rysiek66 29.08.06, 21:01 pod paznokiec weszła mi zadra i strasznie boli co robic!!!!!!!!!szpital nie wchodzi w grę bo jest zamkniety najblizszy prosze szybko!!!!!!!!!!!co robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka Re: szybko prosze o pomoc błagam!!!!!!!!!!! 29.08.06, 21:10 WYJĄĆ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ula_a Re: szybko prosze o pomoc błagam!!!!!!!!!!! 29.08.06, 21:19 Trzeba odkazić skórę spirytusem i usunąć drzazgę sterylną igłą lub pęsetą. Jeśli zadra jest głęboko to możesz posmarować skórę maścią ichtiolową, albo jeśli nie masz maści - przyłożyć rozcięty liść aloesu (może jakaś sąsiadka hoduje?), zaklej to plastrem i po jakimś czasie (parę godzin) drzazga powinna podejść pod skórę - dalej j/w. Jeżeli ci się nie uda albo zacznie ropieć - pomoże tylko lekarz!. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek66 Re: szybko prosze o pomoc błagam!!!!!!!!!!! 29.08.06, 22:50 ale to weszło pod paznokiec i nie mam za bardzo jak wyjąć tego nie mozna sięgnąć juz próbowałem wszystkiego woda z mydłm słonina wrzątek co jeszcze moze być skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: szybko prosze o pomoc błagam!!!!!!!!!!! 30.08.06, 09:19 coz. jedynie szpital. Odpowiedz Link Zgłoś