black-orchid 13.09.06, 20:16 Mojemu tacie urosło cos na lokcu od zewnetrznej strony. Jest to jakby gula(nie wiem jak to nazwac) wielkosci 2 cm, bardzo wypukla, miekka, jakby wypelniona woda. Co to moze byc i jak temu zaradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigerness.74 Re: coś na łokciu 13.09.06, 21:05 A nie przeciążył (np. podnosząc coś ciężkiego) Twój Tato łokcia ostatnio? To może być zapalenie kaletki-bursitis:"Zapalenie kaletki (Bursitis) najszybciej ustępuje po punkcji aspiracyjnej z podaniem leku przeciwzapalnego. Kaletka leży pozastawowo, więc nie trzeba się obawiać rozszerzenia procesu do stawu. Miejscowo konieczne stosowanie leków przeciwzapalnych (Reparil, Olfen, Fastum, itp.) oraz chłodzenie." Odpowiedz Link Zgłoś
liposom Re: coś na łokciu 14.09.06, 22:10 A JA MYSLE ZE TO ZWYKLY TLUSZCZAK niegrozny ale moze sie powiekszac ! bezposrednio niczym nie smarowac tylko obok jakis systematyczne przeciwzapalny lek.np.naproxen w zelu,fastum,mobilat, Odpowiedz Link Zgłoś