marina2 02.04.03, 15:33 Jak sie stwierdza jego niedobor ?czy badaniem z krwi?czy mozna przedawkowac lykajac tabletki?jakie sa skutki przedawkowania?czy prawda jest ,ze lykanie tabletek blokuje apetyt?czy mozna stosowac u dzieci?M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: pytanie o chrom IP: *.ss.shawcable.net 02.04.03, 16:38 Dobre pytanie! Ogolnie chrom nalezy do niebezpiecznych suplementow. Nawet maly nadmiar chromu moze sie skonczyc uszkodzeniem genow, nowotworami i szeregiem objawow toksycznych. Od niedawna chrom jest uzywany dla likwidowania stanow wilczego apetytu. Byc moze, w malych dawkach jest to prawidlowe zastosowanie chromu ale nalezy zachowac szczegolna ostroznosc i przyjmowac wylacznie male dawki i przez ograniczony okres czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
male.serduszko Re: pytanie o chrom 02.04.03, 16:43 marina2 napisała: > Jak sie stwierdza jego niedobor ?czy badaniem z krwi?czy mozna przedawkowac > lykajac tabletki?jakie sa skutki przedawkowania?czy prawda jest ,ze lykanie > tabletek blokuje apetyt?czy mozna stosowac u dzieci?M Przyjmowałam chrom w tabletkach, by zmniejszyć łaknienie. Nie zaobserwowałam większych zmian. Zwiąkszyłam dawkę do 2 tabl. dziennie i po 2 dniach dostałam uczulenia... Także przedawkować można wszystko, nawet zwykłą witaminkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: pytanie o chrom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 19:49 marina2 napisała: > czy mozna przedawkowac > lykajac tabletki? tak jakie sa skutki przedawkowania? u muszek owocowych są to np. uszkodzenia DNA; chrom nieorganiczny jest rakotwórczy; "organiczny" w nadmiarze też szkodzi >czy prawda jest ,ze lykanie > tabletek blokuje apetyt? U niektórych osób zmniejsza nadmierny apetyt na słodycze; może też zmniejszać ataki głodu spowodowane wahaniami poziomu ionsuliny we krwi >czy mozna stosowac u dzieci? ja bym nie dała tego dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: pytanie o chrom 03.04.03, 10:38 tak myslalam.Bardzo dziekuje.Szukam rozwazan na maleego zarloka.Nie ma lekko.Moge pozyczyc zarloczne dziecko wszelkim mamom niejadkow:))))M Odpowiedz Link Zgłoś