tetate 03.11.06, 22:37 jak nieco spadnie temp, mam non stop zimne nogi, moczenie pomaga na jakies pol godziny. cieple skarpety,buty...wszystko na nic,lekarz okreslil to jako nerwica wegetatywna (objaw) ma ktos cos podobnego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mandarynka_53 Re: marznące nogi 04.11.06, 11:05 Ostatnio czytalam o termoskarpetkach ,ktore ogrzeja stopy nawet w najwieksze mrozy.Mozna je kupic na www.kdc.pl -sa w cenie 10.90 zl.Pisze Ci o tym ,gdyz sama chce sie zabezpieczyc przed zimnem w stopach mam podobny problem. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: marznące nogi 04.11.06, 11:15 ja mam podobnie z nosem, dlonmi i stopami w sumie tez - mam zimno w pokoju i gdy klade sie spac mam na nogach 2 pary skarpet - a i tak zanim zasne zimno mi w stopy. a co to ta nerwica wegetatwna? w sumie znerwicowana tez jestem (a nawet na dobra sprawe nie mam ku temu powodow ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: marznące nogi 04.11.06, 22:09 Moga to byc klopoty z krazeniem.U mnie tez sugerowano nerwice.I jeszcze, niskocisnieniowcy tez maja zimne rece i nogi Odpowiedz Link Zgłoś
patina3 Re: marznące nogi 04.11.06, 23:57 NO TO TAK jak u mnie Mnie też zawsze zimno w lato czesto mam zine stopy i dlonie a jak tylko temp spada ponizej 10 stopni to juz mi bardzo zimno. W zimie jak jest mróz to jest tragedia!!!!! Wkurza mnie to bo musze zakładac na siebie stosy ciuchów i czuje sie normalnie jak mumia !!!!! Rozmawialam na ten temat z lekarzem powiedział że mam niskie cisnienie i pewnie słabe krązenie. Ale co z tego? To że tak mam to wiem, ameryki nie odkryl. Moze faktycznie ktos ma jakis sposób????????/ Przeciez nie bede co dzien piła koniaku na litość jak sugeruja co weselsi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: marznące nogi 05.11.06, 14:50 Patina ,a myslisz ,ze lekarz zrobi Tobie jakies badania .Zapomnij.Ja od mlodych lat marzlam ,jak debil naubietana itd.Lekarze to samo ,nerwica ,niskie cisnienie itp.Trzeba sie nauczyc zy z tym.Tylko ,zapomnieli ,ze moga byc jakies przyczyny.I okazalo sie [po kilkunastu latach],ze tak.Ale ja sama ,szukalam wyjscia.Biore tabletki na poprawe krazenia obwodowego i odrazu pomoglo.Rece gorace i stpy ,chodze na bosaka ,ale wole to niz sie trzasc.Aha ,mam b.waskie naczynia i tetnice[okulista na moja prosbe zbadal dno oka,az sie zdziwil ,ze w tym wieku miazdzyca itd].U Ciebie nie musi byc to ,ale warto sprobowac .Aha ,moze byc jeszcze przyczyna choroba reynalda ,pod wplywem zumna i stresu ,naczynia sie zwezaja.I jeszcze na niskie cisnienie jak masz trzeba duzo pic ,to podnosi[woda gazowana ,jak mozesz ,lub nie gazowana] Odpowiedz Link Zgłoś
tetate Re: marznące nogi 05.11.06, 18:09 a jakie to tabletki na poprawe krazenia??? teta Odpowiedz Link Zgłoś