Dodaj do ulubionych

rektoskopia

13.10.06, 20:00
Czy ktoś ma takie badanie za sobą????Czy jest bolesne???Nie wiem jak to
przeżyję!!!!
Obserwuj wątek
    • renebenay Re: rektoskopia 13.10.06, 20:26
      Mialem juz parokrotnie i nie jest tak znowu zle,ostatnio mialem pod lekka
      narkoza i nawet bylem zaskoczony ze,tak szybko-najlepiej byloby jakby ktos Tobie
      towarzyszyl w powrocie do domu.
      • ancyk.62 Re: rektoskopia 13.10.06, 20:52
        narkoza??Lekarz mnie nie uprzedzał...a czy miałeś pobierany jakiś wycinek???
        Następnego dnia mam zaplanowany wyjazd na wycieczkę.Zastanawiam się czy nie
        przełożyć badania
        • j2334 Re: rektoskopia 13.10.06, 21:37
          Do rektoscopii nie ma potrzeby podawania narkozy.Jest to badanie niezbyt
          przyjemne ,ale za to bardzo krotko trwa.Polega na wlozeniu do odbytu rurki ok
          20cm ,przez ktora jest wprowadzony aparacik z lampka,przez to lekarz oglada
          wnetrze jelita .Chwila ,moment i po badaniu.Pozdrawiam.Nie musisz niczego
          przekladac,nie ma zadnych powiklan po tym badaniu,ani tez nic Ci sie nie bedzie
          dzialo.Tylko nic juz nir jedz i nie pij.Powodzenia
    • madziara41 Re: rektoskopia 14.10.06, 00:41
      nie martw sie moja 14-letnia corka to przezyla to i ty na pewno tez. wydaje mi
      sie ze jest raczej niebolesne, tyle chyba co nieprzyjemne. Ona placz miala na
      koncu nosa, ale nie ze wzgledu na bol, tylko wiadomo ...bylam przy tym badaniu,
      nie jeknela, ani razu ...
      • ancyk.62 Re: rektoskopia 14.10.06, 08:30
        ok..dzieki za informacje.W takim razie terminu nie przekładam....mogłabym się
        póżniej rozmyslić:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka