Gość: gogo IP: *.mtnet.com.pl 03.03.03, 23:05 czy polecacie jakas konkretna metode, paste, paski bo przyklejania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wertyl Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.fn.pl 27.03.03, 13:00 Sprawa moze byc prosta plasterek cytryny wkladasz pomiedzy zeby i trzymasz az przestanie krzywic. To jest kwas czyli ma wlsciwosci zrace. Robic to rozsadnie zeby przypadkiem szkliwo nie zeszlo. Ciezko jest usunac nalot, ktory wystapil po stosowaniu antybiotykow. Jak nie pomoze to pozostaje brite smile (chyba tak to sie pisze) za 700 stowek. Pozdrawiam Wertyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.aei.ca 27.03.03, 14:34 Gość portalu: Wertyl napisał(a): > Sprawa moze byc prosta plasterek cytryny wkladasz pomiedzy zeby i trzymasz az > przestanie krzywic. To jest kwas czyli ma wlsciwosci zrace.Robic to rozsadnie > zeby przypadkiem szkliwo nie zeszlo. Ciezko jest usunac nalot, ktory wystapil > po stosowaniu antybiotykow. Jak nie pomoze to pozostaje brite smile (chybatak > to sie pisze) za 700 stowek. Pozdrawiam Wertyl Bielsze zeby lepsze zdrowie? Polecam bieganie z plasterkiem cytryny w zebach. Odpowiedz Link Zgłoś
dandelion Re: zęby- wybielanie domowe 27.03.03, 19:55 Proponuje uzyc węgiel do kupienia w aptece.Bierzemy pastylke i szorujemy zeby...mozna tez szczoteczka do mycia zębów. Następnie myjemy zeby do czysta pasta do zebow.Ta metoda robi cuda. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bialy zabek Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.abo.wanadoo.fr 27.03.03, 23:13 Tzw. domowe sposoby to idealna droga do zniszczenia szkliwa. Cytryna, soda oczyszczona, wegiel z apteki, czy popiol z papierosow podrazniaja dziasla i sa tragedia dla zebow. Pasty do zebow dostepne w supermarketach tez nie sa dobre, bo zbyt agresywne. Jest jedna firma, ktora produkuje skutecznie wybielajace i BEZPIECZNE pasty do zebow i to jest REMBRANDT ( tylko w aptekach) Polecalo mi ja juz kilku dentystow. Jesli chodzi o paste do zebow to nie ma co patrzec na cene. W koncu zeby sa na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo dziekuje!!! za odp. IP: *.mtnet.com.pl 27.03.03, 23:30 popiol z papierosow - na to bym nie wpadla nigdy? i nie wyprobuje REMBRANDT - widzialam ja,ale sa chyba rozne rodzaje-ktory wybrac i czy dziala? wegiel stosowalam dawno temu i fakt jest super-nie wiem dlaczego o tym zapomnialam ??? a teraz skusilam sie na te paski White strips i dzialaja- jak skoncze stosowac to sie okaze jak dlugo efekt sie utrzyma. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
student_inzynier white strips 28.03.03, 03:43 to white strips mozna kupic w POLSCE ? WOW - nie mialem pojecia.. w USA pojawily sie jakies 7-8 miesiecy temu i cenowo okolo $30 - jak to wyglada w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: white strips IP: *.mtnet.com.pl 28.03.03, 21:14 tak sa u nas od okolo miesiaca/kosztuja ok 150 zl/ faktycznie zeby sa wrazliwe teraz na wszystko, ale moze to przejdzie? -- Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: dziekuje!!! za odp. 28.03.03, 07:38 Gość portalu: gogo napisał(a): > popiol z papierosow - na to bym nie wpadla nigdy? i nie wyprobuje > > REMBRANDT - widzialam ja,ale sa chyba rozne rodzaje-ktory wybrac i czy dziala? > > wegiel stosowalam dawno temu i fakt jest super-nie wiem dlaczego o tym > zapomnialam ??? > a teraz skusilam sie na te paski White strips i dzialaja- jak skoncze stosowac > to sie okaze jak dlugo efekt sie utrzyma. > pozdrawiam > Bralam udzial w testach klinicznych tych paskowo (zelu) moim zdaniem sa b.zrace!!!Trzeba uwazac! Jak nie teraz zniszczymu szkliwo, to zeby odezwa sie za jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student czyli ich nie polecasz? IP: *.client.attbi.com 06.04.03, 21:57 warto czy nie? tutaj wydatek $30 to raczej nic.. zatem nie ma problemow by kupic te paski.. no ale czy warto ryzykowac kosztem zdrowia zebow? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.usask.ca 07.04.03, 21:53 Gość portalu: Bialy zabek napisał(a): Cytryna, soda > oczyszczona, wegiel z apteki, czy popiol z papierosow podrazniaja dziasla i sa > tragedia dla zebow. Zamierzam bronic sode oczyszczana. Nie niszczy dziasel i mozna uzywac bezpiecznie - z tym, ze nalezy na poczatku nie szorowac mocno bo krysztalki rzeczywiscie moga uszkodzic szkliwo. Szybko jednak soda sie rozpuszcza w slinie i wtedy mozecie juz szorowac do woli. Bardzo dobry srodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.03, 13:30 Ja niestety nie mam slicznych białych ząbków tylko jakieś takie kremowe..... Trochę to taka uroda, bo w rodzinie ze strony mamy wszyscy takie mają a trochę wynik zazywania sporych ilości antybiotyków w dzieciństwie. Do tego niedawno dowiedziałam się ze mam chorobę szkliwa, ktora nazywa nie jakoś .......imprfekta (nie pamietam pierwszej częsci nazwy). No i dentystka poradziła mi zeby zmienic szczoteczkę na miękką (używałam średniej) oraz zeby nie używać past które są "Complete" bo sa ponoć ścierne. Nie mówiąc już o tych dla palaczy, ale tych nigdy nie używałam bo nie palę. Tak więc za radą dentystki używam pasty ziołowej i godze sie z moim kolorem zębów.... Acha...i podobno nie powinno się myc zębów bezpośrednio po zjedzeniu kwaśnego. Trzeba najpierw porządnie wypłukać jamę ustną wodą zeby pozbyć się kwasu i dopiero myć. Bo podobno kwas też ściera szkliwo. Nie pomogłam w wybielaniu ale podzieliłam się wiadomościami :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.04.03, 07:10 co ciekawe to paski te same, a w PL blend-a-med, a w US crest... nie wiedzialem ze to ... ta sama firma (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: zęby- wybielanie domowe IP: *.client.attbi.com 07.04.03, 21:44 hmmm... wlasnie mnie to samo zaskoczylo - ale to moze jak z lodami - w Polsce ALGIDA a w USA jakas inna nazwa.. nie pamietam :) Odpowiedz Link Zgłoś