04.02.07, 16:10
Czy ktoś z Was korzystał, bo miałabym kilka pytań
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 17:06
      cn_tower napisała:

> Czy ktoś z Was korzystał, bo miałabym kilka pytań

A po co ktoś miałby korzystać z usług oszusta ??? Wzór tęczówki jest niezmienny
      przez całe życie. Możesz się z niego tyle samo dowiedzieć, co z odcisków palców.

S.
      • j2334 Re: Irydolog 04.02.07, 17:44
        Ja akurat korzystalam z uslug irydologa.nasz lekarza rodzinny tym sie tez
        zajmuke.Owszem , wielu chorob nie da sie zdiagnozowac tym sposobem,ale te
        zwiazane ze stanami zapalnymi ,glownie slozowek mozna .Tylko trzeba byc bardzo
        ostroznym ,nie odpowiadac na pytania lekarza,bo to moze ich naprowadzic na
        trop.Mnie akurat trafnie zdiagnozowal,potwierdzilo sie to potem w badaniach.
        wcale nie mysle ,zeby to byli oszusci.No chyba ,ze irydolog nie jest
        lekarzem....
        • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 17:52
          j2334 napisała:

> Ja akurat korzystalam z uslug irydologa.nasz lekarza rodzinny tym sie tez
          > zajmuke.

A mój zajmuje się ubezpieczeniami.

> Owszem , wielu chorob nie da sie zdiagnozowac tym sposobem,

Żadnych chorób nie da się w ten sposób zdiagnozować. Powtórzę, wzór tęczówki
          jest stały. Jak chcesz z czegoś niezmiennego diagnozować chorobę, która nie trwa
          całe życie ?

S.
          • are.1 Re: Irydolog 04.02.07, 18:05
            Zajmujesz sie ubezpieceniami i nie porafisz zrozumiec, ze na tym forum tylko
            pomagales handlarzom superziolek w oszukiwaniu ludzi... Naprawde Snajper, Ty
            jestes jeden jedyny ma swiecie!
            • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 18:42
              are.1 napisał:

> Zajmujesz sie ubezpieceniami

Ja ???? Piłeś Alveo ?

S.
          • j2334 Re: Irydolog 04.02.07, 18:55
            Snajper ,nie masz racji.w moim przypadku diagnoza sie potwierdzila ,i to w
            dwoch przypadkach.Pozniej to diagnozoawalm u innego lekarza ,badania to
            potwierdzily.Nie byly to choroby ,o ktorych irydolog wczesniej wiedzial.Faktem
            jest ,ze jestem juz w jednym przypadku wyleczona ( konieczny byl zabieg) druga
            chorobe lecze.
            Wiem ,co mowie .
            • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 19:50
              j2334 napisała:

> Snajper ,nie masz racji.w moim przypadku diagnoza sie potwierdzila ,i to w
              > dwoch przypadkach.Pozniej to diagnozoawalm u innego lekarza ,badania to
              > potwierdzily.Nie byly to choroby ,o ktorych irydolog wczesniej wiedzial.Faktem
              > jest ,ze jestem juz w jednym przypadku wyleczona ( konieczny byl zabieg) druga
              > chorobe lecze.
              > Wiem ,co mowie .

Objawy mogą być różne i na podstawie tych objawów irydolog może próbować
              postawić diagnozę. Wiarygodny test, to diagnozowanie jedynie na podstawie
              fotografii tęczówki. Były takie próby przeprowadzane. Irydolodzy okazywali się
              bezradni jak małe dzieci. Niczego nie potrafili zdiagnozować nie widząc
              pacjenta, nie rozmawiając z pacjentem.

S.
      • are.1 Re: Irydolog 04.02.07, 18:04
        Snajper jak zwykle 24 godzin na dobe gotow wykompleksiac sie na med naturalnej.

Radze nie traktowac go powaznie. Powody wymienilem tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=55835066&a=55854390
        • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 18:45
          are.1 napisał:

> Snajper jak zwykle 24 godzin na dobe gotow wykompleksiac sie na med naturalnej.

Czy diagnozowanie chorób przy użyciu krysztaowej kuli to też medycyna naturalna ?

S.
    • gastovski Re: Irydolog 04.02.07, 18:33
      Zadziwia mnie ile razy pojawiają się na tym forum pytania o irydologię.
      Ponieważ spośród wszystkich praktyk medycyny alternatywnej irydologia opiera
      sie na najbardziej idiotycznym pomyśle, jest najłatwiejsza do zdemaskowania.
      Wzór tęczówki jest niezmienny przez całe życie. Każdy kto twierdzi, że potrafi
      z tego wzoru wyczytać jakiekolwiek zmiany zachodzące wewnątrz organizmu
      pacjenta jest kłamcą.

ciekawostka:
      Organizacja Międzynarodowego Lotnictwa Cywilnego uznaje rozpoznawanie tęczówki
      za metode kontroli biometrycznej,z przeznaczeniem do zastosowania w przyszłych
      paszportach (jako bardziej niezawodną od porównywania odcisków palców)
      Przykładowo na czwartym co do wielkości lotnisku Europy, Schiphol w Amsterdamie
      od 2001r. wzór tęczówki z powodzeniem stosuje się jako metodę rozpoznawania
      tożsamości podróżnych. Ciekawe, czy gdy za powiedzmy 20 lat, metoda się
      upowszechni irydolodzy nadal będą równie bezczelnie wciskać kit pacjentom...

Jeszcze coś do wszystkich zwolenników irydologii - to jest forum "zdrowie".
      Tutaj rządzi nauka. Tak trudno przyznać się do błędu? Nie pogrążajcie sie
      bardziej.
      • cn_tower Re: Irydolog 04.02.07, 18:45
        Rozumiem, przyznam szczerze że sama nie mam zdania na ten temat, gdyż mam zbyt
        małą wiedzę. Proszę mi w takim razie wyjaśnić, jak to jest że lekarz ten(jest
        neurologiem) potrafił wykryć wszystkie schorzenia dwóch kobiet, gdzie jedna z
        nich poszła do Niego jako skrajna pesymistka co do ww metod, nie podał żadnego
        schorzenia rzeczywiście nieistniejącego a podał faktyczne.
        To mnie zaskoczyło stąd moje pytanie i założony post. Dziękuję za opinie.
        • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 18:48
          A ja widziałem, jak pewien facet wyciągał przypadkowej osobie monety z nosa i ucha.

S.
          • cn_tower Re: Irydolog 04.02.07, 18:55
            nie marudź już
            • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 19:51
              Skopiuję swój post.

Objawy mogą być różne i na podstawie tych objawów irydolog może próbować
              postawić diagnozę. Wiarygodny test, to diagnozowanie jedynie na podstawie
              fotografii tęczówki. Były takie próby przeprowadzane. Irydolodzy okazywali się
              bezradni jak małe dzieci. Niczego nie potrafili zdiagnozować nie widząc
              pacjenta, nie rozmawiając z pacjentem.

S.
              • j2334 Re: Irydolog 04.02.07, 22:09
                Snajper .mozesz wierzyc ,albo i nie.ja zadnych objawow nie zdradzalam.Poszlam z
                czystej ciekawosci.Wiem .Wiedze medyczna mam calkiem spora,wiele lat
                doswiadczenia.Dlatego tez ostroznie podeszlam do tego badania ,no i oczywiscie
                zaskoczylo mnie ta diagnoza,ktora sie potwierdzila pozniej,ale o tym juz
                wspomnialam Tobie.
                • venus22 Re: Irydolog 04.02.07, 22:18
                  ""Tylko trzeba byc bardzo
                  ostroznym ,nie odpowiadac na pytania lekarza,bo to moze ich naprowadzic na
                  trop""

nic dodac nic ujac.

najgorsze to naprowadzic lekarza na trop bo przypadkiem moze pomoc.

Venus
                  • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 23:09
                    venus22 napisała:

> najgorsze to naprowadzic lekarza na trop bo przypadkiem moze pomoc.

Nie lekarza, tylko oszusta udajacego, iż z tęczówki diagnozę stawia.

S.
        • gastovski Re: Irydolog 04.02.07, 23:03
          > małą wiedzę

Wystarczy wiedzieć, że wzór tęczówki jest niezmienny. Ten prosty fakt obala
          całą irydologię. Niech się teraz irydolodzy nagimnastykują żeby logicznie
          wytłumaczyć swoją działalność :)

> Proszę mi w takim razie wyjaśnić

Albo skorzystał z wiedzy neurologa (jesli rzeczywiście nim jest),
          albo miał wgląd w papiery,
          albo po prostu jest dobrym psychologiem a w/w kobiety łatwowierne,
          albo podaje diagnozy tak jak astrolog horoskop (tzn. tak ogólne, że każdy sobie
          dorobi do opisu chorobę),
          albo przewiduje choroby (bądź wyimaginowane choroby) o tak szrokim spektrum
          objawów (grzybica, depresja), że zawsze coś sie da pod nie podciągnąć,
          albo rozpoznał chorobę po innych objawach niezauważalnych dla laika (jeżeli ten
          ktoś rzeczywiąście jest lekarzem),
          albo przewidział istnienie schorzenia biorąc pod uwagę okoliczności (typu:
          hm... kobieta, menopauza, mówi że bolą ją kości -> pewnie osteoporoza)
          albo "strzelił",
          albo tysiąc innych możliwości z których wywróżenie na podstawie wzoru tęczówki
          jest najmniej prawdopodobne :)

Bez urazy ale nie jestem jasnowidzem ;)i nie potrafię wyjaśniać dlaczego jakiś
          irydolog jakimś dwóm kobietom wywróżył jakieś choroby.
          • snajper55 Re: Irydolog 04.02.07, 23:12
            gastovski napisał:

> Bez urazy ale nie jestem jasnowidzem ;)i nie potrafię wyjaśniać dlaczego jakiś
            > irydolog jakimś dwóm kobietom wywróżył jakieś choroby.

Wiesz jak działa wariograf ? Można też trzymać pacjentkę za rękę odczytując puls
            i/lub obserwować źrenice, przy jakiej chorobie/objawach się rozszerzą. No cóż,
            teraz pewnie skokowo wzrośnie ilość irydologów...

S.
            • venus22 Re: Irydolog 05.02.07, 04:58
              """Ja akurat korzystalam z uslug irydologa.nasz lekarza rodzinny tym sie tez
              zajmuke."""

odnioslam wrazenie ze chodzi o lekarza medycyny praktykujacego irydologie.

ale mniejsza z tym - o czym tu gadac - juz samo swierdzenie zeby nie odpowiadac
              na pytania lekarza lub "lekarza" bo "to moze naprowadzic go na trop" juz o
              czyms swiadczy, prawda?

Venus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka