tym problem.
    • barbara_dabrowska Re: wstydliwy problem - wyproznianie 25.07.06, 16:38
      Duża ilość błonnika pokarmowego rzeczywiście powoduje rozluźnienie stolca, może
      też nasilać gazy i wzdęcia. Proponuje na krótki czas zmniejszyć ilość błonnika,
      żeby potem wprowadzić go z powrotem, ale stopniowo.

Nie ma „modelowego” wyglądu i konsystencji stolca. U jednych jest ona bardziej
      zbity u innych luźniejszy. Póki nie mamy do czynienia z biegunką (powyżej 3
      luźnych, wodnistych stolców w ciągu dnia, lub jeden z dodatkiem śluzu lub krwi)
      to nie ma się czym martwić. Najważniejsze, aby wypróżnienia były regularne i
      bezbolesne.
    • l.kocab Re: wstydliwy problem - wyproznianie 27.07.06, 08:58
      Mam na to radę. Codziennie o tej samej porze np. 17 spożywaj jeden duży jogurt!
      ważne by każdego dnia o tej samej godzinie! :) Poza tym jedz dużo jabłuszek i
      bardzoooo pomagają ziółka - KOPER WŁOSKI! Pij codziennie rano do sniadanka az
      do ustąpienia objawów. Pozdrowionka :)
      P.S- Dobrze jest od czasu do czasu sięgnąć po suszone śliwki i morele - równiez
      powinno pomóc! :)
      • kaczuszka5555555555 Re: wstydliwy problem - wyproznianie 27.07.06, 12:48
        mam prośbe:możecie nie pisac tymi nazwami typu błonnik itp.nie prościej napisac
        jakie produkty mają błonniki, bo nie każdy to wie!
        • evila23 Re: wstydliwy problem - wyproznianie 27.07.06, 13:20
          ale ja jem i sliwki i jablka. jogurt tez. czasem 3 kubeczi w ciagu dnia. pije
          tylko wode, zielona, czerwona lub biala herbate i ziola. ostatnio z powodu wzdec
          zaczelam pic koper wloski ale nie pomaga:( podejrzewam ze to moze byc od
          produktow mlecznych (chociaz kiedys czulam sie ok po jogurtach,kefirach) na
          jakis czas wyklucze jogurty z diety. moze okaze sie ze to od tego.
          • maadzia10 Re: wstydliwy problem - wyproznianie 27.07.06, 17:22
            mi pomaga herbatka Xenna, ale nie mozna jej za czesto pic, bo zawiera senes...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka