31.07.06, 15:51
Czy blolace goracae stopy, bol w pietach taki ze nad ranem nie mozna stanac i
w nocy dretwienie i skorcze nog moga byc objawem cukrzycy? Wybieram sie na
badania pod koniec tygodnia ale bardzo martwi mnie ten stan. A moze ktos ma
jakies inne pomysly?
Obserwuj wątek
    • agakoziorowska Re: Cukrzyca? 31.07.06, 20:23
      jeśli boli to raczej nie cukrzyca. ..Objawem charakterystycznym zaawansowanej
      cukrzycy jest brak bólu. stawiałabym raczej na problemy z krążeniem żylnym
      (problemy z krązeniem tez mają miejsce przy cukrzycy ale ponieważ wczesniej nie
      miałas jej zdiagnozowanej stawiam na najprostsze rozwiązanie).

Sygnały rozwijającej się przewlekłej niewydolności żylnej:
      * uczucie gorąca i zmęczenia nóg (szczególnie pod koniec dnia)
      * skurcze, drętwienie i mrowienie w łydkach
      * obrzęki wieczorne
      * świąd skóry
      * ból utrudniający zaśnięcie
      * prześwitywanie przez skórę niebieskich, wyraźnych żyłek
      • j2334 Re: Cukrzyca? 31.07.06, 21:03
        a moze masz poprostu za malo magnezu i potasu we krwi?
      • suzza1 Do agakoziorowska 01.08.06, 10:46
        To co napisalas na temat sygnalow przewleklej niewydolnosci zylnej w zasadzie
        wszystko sie zgadza. Nawet wiem ze mam z tym problem bo mialam slaba
        przeplywalnosc czy cos takiego. Mialam na to Detralex i masci. Te moje problemy
        tak na dobre zaczely sie po upadku z rowera, na skotek ktorego mialam
        stluczenie jednej nogi. Potem byl obrzek i nie wchloniety krwiak. Potem
        zapalenie zyly, ktore objawilo sie wielka goraca plama na pol nogi i goraczka.
        Leczenie antybiotykiem. Po jakims miesiacu bylo przeswietlenie i wizyta u
        naczyniowca, ktory stwierdzil ze ten bol stopy , piety to napewno skotek tego
        wypadku i trzeba czekac. Teraz mija juz trzeci miesiac i mam wrazenie ze jest
        coraz gorzej. Dokladnie te wszystkie objawy ktore opisalas. Ten bol jest
        naprawde mocny daje znac o sobie rano i wieczorem. Wciagu dnia staje sie mniej
        uciazliwy i do wytrzymania. A i w nocy lapia mnie mocne skorcze zwlaszca ta
        noga po wypadku. Chyba nie zdawalam sobie sprawy jakie moga byc problemy przy
        niewydolnosci zylnej....jesli to jest to o czym napisalas. Wiem tez ze napewno
        zly wplyw na moj stan zdrowia ma nadwaga, dlatego napisalam o cukrzycy, juz
        sama nie wiem. Co radzisz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka