Dodaj do ulubionych

Krew w stolcu

04.01.07, 21:19
Witam. Wczoraj bylem w restauracji i zjadlem bardzo pikantna potrawe, dzisiaj przy oddawaniu stolca czulem pieczenie. Okazalo sie ze wraz ze stolcem pojawilo sie dosc sporo krwi, jasno czerwonej, o zadkiej konsystencji. Okolo miesiaca temu chirurg zdiagnozowal u mnie hemoroidy, 3 niwielkei wysepki, zewnetrzne. Moje pytanie to czy jest to normalne ze przy twardym stolcu moze dojsc do krwawienia przy oddawaniu kalu w mojim przypadku? Prosze o odpowiedz. Dodam ze aktualnie jestem za granica ale za jakis tydzien bede w domu i wowczas od razu stawie sie do lekaza.

Pozdrawim serdecznie...
Obserwuj wątek
    • beboljo Re: Krew w stolcu 05.01.07, 17:25
      nikt nie ma zadnych sugestii ?
    • cn_tower Re: Krew w stolcu 05.01.07, 17:46
      oczywiście na tym m.in. polega "posiadanie" hemoroidów, ale należało by się nimi
      zająć...
      • beboljo Re: Krew w stolcu 05.01.07, 18:18
        Jestem czlowiekiem mlodym (21 lat) chirurg powiedzial ze narazie mam spokoj...
        nie mowil nic o zabiegu usuniecia...
        • cn_tower Re: Krew w stolcu 05.01.07, 19:29
          nie mam na myśli usuwania, są specjalne maści, ja też jestem młoda mam 25 a po
          porodzie 6 olbrzymich hemoroidów, stosowałam masć o nazwie Aesculan i zanikły,
          miałam na myśli takie rzeczy...
          • beboljo Re: Krew w stolcu 06.01.07, 00:05
            Rozumiem o co chodzi. Ja stosuje masc RECTOSEC ale nie widze zbytniej roznicy.
            Cz masc ktra pani stosuje jest na recepte? Cz pomogla w dosc znaczny sposob ?
            • cn_tower Re: Krew w stolcu 06.01.07, 10:07
              zwykle takie homoroidy mogą utrzymywać się długo conajmniej pół roku a mi
              zaniłky całkowicie po kilku m-cach, chyba trzech, i trzeba zawsze nawilżać wtedy
              skóra nie jest napięta , nie boli i jest mniejsza szansa że będą pękać, ta moja
              maść była z kasztanowca, nie Aesculan tylko Neo Aesculan,efekt nie jest
              natychmiastowy ale jest na pewno wiem po sobie, bo ja nie mogłam siadać na tyłku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka