Dodaj do ulubionych

zęby- wybielanie domowe

IP: *.mtnet.com.pl 03.03.03, 23:05
czy polecacie jakas konkretna metode, paste, paski bo przyklejania?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wertyl Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.fn.pl 27.03.03, 13:00
      Sprawa moze byc prosta plasterek cytryny wkladasz pomiedzy zeby i trzymasz az
      przestanie krzywic. To jest kwas czyli ma wlsciwosci zrace. Robic to rozsadnie
      zeby przypadkiem szkliwo nie zeszlo. Ciezko jest usunac nalot, ktory wystapil
      po stosowaniu antybiotykow. Jak nie pomoze to pozostaje brite smile (chyba tak
      to sie pisze) za 700 stowek. Pozdrawiam Wertyl
      • Gość: Ludwik Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.aei.ca 27.03.03, 14:34
        Gość portalu: Wertyl napisał(a):

> Sprawa moze byc prosta plasterek cytryny wkladasz pomiedzy zeby i trzymasz az
        > przestanie krzywic. To jest kwas czyli ma wlsciwosci zrace.Robic to rozsadnie
        > zeby przypadkiem szkliwo nie zeszlo. Ciezko jest usunac nalot, ktory wystapil
        > po stosowaniu antybiotykow. Jak nie pomoze to pozostaje brite smile (chybatak
        > to sie pisze) za 700 stowek. Pozdrawiam Wertyl

Bielsze zeby lepsze zdrowie? Polecam bieganie z plasterkiem cytryny w zebach.

• dandelion Re: zęby- wybielanie domowe 27.03.03, 19:55
      Proponuje uzyc węgiel do kupienia w aptece.Bierzemy pastylke i szorujemy
      zeby...mozna tez szczoteczka do mycia zębów. Następnie myjemy zeby do czysta
      pasta do zebow.Ta metoda robi cuda. Pozdrowienia.
      • Gość: Bialy zabek Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.abo.wanadoo.fr 27.03.03, 23:13
        Tzw. domowe sposoby to idealna droga do zniszczenia szkliwa. Cytryna, soda
        oczyszczona, wegiel z apteki, czy popiol z papierosow podrazniaja dziasla i sa
        tragedia dla zebow. Pasty do zebow dostepne w supermarketach tez nie sa dobre,
        bo zbyt agresywne. Jest jedna firma, ktora produkuje skutecznie wybielajace i
        BEZPIECZNE pasty do zebow i to jest REMBRANDT ( tylko w aptekach) Polecalo mi
        ja juz kilku dentystow.
        Jesli chodzi o paste do zebow to nie ma co patrzec na cene. W koncu zeby sa na
        cale zycie.
        • Gość: gogo dziekuje!!! za odp. IP: *.mtnet.com.pl 27.03.03, 23:30
          popiol z papierosow - na to bym nie wpadla nigdy? i nie wyprobuje

REMBRANDT - widzialam ja,ale sa chyba rozne rodzaje-ktory wybrac i czy dziala?

wegiel stosowalam dawno temu i fakt jest super-nie wiem dlaczego o tym
          zapomnialam ???
          a teraz skusilam sie na te paski White strips i dzialaja- jak skoncze stosowac
          to sie okaze jak dlugo efekt sie utrzyma.
          pozdrawiam

• student_inzynier white strips 28.03.03, 03:43
            to white strips mozna kupic w POLSCE ? WOW - nie mialem pojecia.. w USA
            pojawily sie jakies 7-8 miesiecy temu i cenowo okolo $30 - jak to wyglada w
            Polsce?
            • Gość: gogo Re: white strips IP: *.mtnet.com.pl 28.03.03, 21:14
              tak sa u nas od okolo miesiaca/kosztuja ok 150 zl/
              faktycznie zeby sa wrazliwe teraz na wszystko, ale moze to przejdzie?
              --
          • ap77 Re: dziekuje!!! za odp. 28.03.03, 07:38
            Gość portalu: gogo napisał(a):

> popiol z papierosow - na to bym nie wpadla nigdy? i nie wyprobuje
            >
            > REMBRANDT - widzialam ja,ale sa chyba rozne rodzaje-ktory wybrac i czy dziala?
            >
            > wegiel stosowalam dawno temu i fakt jest super-nie wiem dlaczego o tym
            > zapomnialam ???
            > a teraz skusilam sie na te paski White strips i dzialaja- jak skoncze
            stosowac
            > to sie okaze jak dlugo efekt sie utrzyma.
            > pozdrawiam
            >

Bralam udzial w testach klinicznych tych paskowo (zelu) moim zdaniem sa
            b.zrace!!!Trzeba uwazac! Jak nie teraz zniszczymu szkliwo, to zeby odezwa sie
            za jakis czas.
            • Gość: student czyli ich nie polecasz? IP: *.client.attbi.com 06.04.03, 21:57
              warto czy nie? tutaj wydatek $30 to raczej nic.. zatem nie ma problemow by
              kupic te paski.. no ale czy warto ryzykowac kosztem zdrowia zebow?

pozdrawiam
        • Gość: Artur Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.usask.ca 07.04.03, 21:53
          Gość portalu: Bialy zabek napisał(a):
          Cytryna, soda
          > oczyszczona, wegiel z apteki, czy popiol z papierosow podrazniaja dziasla i
          sa
          > tragedia dla zebow.

Zamierzam bronic sode oczyszczana. Nie niszczy dziasel i mozna uzywac
          bezpiecznie - z tym, ze nalezy na poczatku nie szorowac mocno bo krysztalki
          rzeczywiscie moga uszkodzic szkliwo. Szybko jednak soda sie rozpuszcza w slinie
          i wtedy mozecie juz szorowac do woli. Bardzo dobry srodek.
    • Gość: anma Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.03, 13:30
      Ja niestety nie mam slicznych białych ząbków tylko jakieś takie kremowe.....
      Trochę to taka uroda, bo w rodzinie ze strony mamy wszyscy takie mają a trochę
      wynik zazywania sporych ilości antybiotyków w dzieciństwie. Do tego niedawno
      dowiedziałam się ze mam chorobę szkliwa, ktora nazywa nie
      jakoś .......imprfekta (nie pamietam pierwszej częsci nazwy). No i dentystka
      poradziła mi zeby zmienic szczoteczkę na miękką (używałam średniej) oraz zeby
      nie używać past które są "Complete" bo sa ponoć ścierne. Nie mówiąc już o tych
      dla palaczy, ale tych nigdy nie używałam bo nie palę. Tak więc za radą
      dentystki używam pasty ziołowej i godze sie z moim kolorem zębów....
      Acha...i podobno nie powinno się myc zębów bezpośrednio po zjedzeniu kwaśnego.
      Trzeba najpierw porządnie wypłukać jamę ustną wodą zeby pozbyć się kwasu i
      dopiero myć. Bo podobno kwas też ściera szkliwo.
      Nie pomogłam w wybielaniu ale podzieliłam się wiadomościami :-))
      Pozdrawiam
      • Gość: MM Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.04.03, 07:10
        co ciekawe to paski te same, a w PL blend-a-med, a w US crest... nie wiedzialem
        ze to ... ta sama firma (?)
        • Gość: student Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.client.attbi.com 07.04.03, 21:44
          hmmm... wlasnie mnie to samo zaskoczylo - ale to moze jak z lodami - w Polsce
          ALGIDA a w USA jakas inna nazwa.. nie pamietam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka