05.03.03, 18:02

Co wiecie o grypie ? To co wszędzie pisza i mówią, że trzeba przeczekać,
przeleżeć, witaminki, cytrynki itp ?
Kiedy mnie dopadła zaczęłam drążyć, czy wiecie że są leki leczące wirusa
grypy !? I to jest ich przynajmniej kilka w tym 2 leczące typ A i B ! Czy
wiecie, że dwa z tych leków są zarejestrowane w Polsce ? Tylko - nie ma ich
w sprzedaży, dlaczego nie udało mi się docieć...Dlaczego nikt o tym nie mówi
nie pisze !? Lekarze z którymi rozmawiałam też nic nie wiedza o tych
lekach...
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: GRYPA IP: *.acn.waw.pl 05.03.03, 21:07
      prawde powiedziawszy pierwszy raz slysze ze są leki leczace grype. jesli to
      prawda to cudownie. a skad o tym wiesz? ja zawsze (od lekarzy) słyszałam ze
      cholerstwo trzeba przeczekac i pozostac w domu.
      m.
      • Gość: Artur Re: GRYPA IP: *.usask.ca 05.03.03, 22:55
        Wlasciwie to dobre pytanie i sam bym chcial znac odpowiedz. Sa przeciez takie
        leki jak amantadyna (o ile dobrze pamietam)
        Podejrzewam, ze leki te jednak dzialaja tylko troche i tylko na poczatku grypy.
        Ale czy to jest wystarczajacy powod aby ich nie uzywac w ogole?

A tak na pocieszenie pragne doniesc, ze juz naprawde niedlugo pojawia sie
        naprawde skuteczne leki na choroby wirusowe. Jest bowiem naprawde duzo wiadomo
        na temat sposobu w jaki wirusy nas atakuja i sa skuteczne komponenty testowane
        na zwierzetach.
        Powiedzialbym w ciagu najblizszych 15 lat zobaczymy te rewolucje. Wiekszosc z
        nas chyba do tego czasu dozyje.
    • lebea Re: GRYPA 06.03.03, 08:04

wiem od jednego lekarza, który napomknął coś tam słyszał, że jest.., potem
      rozmawiałam ze znajomym lekarzem z Belgii dał mi linki do srtykułów, nazwy
      leków i producentów, rozmawiałam z przedstawicielami tych firm w Polsce, tak
      więc, to co napisałam Arturze, to nie kwestia 15 lat, lecz teraz !to nie są
      leki obecnie testowane, to już za nimi , jeden nazywa się Tamiflu i robi go
      Roche, drugi nazywa się Relenza i robi go Glaxo, obydwie nazwy sa oczywiście
      handlowe, Arturze, nawet w polskich vortalach medycznych znalazłam o nich
      info, w międzynarodowych jest ich znacznie więcej !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka