askaa1 11.04.03, 11:17 Co sadzicie o tych tabletkach?? Mam 21 lta,szczupla budowe i jest to moj pierwszy lek antykoncepcyjny. Dziekuj i pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sara Re: mercilon?? IP: *.to.krakow.pl 11.04.03, 15:23 ja tez biore te pigulki tyle ze od 8 dni,wczesniej bralam cilest ale mialam bule glowy i brzucha.Znacie Merlison??Jakie sa skutki po jego stosowaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette Re: mercilon?? IP: *.at.ibm.com 11.04.03, 16:23 Biore od ponad pół roku, na razie jest wszystko o.k. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maja822 Re: mercilon?? 11.04.03, 17:11 Ja biorę Mercilon juz prawie dwa cykle. Pierwszy cykl miałam plamienia przez cały czas (lekarz powiedział, że to normalne, bo organizm musi sie przyzwyczaić). Teraz już plamienia ustały, żadnych skutków ubocznych na raziie nie zauważyłam. Aha, też mam 21 lat, jestem szczupła i jest to pierwszy środek antykoncepcyjny, jaki biorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kem Re: mercilon?? IP: *.chello.pl 11.04.03, 22:05 ja mercilon biorę już ze 2 lub 3 lata i jest ok, raz w roku robię sobie przerwę na m-c lub dwa, niestety nie mam czasu zrobić badań krwi, raz przez m-c brałam cilest, ale cos mi nie służył, po mercilonie, może mi się tylko tak wydaje, ale myślę że mam jędrniejsze piersi Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: mercilon?? 11.04.03, 22:09 askaa1 napisała: > Co sadzicie o tych tabletkach?? Po pierwszym cyklu (kłopoty z koncentracją i "doły") - wszystko było bardziej niż wspaniale. Mam nadzieje, ze gdy zajdzie potrzeba, to właśnie do tych piguł wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essa Re: mercilon?? IP: *.toya.net.pl 12.04.03, 21:42 Nie powinnaś przytyć, ani żle się czuć, jeśli oczywiście nie ma przeciwskazań do brania leków antykoncepcyjnych. Jeśli lekarz nie zebrałdokładnego wywiadu i nie zbadał cię przed przepisaniem leku to dokładnie przeczytaj ulotkę i zmień lekarza. Ja nie brałam Mercilonu, brałam przez 2 lata Minulet i przez rok Logest.Teraz biorę lek anykoncepcyjny w zastrzykach- Depo Provera- raz na 3 miesiące. Polecam. Radzę jednak wcześniej porozmawiać z ginekologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_samosia Re: mercilon?? 13.04.03, 15:35 ja brałam mercilon przez jakieś 3 lata; potem zdecydowałam się na dziecko i odstawiłam go; po jakimś czasi zaszłam w ciążę, urodziłam Martę i z powrotem chciałam wrócić do tabletek (oczywiście jak skończyłam karmić piersią); wtedy też tekaż przepisałm mi znów mercilon; wzięłam tylko jedno opakowanie i musiałam niestety je odstawić bo miałam przez ponad 2,5 tygo okres (krwawienia); poszłąm do lekarza i okazało się że mercilon jest za słaby (posiada za małą dawkę hormonów; moje ciało się domagało ich poprostu więcej (po ciąży); więc dostałam triquilar i wszystko było już ok; z tego co wiem mercilon jest raczej dla kobiet, której jeszcze nie rodziły !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś