Dodaj do ulubionych

Krew w kale

22.02.03, 22:26
Co może oznaczać krew w kale występująca od wielu miesięcy, ale jedynie przy
biegunkach? Zatwardzeń nie mam, biegunki bardzo często, częste bez krwi niz z
krwią. Bólów nie mam . Picie krwawnika całkowicie eliminuje zarówno biegunki,
jak krwawienia. czy to moze być zespół jelita nadwrażliwego, czy coś
powazniejszego? I czy krwawnik mnie leczy, czy tylko łagodzi objjawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: MM do lekarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.02.03, 23:24
      • Gość: Doki Re: do lekarza IP: *.166-136-217.adsl.skynet.be 23.02.03, 07:06
        Dokladnie. Krew w stolcu jest zawszeobjawem nieprawidlowym i nie proboj zgadywac co to moze byc, bo odpowiem, ze to moze byc rak jelita grubego, a to jest choroba, ktora wymaga wczesnego wykrycia i leczenia, w przeciwnym razie zabija.
        • Gość: MM Re: do lekarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.02.03, 16:52
          Gość portalu: Doki napisał(a):

> Dokladnie. Krew w stolcu jest zawszeobjawem nieprawidlowym i nie proboj
          zgadywa
          > c co to moze byc, bo odpowiem, ze to moze byc rak jelita grubego, a to jest
          cho
          > roba, ktora wymaga wczesnego wykrycia i leczenia, w przeciwnym razie zabija.

doki ma racje, nie chce niczym straszyc ale moj wujek zmarl w zeszlym roku na
          raka jelita grubego, dlatego ze wczesniej lekcewazyl krew w stolcu.
          chemioterapia i 3 operacje nie pomogly bo za pozno wykryto...
          ja jednak mam nadzieje ze to co innego.
          • eta5 Re: do lekarza 23.02.03, 18:40
            jeju jak jak raz zobaczylam krew na papierze toaletowym od razu polecialam do
            proktologa zrobil mi hmmm jak to sie nazywa? - sigmoideoskopie ( czy jakos
            tak)- od razu zasnelam spokojnie. badanie jak kazde ból do zniesienia i
            krótkotrwały.
            • Gość: eta5 do doki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.03, 19:58
              mam pytanie kiedy jest wskazanie do kolonoskopii a kiedy do gastroskopii?
              dzieki
              • Gość: Bruford Re: do doki IP: *.acn.waw.pl 23.02.03, 20:26
                Gastroskopia to badanie obejmujące tzw górny odcinek przewodu pokarmowego tj
                przełyk , żołądek i dwunastnicę.Kolonoskopia bada dolny fragment tj odbytnicę i
                jelito grupe do tzw zastawki Bauhina>do każdego z tych badań istnieje szeroki
                pakiet wskazań

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka