Dodaj do ulubionych

mercilon??

11.04.03, 11:17
Co sadzicie o tych tabletkach?? Mam 21 lta,szczupla budowe i jest to moj
pierwszy lek antykoncepcyjny.
Dziekuj i pozdrawiam:))
Obserwuj wątek
    • Gość: sara Re: mercilon?? IP: *.to.krakow.pl 11.04.03, 15:23
      ja tez biore te pigulki tyle ze od 8 dni,wczesniej bralam cilest ale mialam
      bule glowy i brzucha.Znacie Merlison??Jakie sa skutki po jego stosowaniu??
    • Gość: Annette Re: mercilon?? IP: *.at.ibm.com 11.04.03, 16:23
      Biore od ponad pół roku, na razie jest wszystko o.k.
      A.
      • maja822 Re: mercilon?? 11.04.03, 17:11
        Ja biorę Mercilon juz prawie dwa cykle. Pierwszy cykl miałam plamienia przez
        cały czas (lekarz powiedział, że to normalne, bo organizm musi sie
        przyzwyczaić). Teraz już plamienia ustały, żadnych skutków ubocznych na raziie
        nie zauważyłam. Aha, też mam 21 lat, jestem szczupła i jest to pierwszy środek
        antykoncepcyjny, jaki biorę.
        • Gość: kem Re: mercilon?? IP: *.chello.pl 11.04.03, 22:05
          ja mercilon biorę już ze 2 lub 3 lata i jest ok, raz w roku robię sobie przerwę
          na m-c lub dwa, niestety nie mam czasu zrobić badań krwi, raz przez m-c brałam
          cilest, ale cos mi nie służył, po mercilonie, może mi się tylko tak wydaje, ale
          myślę że mam jędrniejsze piersi
    • the_dzidka Re: mercilon?? 11.04.03, 22:09
      askaa1 napisała:

> Co sadzicie o tych tabletkach??

Po pierwszym cyklu (kłopoty z koncentracją i "doły") - wszystko było bardziej
      niż wspaniale. Mam nadzieje, ze gdy zajdzie potrzeba, to właśnie do tych piguł
      wrócę.
    • Gość: essa Re: mercilon?? IP: *.toya.net.pl 12.04.03, 21:42
      Nie powinnaś przytyć, ani żle się czuć, jeśli oczywiście nie ma przeciwskazań
      do brania leków antykoncepcyjnych. Jeśli lekarz nie zebrałdokładnego wywiadu i
      nie zbadał cię przed przepisaniem leku to dokładnie przeczytaj ulotkę i zmień
      lekarza.
      Ja nie brałam Mercilonu, brałam przez 2 lata Minulet i przez rok Logest.Teraz
      biorę lek anykoncepcyjny w zastrzykach- Depo Provera- raz na 3 miesiące.
      Polecam. Radzę jednak wcześniej porozmawiać z ginekologiem.
    • gosia_samosia Re: mercilon?? 13.04.03, 15:35
      ja brałam mercilon przez jakieś 3 lata; potem zdecydowałam się na dziecko i
      odstawiłam go; po jakimś czasi zaszłam w ciążę, urodziłam Martę i z powrotem
      chciałam wrócić do tabletek (oczywiście jak skończyłam karmić piersią); wtedy
      też tekaż przepisałm mi znów mercilon; wzięłam tylko jedno opakowanie i
      musiałam niestety je odstawić bo miałam przez ponad 2,5 tygo okres
      (krwawienia); poszłąm do lekarza i okazało się że mercilon jest za słaby
      (posiada za małą dawkę hormonów; moje ciało się domagało ich poprostu więcej
      (po ciąży); więc dostałam triquilar i wszystko było już ok; z tego co wiem
      mercilon jest raczej dla kobiet, której jeszcze nie rodziły !!! pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka