tomasz321 10.09.06, 21:14 witam , chcialame zanow prosic Panstwa o porade.moje dziecko ma biale plamki na paznokciach, co one oznaczaja, czyto cos złego? czy bladośc spojówek oznacza cos niedobrego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasz321 Re: białe plamy na paznokciach 10.09.06, 21:23 dodam jeszcze , ze chłopak , lat 9 ,swietnie sie rozwija , super i dobrze je.nie uskarża sie na nic i napewno nie wygląda na chorego .jedynie chcialbym rozwiac watpliwosci odnosnie tej plamki na 1 paznokciu , wczesniej jednak tez mial na jednym , znikla i po czasie pojawila sie nastepna . i ostatnio "zajrzałem" mu w oczęta , w spojówki i jakos ma nieprzekrwione.czy to cos niepokojącego? Odpowiedz Link Zgłoś
bananova Re: białe plamy na paznokciach 11.09.06, 17:43 z tego co wiem to plamki na paznokciach swiadcza o niedoborach bialka i magnezu. tez czasami miewalam ale znikaly po tym jak sie bardziej przykladalam do jedzenia. a z oczkami to nie wiem co sie moze dziac. -- - Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: białe plamy na paznokciach 11.09.06, 19:29 powstawanie bialych plamek na paznokciach swiadczy o niedoborze cynku w organizmie. Dobrym zrodlem cynku sa mieso, jajka, ryby, owoce morza, kielki pszenicy. Jednoczesnie pokarmy zawierajace cynk wymagaja zwiekszenia zapotrzebowania na beta karoten, witamine A i fosfor, gdyz wowczas cynk najlepiej sie wchlania. Kup dzieciakowi multiwitamine dostosowana do jego wieku i za kilka dni powinienes zauwazyc poprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: białe plamy na paznokciach 11.09.06, 19:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=47322023&a=47429512 nie ma sie czym przejmowac, moze sie gdzies uderzyl Odpowiedz Link Zgłoś