fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 23.07.08, 20:29 No tak to tylko slowa pustego czlowieka korego nic nie czeka bo umie tylko narzekac Odpowiedz Link
lady_camelie Re: smutno mi mam dola 23.07.08, 20:47 a co mam Cię poklepać po główce? ja też humorem dziś nie tryskam, ale to nie jest powód coby jednak się użalać Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 23.07.08, 20:55 Jak chcesz to mozesz mnie kopnac w d... Na szczescie Odpowiedz Link
aniadda Re: smutno mi mam dola 24.07.08, 14:41 Ja Ci proponuje: jeśli nie jesteś gotowy na terapie zacznij czytać na temat DDa.Mi pomogły książki :"Gdzie się podziało moje dzieciństwo" , "Wewnrzny krytyk" , "Psychoterapia dla każdego" , "W niewoli uczuć" , "Pokochać siebie i zacząć żyć inaczej" i "Dzieci regresji-uzdrawianie dzieciństwa". Ja dzięki tym książką inaczej troche patrze na wszystko.Nie mówie że już jest ok. , ale lepiej się czuje,jest mi lżej i wmiare rozumiem rzeczy które mi przeszkadzały itp itd. A od września mimo wszytko chyba pójde na terapię. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 24.07.08, 15:09 Milo ze ktos cos napisal ,ze mna jest chyba tak ze trace czas na upewnianie sie czy jestem chory tzn wspolzal. A powinienem dzialac ,jesli moglabys dac mi namiar na te ksiazki w sieci albo na ich e-wersje to bym poczytal bo niemam zaco kupic a w bibliotekach raczej ich nie ma.dzieki ze napisalas Odpowiedz Link
ladynemeyeth Re: smutno mi mam dola 24.07.08, 15:24 www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=dda Odpowiedz Link
aniadda Re: smutno mi mam dola 24.07.08, 16:09 Możesz pochodzić po bibliotekach i popytać o te książki bo niektóre takie posiadają. Możesz też iść do empiku i tam można czytać "na mijscu" . Patrz na dział "Psychologia". Jak znajde jakieś e-booki albo jakieś ciekawe strony to Ci napisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 24.07.08, 16:38 dzieki .to sie okaze jaki ze mnie czytacz Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 24.07.08, 17:00 Ale jak z tego chomika cos pobrac do mojego telefonika? Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 24.07.08, 17:24 Moj chomik to lakomczuszek i ma ciagle pusty brzuszek czeka az ktos wrzuci choc okruszek Odpowiedz Link
aniadda Re: smutno mi mam dola 25.07.08, 11:50 www.koniecmilczenia.ngo.org.pl/art/8amwyj.html www.bogactwo.yarek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=59 www.mm.pl/~tomsaj/www/index.html www.tenjaras.webpark.pl/wychwsrod.html artelis.pl/art-2366,8,89-0,Ludzie_i_Spoleczenstwo,DDA_-_nadmierna_kontrola.html www.antykoncepcja.com.pl/article3_1.htm tutaj jest audycja: yoytek.wrzuta.pl/audio/xn0waePqSj/dda_w_radiu_bis yoytek.wrzuta.pl/audio/xn0waePqSj/dda_w_radiu_bis Narazie tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aniadda Re: smutno mi mam dola 25.07.08, 15:45 I jeszcze: www.kobieta.pl/uczucia-i- seks/psychologia/zobacz/artykul/dda-czyli-dorosle-dzieci- alkoholikow/sviewpointer/3/ Odpowiedz Link
lady_camelie Re: smutno mi mam dola 25.07.08, 17:09 no przecież ten facet chce żeby się nim zainteresować, o to mu chodzi, i to w taki byle jaki sposób, 'mam doła' no i co?jak ktoś miewa tu doła to pisze porządne posty co mu jest, oczekuje konkretnych odpowiedzi a nie zainteresowania 'och co się stało?'. i jeszcze te komentarze rymowane o chomiku. Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 17:26 zycie wlasnie chyba na tym polega zeby zwrocic na siebie uwage i zaczac sie zmieniac,w moim przypadku jest roznie z nastrojem ,czasami mam dola ale to ze chce podzielic z kims swoimi myslami nie jest powodem dla krytykowania mnie jako czlowieka bo kazdy czlowiek jest inny Odpowiedz Link
moniczka72 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 19:01 fajny.piotrek25 tylko ze Ty sie nie dzielisz myslami. Napisales tylko mam dola i nic poza tym. Nie oczekuj ze wszyscy zacznal dookola Ciebie skakac. I tak dziewczyny wykazaly duzo cierpliwosci i zadaly sobie trudu zeby dac Ci linki do e-bookow, ktore doskonale mogles sam sobie znalezc. Oczekujesz ze ktos za Ciebie zrobi cos z Twoim zyciem? Najlatwiej jest siasc i uzalac sie nad soba i dalej grac w zabawe zwana "byciem ofiara". To my DDA potrafimy doskonale. Rusz sie chlopie i jesli chcesz zwrocic na siebie uwage to przejdz do konkretow. Odpowiedz Link
aniadda Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 20:21 PYTAM Z CIEKAWOŚCI. ROBIŁEŚ COŚ ZE SOBĄ W KIERUKU "ZDROWIENIA" ?? Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 20:29 Bylem u psychologa ,psyciatry,bralem tabletki ,ale to bylo pód koniec 2007r Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 20:51 Bo niemam motywacji ale sam niewiem czego ja chce Odpowiedz Link
moniczka72 Re: smutno mi mam dola 29.07.08, 08:40 A gdzie ja napisalam ze cos musisz? :) Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 29.07.08, 09:03 Nie napisalas masz racje , ja widze cos czego niema i doszukuje sie krytyki jesli nie jestem pewien tego ze rozumiem to co czytam i zawsze staram sie z uporem maniaka odgadnac to co ma ktos na mysli zamiast samemu myslec, i tym samym mam kolejny punkt na dlugiej liscie tego co w sobie zmienie,dziekuje Odpowiedz Link
megg2003 Re: smutno mi mam dola 29.07.08, 07:39 Kiedy byłam na terapii, jedną z uczestniczek była ok. 45-letnia rozwódka, która wywiązywała się ze swojej roli ofiary wręcz doskonale. Spóźniała się kilka godzin na maratony albo w piątek wcale nie przychodziła, oczekiwała współczucia i litości jaka to ona zapracowana (stosowała mnóstwo wymówek). Troszkę się przeliczyła i o mały włos nie wyleciała z terapii. Terapeutka też była na nią zła i wcale tego nie ukrywała. Nawet tłumaczenie o tym, że nie szanuje innych poprzez swoje postępowanie do niej nie docierało. Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 29.07.08, 08:15 Ja jestem silny i dam rade podjac walke o to czego chce Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 29.07.08, 08:34 nikt mnie nie musi wspierac, jesli chce byc soba to zawsze moge ,kazdy kryzys jest punktem zwrotnym jesli sie ma sile a ja mam sile,nie oczekuje dowodu uznania za to co pisze bo to mnie psuje i czuje sie dowartosciowany,zycie to cos glebszego niz takie chwilowe chore wynaturzenia,nie jestem egoista ucze sie asertywnosci ,tylko dzis taki bede,jutro wcale nie musze bo moge nie dac rady ale dzis dam rade a co bedzie jutro czas pokaze ale nie poddam sie bez walki nie poddam sie wogole,zachowam chłodny obiektywizm na tyle na ile to mozliwe by emocje nie byly moim nawigatorem ale byl nim moj rozum i swiadomie bede dazyl do celu Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 22:27 zycie to droga a ja na swojej nie dostrzegam znakow Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 22:35 To co juz bylo i czego niema nie daje szczescia i wciarz rozbrzmiewa Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 22:37 gdzie znalezc spokoj mam gdy w tym bezczasie ciagle trwam Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 22:55 Ktora juz chwila jest chwila pierwsza w ktorej me mysli nigdzie nie spiesza ,ktora ostatnia gdy dusza mi bratnia juz mnie traktuje jak obludy matnia Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 28.07.08, 23:08 Gdy slowa te pisze otulam sie w cisze na skrzydlach marzen w sen lece by zburzyc w nim lez fortece Odpowiedz Link
ladynemeyeth blisko Ciechanowa mieszkasz z tego, co pamiętam .. 29.07.08, 09:16 ... to nie filozuj, tylko ognia z terapią: Ciechanów 1. "Vitamed" przychodnia/poradnia terapii uzależnienia od alkoholu i współuzależnienia ul. Sienkiewicza 71B 06-413 Ciechanów tel.: 023 672-32-50, 023 670-22-53 2. przychodnia/poradnia terapii uzależnienia od alkoholu i współuzależnienia oddział leczenia alkoholowych zespołów abstynencyjnych (detoksykacyjny) ul. Powstańców Wielkopolskich 2 06-413 Ciechanów tel.: 023 672-32-71 Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: blisko Ciechanowa mieszkasz z tego, co pamięt 29.07.08, 09:27 mam te numery w telu od tygodnia Odpowiedz Link
moniczka72 Re: blisko Ciechanowa mieszkasz z tego, co pamięt 29.07.08, 09:51 masz te numery i co z nimi dalej zrobiles? I tu moze jest roznica. Mi kiedys ktos dal numer to mojej terapeutki. Zadzwonilam od razu. Bo chcialam cos z tym swoim mysleniem zrobic, bylo mi juz z tym tak zle, ze przyjelabym kazda pomoc. Niefortunnie na wizyte u nas dosc dlugo sie czeka (okolo miesiaca), ale w tym czasie poszlam na mitingi DDA. Wybacz fajny.piotrek25, ale jak Cie czytam to sie strasznie wkurzam. Nawet nie wiem dokladnie dlaczego, ale Twoje pisanie po prostu wydaje mi sie bardzo pijane i mocno nietrzezwe. Irytuje mnie to. Ja tez sie uzalam nad soba, ale przynajmniej probuje cos z tym zrobic, ale Ty po prostu jakbys sie plawil w tym swoim uzalaniu sie nad soba. Ech.... . Mam nadzieje ze jest to tylko pozor ;) Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: blisko Ciechanowa mieszkasz z tego, co pamięt 29.07.08, 22:17 a dzis to ja narzekalem? Bo jesli cos postanowie to tak bedzie i niewazne co ktos o tym sadzi Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 31.07.08, 20:44 Dopadla mnie zmiana nastroju na negatywny i beznadziejny mysli tylko istnieja poza mna lecz potrzeba odmiany nadal sie tli Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 01.08.08, 18:15 Jest mi zle czuje ze sie znowu pograzam w leku przed ojcem bo pije bardziej i wswojej bezradnosci:( Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 01.08.08, 22:13 Chcialbym zaczac zycie od nowa,jestem zmeczony tym co jest,niemam sily plakac,nic na mnie nie dziala co mogloby mi dac sile pomozcie mi Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 01.08.08, 22:24 Do pokoju wskoczyl konik polnx,zlapalem go i wypuscilem za okno,ciesze sie z tego bo z niczego wiecej nie moge Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 03.08.08, 10:09 Odpisuje sam sobie bo taki jest moj los ze to co najtrudniej zmienic nie daje mi spokoju bo to jest dla mnie sciana przed ktora stoje i patrze na jej ogrom a im dluzej patrze tym bardziej mi jest ciezko Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 03.08.08, 10:19 Coraz mniej jest we mnie sily na zmiany Odpowiedz Link
fajny.piotrek25 Re: smutno mi mam dola 07.09.08, 09:09 i minał kolejny rok w ktorxm nic dla siebie nie zrobiłem tylko czekałem az sie cos stanie miałem nadzieje i teraz nie mam nic od pazdziernika do szkoły ale niewiem jak ja sie tam odnajde w tym stanie Odpowiedz Link