Dodaj do ulubionych

Jaki neubulizator ??

03.11.06, 17:28
Witam ! Chce kupić inhalator czy tez neubulizator ( nie wiem czy jest róznica), który bedzie zarówno dla mnie jak i dla dziecka (4 lata). Na co zwracac uwagę i jakiej firmy. Bardzo proszę o rady :)
pozdro Bunia
Obserwuj wątek
    • duszkan Re: Jaki neubulizator ?? 03.11.06, 20:09
      Przede wszystkim o szybkim przepływie (bo 4 latek nie będzie miał cierpliwości
      do dłuższych nebulizacji). W nebulizatorach (inhalatorach pneumatycznych- nie
      ultradźwiękowych) rozpyla się leki.
    • bunia_bunia Re: Jaki neubulizator ?? 04.11.06, 10:51
      www.allegro.pl/item137310522_inhalator_respirair_f400_dla_dzieci_i_doroslych.html a ten ?? Nie mam pojęcia jak wybrać tu są dwie prędkości podawania leku ale czy wystarczą ??
    • bunia_bunia Re: Jaki neubulizator ?? 04.11.06, 15:49
      www.allegro.pl/item138429750_bardzo_dobry_inhalator_tlokowy_microlife_gratis.html czy ten www.allegro.pl/item139516842_inhalator_nebulizator_medel_3_maski_gratis_fvat.html czy ten www.allegro.pl/item138999051__promocja_inhalator_medel_pro_5l_gwar_fvat.html bo juz całkiem z głupiałam bardzo proszę o poradę :))
      • duszkan Re: Jaki neubulizator ?? 04.11.06, 18:04
        Proponowałambym Ci wybór tego włoskiego nebulizatora. Co prawda to nie
        prawda ,ze one są na wyposażeniu Poradni ICZMP w Łodzi, ale jego parametry są
        wystarczające , a i cena atrakcyjna.
      • ymartin Re: Jaki neubulizator ?? 17.02.07, 20:18
        Ja używam ponad rok MEDEL PRO i jestem bardzo zadowolony. Jest cichy, poręczny i
        elegancki. Kilka inhalacji pomogło zmienić moje życie, czego się kompletnie nie
        spodziewałem. Kupiłem go chyba jak większość na allegro, dostałem go na drugi
        dzień po zamówieniu!!
        allegro.pl/search.php?string=pro&us_id=4141701&country=1
        Znajoma używa do inhalowania dzieciaków MEBBY z nebulizatorem w kształcie
        pingiwnka, podobno same z nim biegają po mieszkaniu.

• milamariola Re: Jaki neubulizator ?? 18.02.07, 08:32
          ja też używam Mebby i potwierdzam zachowanie dziecka:) nie mogło się doczekać do
          pierwszej inhalacji! choć wcześniej na pożyczonym były problemy...
    • ymartin Re: Jaki neubulizator ?? 17.02.07, 20:20
      aha a przy okazji znalazłem całkiem dokładnie wytłumaczone różnice między
      inhalatorem a nebulizatorem
      # Nebulizator – to przyrząd służący do rozpraszania płynu na bardzo drobne
      cząsteczki, do wytwarzania mgły przy pomocy sprężonego powietrza.
      # Inhalator – to urządzenie składające się z nebulizatora i kompresora oraz
      zestawu akcesoriów

allegro.pl/my_page.php?uid=5760740
      • stasiabo Dzięki za info-właśnie tego szukałam... 17.02.07, 20:28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka