Dodaj do ulubionych

W roli obiadu

29.08.06, 16:52
Niedługo zacznie się rok akademicki i często spędzam na uczelni cały dzień bo np. mam "okno" i nie opłaca mi się wracać do domu na obiad. W bufecie są tylko rzeczy typu szaszłyki, kotlety pożarskie itp albo maleńka miseczka zupy...Staram się brać jedzenie ze sobą ale czasem po prostu nie mieści mi się do plecaka albo nie zdążę...Więc szukam jakiegoś zastępstwa. Odkryłam, że niedaleko sprzedają hamburgery wegetariańskie: Bułka hamburgerowa bez kotleta z OGROOOOMEM surówek. (Serio, jest ich tyle że bułka jest rozwarta prawie do kąta 180 stopni!) Jeśli już kupowałam hamburgera to drobiowego bez majonezu (sam ketchup) ale to przecież też tłuste. Czy taka bułka z surówkami i ketchupem to dobry pomysł? Czy lepsze to "bufetowe"? I co jeszcze w rozsądnej cenie mogę zjeść na szybko jako obiad? (hamburger kosztuje 4-5 zl)
Obserwuj wątek
    • anny6 Re: W roli obiadu 29.08.06, 17:10
      Hmm jeśli chcesz jeśc zdrowo albo się odchudzasz moze zjedz kilka owoców.Nie
      wiem czy w okolicy uczelni masz jakąś "budkę" z warzywami ale uwierz
      mi.Hamburger to chyba nie zbyt dobre wyjście.Kiedy nie masz czasu wrzuć do
      torby chleb Wasa albo coś podobnego =) Oczywiście decyzja nalezy do Ciebie.
      • magdalaena1977 Re: W roli obiadu 29.08.06, 22:00
        anny6 napisała:
        > Hmm jeśli chcesz jeśc zdrowo albo się odchudzasz moze zjedz kilka owoców.
        Czy wyobrażasz sobie obiad składający się z kilku owoców ?

A na poważnie - może gyros z sałatką (taki na talerzu) ?
        mięso jest grillowane, a więc bez tłuszczu, sałatka np. z kapusty zdrowa, a jak
        jesteś w takim ascetycznym nastroju to bez sosu.
        • mavika7 Re: W roli obiadu 30.08.06, 11:24
          ale ja właśnie chcę jeść bez sosu (no, może ketchup) i bez kotleta za to tona surówek. To chyba zdrowsze od gyrosa no i duuuzo tańsze!Poza tym nie odchudzam się. Powinnam przytyć ale narazie staram się nie chudnąć...(Ważę niecałe 46kg przy 168cm wzrostu i mam ED...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka