Dodaj do ulubionych

Okropne bóle pleców rano

11.02.14, 15:31
Od miesiąca mam paskudne bóle pleców na dole po lewej stronie nad ranem jak z zegarkiem w ręku około 6 tej rano dopiero jak wezmę tabletkę przeciwbólową to przechodzi. Wizytę u rehabilitanta mam dopiero na kwiecień i chyba zwariuję do tego czasu albo w ogóle nie będę spała Zaczęłam już trochę ćwiczyć żeby umięśnić kręgosłup ale to nic nie daje. Maści przeciwbólowe nie działają w ciągu dnia lekko tylko pobolewa ale to nic. Może ktoś miał podobnie?
Obserwuj wątek
    • wojtek750 Re: Okropne bóle pleców rano 12.02.14, 20:21
      Poczytaj mego bloga : teraznieboli.blogspot.com , a znajdziesz ratunek
      • majka420 Re: Okropne bóle pleców rano 13.02.14, 09:57
        dziękuję za poradę ale to jednak nie to bo od wczoraj doszło jeszcze do tego wzdęcie brzucha i chyba bez gastroskopii się nie obędzie. Podobne objawy miałam przy zapaleniu trzustki.
        • 1967sylwia Re: Okropne bóle pleców rano 13.02.14, 12:51
          Witaj, ja mogę Ci polecić specjalistę od Leczenia Bólu, który ma wiele sukcesów w tej dziedzinie.
          To dr Jacek Prokopowicz, poczytaj - www.holmed.pl/medycyna_bolu.html
          Pozdrawiam serdecznie
    • synergia_mj Re: Okropne bóle pleców rano 20.02.14, 18:53
      Witaj!

Czy omawiany przez Ciebie ból jesteś w stanie sprowokować jakimś ruchem/czynnością dnia codziennego?
      Czy tabletka p/bólowa zupełnie niweluje ból?
      Jeśli w przeszłości chorowałaś na zapaleni trzustki proponuję wybrać się do lekarza i zrobić USG jamy brzusznej.

Pozdrawiam
      • majka420 Re: Okropne bóle pleców rano 20.02.14, 20:36
        miałam ostatnio robione badania trzustkowe i wszystkie wyszły w normie więc to mogę wykluczyć
        • synergia_mj Re: Okropne bóle pleców rano 20.02.14, 21:22
          Jakie ćwiczenia wykonujesz?
          Jakiego typu tabletki zażywasz?
    • tomjur60 Re: Okropne bóle pleców rano 21.02.14, 17:14
      Proponuję wizytę o kogoś, kto robi akupunktur. Ja jeżdżę z całą rodziną do Kłodzka. Doktor Jan Pokrywka jest mistrzem. Moją żonę wyciąłgnął przy pomocy igieł z bolesnej rwy kulszowej. Gdy mam problem z kręgosłupem, nie idę do żadnego "konowała" tylko jadę do Kłodzka. Czasami wystarczy jeden zabieg.

Pozdrawiam i nie bójcie się akupunktury!!!!! Dentysta straszniejszy!!!
    • diabelskipomiot Re: Okropne bóle pleców rano 20.03.14, 18:47
      A próbowałaś rozgrzewać, np. jakąś maścią z terpentyną, dip hot czy coś takiego? To chyba lepsze jak niszczyć sobie wątrobę pigułkami przez cały czas... Do tego nie wiem - pora wskazywałaby, że coś nie tak może być z łóżkiem czy Twoją pozycją podczas snu. Spróbuj ją obniżyć, bądź podwyższyć - utwardzić też na przykład.
    • wolanska03 Re: Okropne bóle pleców rano 02.04.14, 10:21
      inovmed.pl/pl/p/-Pain-Gone-Podreczny-Przyrzad-Przeciwbolowy/80 w urządzeniu wykorzystana metoda prądów TENS, znana i wykorzystywana w ośrodkach rehabilitacyjnych, niestety na kasę chorych trzeba długo czekać a prywatnie jedna aplikacja kosztuje od 30-50 zł minimum do wykonania to 10 aplikacji, to urządzenie daje nam możliwość takich aplikacji w domu bez wychodzenia, może korzystać z niego kilka osób, nie ma skutków ubocznych i jest urządzeniem medycznym, lekkie, poręczne i proste w użyciu daje nam możliwość życia bez bólu na lata... z czystym sumieniem mogę powiedzieć że dziala i nie ma się co obawiać :) szybkiej ulgi życzę
    • olisienka000 Re: Okropne bóle pleców rano 29.01.16, 20:42
      Radzę pójść do lekarza. Tutaj pomoże specjalista. Miałam ten sam problem (dodatkowe badania, wywiad z lekarzem).
      Ze swojej strony polecam piłka do ćwiczeń FITSPIRE. Świetnie się sprawdza do ćwiczeń po pracy :)
    • kasidlo781 Re: Okropne bóle pleców rano 03.02.16, 08:48
      Miewałam podobne dolegliwości , chociaż u mnie były to obustronne bóle i ćwiczenia trochę mi pomogły. Rzeczywiście do kwietnia jeszcze trochę czasu, a codziennie tabletki przeciwbólowe to do niczego nie prowadzi. Spróbuj plastrów przeciwbólowych, może pomogą. Stosuję je na różne dolegliwości bólowe i jestem zadowolona.
      • leniwiec309 Re: Okropne bóle pleców rano 03.02.16, 19:39
        Nie pomagają mi ćwiczenia, ani środki przeciwbólowe. Na krótką metę działa masaż, ale to koszt min.60 zł. Trzeba wziąć pakiet ok. 10 razy, więc wychodzi 600 zł. Nie stać mnie na to, żeby powtarzać co miesiąc. W przychodni czeka się ponad pół roku. Sama już nie wiem...Lekarz mówi, że zwyrodnienia w średnim wieku to normalne. Nie wiem, czy brak możliwości pozbycia się bólu, to normalne...
      • leniwiec309 Re: Okropne bóle pleców rano 15.02.16, 18:30
        Czy to są te plastry Vita-Wave, które można kupić w internecie? koleżanka podała mi adres www.dusibol.pl Czy o te chodzi?
        • kawalos1234 Re: Okropne bóle pleców rano 30.03.16, 09:13
          Też zastanawiam się nad tymi plastrami. Czy może już je kupiłaś i sprawdziłaś czy pomagają? Bardzo jestem zainteresowana bo mam problem z kostką i nie mogę chodzić na ćwiczenia, a stare sposoby wolno działają.
    • laurakrol Re: Okropne bóle pleców rano 06.04.16, 11:20
      Ja kiedy korzystalam z fizjoterapeuty kiedy mialam silne bole brzucha. Korzystalam z uslug Fizjomaxu w Warszawie. Bylam chyba na 6 wizytach i czulam sie znacznie lepiej. Polecam wszystkim
      znajdzlekarza.pl/placowki/fizjomax/Warszawa?range=20&uwz=1&0=0&latlng=0
    • zeegreen Re: Okropne bóle pleców rano 10.04.16, 21:16
      Jeśli jesteś z poznania to idź do Pawła. www.rehadiag.pl
    • julia_brzezina Re: Okropne bóle pleców rano 30.07.16, 12:14
      Ja mam w pracy swoich fizjoterapeutów z ekipy care solutions i wspomagam się cały czas ich radami, dlatego wszystkim, którzy cierpią na bóle kręgosłupa i nie tylko polecam ich bloga www.caresolutions.pl i mają tam zakładkę physio profit bodajże i tam są genialne ćwiczenia, jakieś diety, porady itd. Systematycznie stosowane działają cuda ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka