IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 16:55
Bardzo latwo robia sie mi siniaki. Wystarczy, ze otre noga o brzeg lozka i za
jakis czas siniak gotowy. Czy moze byc to spowodowane niedostatkiem jakiegos
mikroelementu lub witaminy w organizmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: habitus Re: siniaki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 23:58
      Pewnie też łatwo o krew z nosa? Masz wrodzoną kruchość naczyń. To chyba raczej
      cecha, nie wada. Też mam ten problem :((
      • Gość: Monika Re: siniaki IP: *.zetorz.com.pl 01.04.03, 08:05
        Mojej córce pomogło wapno, z tym, że aplikowałam jej 1/2 łyżeczki zmielonych
        skorupek jajek zamiast wapna w tabletkach. Ustąpiły wszystkie sińce.
        • Gość: peggy Re: siniaki IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 12:15
          Jako dziecko, bardzo czesto budzilam sie na zakrwawionej poduszce, teraz juz
          nie mam z tym takiego problemu, chociaz zawsze jest strach przed braniem
          polopiryny.
          A wapno i tak juz musze zaczac brac, bo alergia cos za szybko w tym roku...
          • demonka Re: siniaki 01.04.03, 15:06
            Może to mieć również związek z obniżoną krzepliwością krwii. Zrób sobie
            morfologię, żeby sprawdzić poziom płytek krwii (norma to powyżej 140 tyś.).
            A polopiryna, aspiryna i inne leki oparte o kwas acetylosalicylowy na pewno
            odpadają. Wzmacniająco na naczynia krwionośne działa scorbolamid mimo że
            rozrzedza krew nawet przy małej liczbie płytek lekarze polecają łykanie go na
            codzień.

Pozdrawiam,
            M.
            • Gość: iza2 i rutinoscorbin IP: *.k.mcnet.pl 03.04.03, 10:24
              • Gość: feline Re: i rutinoscorbin IP: *.dial.proxad.net 03.04.03, 12:45
                Ja bym cie wyslala na badania kontrolne tarczycy z podejrzeniem niedoczynnosci.
                • Gość: peggy Re: i rutinoscorbin IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:43
                  niedoczynnosci...hmmm

jako nastolatka mialam nadczynnosc
                  • Gość: feline Re: i rutinoscorbin IP: *.dial.proxad.net 03.04.03, 22:45
                    I leczylas sie? Niewykluczone, ze nastapilo "przejscie" w niedo. To sie zdarza.
                    Radze sprawdzic.
        • Gość: Anna Re: siniaki IP: *.acn.pl 08.04.03, 16:11
          Jak to robić?
    • Gość: Telimenka Re: siniaki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.03, 13:22
      słyszałam, że powstawanie siniaków może mieć związek ze źle pracującą wątrobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka