Dodaj do ulubionych

Uzaleznienie od Coli?pomocy!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 10:14
Czt macie tez problem ze nie mozecie obejsc sie bez picia Coli lub Pepsi to
jest doslownie moj jedyny nalog innych nie posiadam.Wypijam okolo 1 litra
dzienie a doskonale wiadomo jak napoje tego typu sa szkodliwe.Wiecie moze jak
sie od tego odzwyczaic?Help!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: midm Re: Uzaleznienie od Coli?pomocy!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 10:42
      Zazywaj cos z kofeina.
    • Gość: & Re: Uzaleznienie od Coli?pomocy!!! IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 02.03.03, 10:58
      Przeciętne dziecko amerykańskie i nie tylko że nie wspomnę o dorosłych wypija
      dziennie parę razy tyle co Ty i doprawdy nie słyszałem aby ktoś od tego miał
      jakiekolwiek problemy zdrowotne.Syndrom imperialistycznej stonki zasłyszany od
      babci??
      • Gość: mm Re: Uzaleznienie od Coli?pomocy!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 15:09
        Oprocz tego, ze przecietne amerykanskie dziecko jest trzy razy wieksze niz
        dziecko polskie. Wszerz.
    • Gość: sadee Re: Uzaleznienie od Coli?pomocy!!! IP: *.com.pl 03.03.03, 18:09
      oczywiscie o tym ze cola wyplukje zeby psuje watrobe i zoladaek wyplukuje z
      organizmu zelazo i magez to nie bede pisal bo jest to oczywiste A kawy nie
      cierpie wiec raczej odpada ma ktos moze jeszcze jakis pomysl?
      • midm Re: Uzaleznienie od Coli?pomocy!!! 03.03.03, 19:16
        A kawy nie
        > cierpie wiec raczej odpada ma ktos moze jeszcze jakis pomysl?
        Ja mialam na mysli raczej jakies tabletki, kropelki, nalewki czy cos w tym
        stylu (i oczywiscie nie caly czas, tylko przez jakis, po to, zeby mniej
        drastycznie odzwyczaic organizm.)
        • midm Re: Uzaleznienie od Coli?pomocy!!! 03.03.03, 19:19
          Na pewno bez recepty jest guarana.
        • Gość: usa zniszczylem sobie zoladek IP: *.ipt.aol.com 03.03.03, 19:21
          i nikomu tego nie zycze. W roku 2001 od okolo marca do sierpnia wypijalem
          srednio 1-1.5 litra - Coca Coli na przemian z pepsi. PRZERWALEM, szkoda tylko,
          ze za pozno. Jestem mlody jeszcze i sam sobie zaszkodzilem. Teraz jaka kolwiek
          odrobina kwasnego trunku, wina.. etc.. powoduje okropna zgage, czasami bole -
          Coca Cola to dla mnie juz historia.
          • Gość: sade Re: zniszczylem sobie zoladek IP: *.com.pl 05.03.03, 08:32
            Dzieki za odpowiedzi lecz na razie nikt mi jeszcze nie pomogl i nie wiem co z
            tym fantem zrobic
            • Gość: Gil z nosa zniszczylem sobie zoladek ale wiem czemu IP: *.ss.shawcable.net 06.03.03, 02:52
              www.joemonster.org/article.php?sid=1963
            • Gość: Doki "uzaleznienie?" IP: *.1-200-80.adsl.skynet.be 06.03.03, 13:12
              Posluchaj. Cola nie uzaleznia fizycznie. Dawka kofeiny w coli jest niewielka, zreszta kofeina w zadnej dawce nie uzaleznia zbyt mocno i trwale. 50 lat temu, to co innego, wtedy coca-cola zawierala troche kokainy i to bylo dopiero TO! (moge sobie tylko wyobrazic, bo nie mialem okazji sprobowac).
              Twoje "uzaleznienie" ma wiec charakter czysto psychiczny. Jako takie, jedynym koniecznym warunkiem pozbycia sie go jest motywacja. Pytanie pierwsze: dlaczego nagle chcesz przestac pic cole litrami? Czy ten powod jest dostatecznie silny? Jesli tak, to po prostu przestan pic cole. Nic sie nie stanie, nie dostaniesz drgawek, nie bedziesz sie pocic, ani nie bedzie Ci kolatalo serce. Just say no. To wszystko.
              Wiele uzaleznien psychicznych, np od nikotyny, ma charakter behawioralny, tzn nie jest istotna dawka substancji rzekomo uzalezniajacej, ale rytual wokol przyjmowania dawki. Miej przy sobie butelke wody mineralnej, najlepiej absurdalnie drogiej, np Vitalinea, i pociagaj z niej zamiast coli.
              Po ostatnie wreszcie: mowisz, ze to Twoj jedyny nalog. To nie przystaje do reszty Twojej wypowiedzi. Uzaleznienia wystepuja najczesciej calymi stadami, po prostu sa ludzie sklonni od uzaleznien, ktorzy jak odstawia gorzale, to popadna w hazard itp. Moze jestes tez np uzalezniona od seriali???

PZDR
              • macu1 Re: 'uzaleznienie?' 08.03.03, 13:53
                święte słowa, ja też pije colę na okrągło i nie uwazam że to jakieś
                uzależnienie, czy ktoś kto lubi pić mleko jest od mleka uzależniony?
                radzę tylko sprawdzac/uzupełniać poziom magnezu
            • Gość: Tomek Re: zniszczylem sobie zoladek IP: *.it-net.pl 06.03.03, 16:26
              Wyobraź sobie że Coca - Cola to najzwyklejsze w świecie świństwo wyprodukowane
              na destylowanej i sztucznie mineralizowanej kranówie ("Bonaqua"), zawierające
              kwas orto - fosforowy i węglowy, wyciągi z liści koki, orzeszków koli, trochę
              kofeiny, potwornie przesłodzone i na pewno nie gaszące pragnienia - wręcz
              odwrotnie!... Wszystko razem idealnie zakwasza organizm, choć chwilowo "trzyma
              na nogach" - jak papieros lub "działka" amfetaminy... Po prostu nie oglądaj
              reklam, przerzuć się na soczki owocowe, a przede wszystkim - na oryginalną
              chińską herbatę, która jest najszlachetniejszym napojem na świecie. I nie myśl
              że jakaś głupia flacha podejrzanego płynu jest silniejsza od Ciebie. Cześć!
              • Gość: & Re: zniszczylem sobie zoladek IP: *.idzik.pl 08.03.03, 20:46
                Cola jest elektrolitem i to najlepszym, najpełniejszym z możliwych dlatego
                podawanie jej np. po wymiotach pochodzenia zatruciowego bardzo dobrze działa na
                organizm ratując go przed odwodnieniem z co za tym idzie koniecznością
                podłączenia kroplówek. Żeby nie było nieporozumień NIE ZAMIAST ale jako
                uzupełnienie.Znam z przeszłości dziesiątki o ile nie setki przypadków gdzie
                podawana Cola bardzo łagodziła tego typu objawy.Pijam Cole regularnie od
                niepamiętnych czasów i jakoś nie stwierdziłem jakiegoklwiek jej negatywnego
                działania.Zeby był ciekawiej jestem wrzodowcem i Cola jest jedynym gazowanym
                napojem tolerowanym bez problemu przez mój żołądek. Nałęczowiankę tez piję i to
                dużo.Jakoś się nie uzależniłem.
                Do wszystkiego trzeba podchodzić Z DYSTANSEM i odrobiną zdrowego rozsądku.
    • Gość: iza Re: Uzaleznienie od Coli?pomocy!!! IP: 138.89.24.* 08.03.03, 23:05
      Gość portalu: sadee napisał(a):

> Czt macie tez problem ze nie mozecie obejsc sie bez picia Coli lub Pepsi to
      > jest doslownie moj jedyny nalog innych nie posiadam.Wypijam okolo 1 litra
      > dzienie a doskonale wiadomo jak napoje tego typu sa szkodliwe.Wiecie moze
      jak
      > sie od tego odzwyczaic?Help!!!

Jedz duzo protein i "dobrych" tluszczow jak omega 3. Twoj mozg bedzie mial
      wtedy potzebne neurotransmittery i ciag do "narkotyku" nie bedzie taki duzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka